Kastamonu’da kar altındaki karacalar dron ile görüntülendi - Karabük Haber Postası
kastamonuda kar altindaki karacalar dron ile goruntulendi wGjMxwj2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ocak, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da kar altındaki karacalar dron ile görüntülendi

Kastamonu’nun Şenpazar ilçesinde kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplanan ormanlık alanda yiyecek arayan iki karaca, havadan görüntülendi.

Meteoroloji Müdürlüğü’nün turuncu kod ile uyarıda bulunduğu Kastamonu’da son bir haftadır etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İnsanlar kadar yaban hayatını da etkileyen kar yağışı sonrasında ormanlık alanlar beyaz örtüyle kaplandı. Bu kapsamda Şenpazar ilçesinde Küre Dağları Milli Parkı’nın Kastamonu sınırlarında kalan bölümünde yiyecek arayan karacalar dron ile görüntülendi.

Kar yağışı sonrasında doğadaki manzarayı görüntülemek isteyen Kubilay Onurcan Çalık, ormanlık alanda çekim yaptığı sırada yiyecek arayan iki karacayı fark etti. Karla kaplanan arazide sessizce ilerleyen karacalar, hem yiyecek aradı hem de buldukları yiyecekleri tüketirken dron ile görüntülendi.

Görüntülerde, karacaların çevreyi kontrol ederek hareket ettiği ve zaman zaman durup besin aradığı anlar havadan görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
istanbuldan yarismadan donen ogrencileri tasiyan midibus sarampole devrildi 9u ogrenci 15 yarali lVFqIF5x
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

İstanbul’dan yarışmadan dönen öğrencileri taşıyan midibüs şarampole devrildi: 9’u öğrenci 15 yaralı

İstanbul’dan robot yarışmasından dönen Ünye Fen Lisesi öğrencilerini taşıyan midibüs Samsun’da şarampole devrilmesi sonucu 9’u öğrenci, 4’ü öğretmen 15 kişi yaralandı.

Kaza, saat 06.45 sıralarında Samsun’un İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi çevre yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ordu’nun Ünye ilçesindeki Ünye Fen Lisesi öğrencilerini taşıyan ve İstanbul’da katıldıkları robot yarışmasından döndükleri öğrenilen 52 AEE 917 plakalı Ünye Belediyesine ait midibüs, sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole devrildi. Kazada araçta bulunan 9’u öğrenci, 4’ü öğretmen 2’si şoför olmak üzere toplam 15 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralanan öğrencilerden birinin kolunun koptuğu ve Samsun Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin