Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Şubat, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da heyelan: Cide-Doğanyurt yolu ulaşıma kapandı

Kastamonu’nun Doğanyurt ile Cide ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda heyelan meydana geldi. Heyelan sebebiyle yol ulaşıma kapandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Cide-Doğanyurt karayolu üzerinde İlyasbey köyü mevkiinde son günlerde tesirli olan yağışların akabinde heyelan meydana geldi. Heyelan sebebiyle Cide ilçesi ile Doğanyurt ilçesini birbirine bağlayan yol ulaşıma kapandı. Vatandaşların ihbarı sonrasında olay yerine jandarma takımları sevk edildi. Jandarma takımları, heyelan yaşanan bölgede güvenlik tedbirleri aldı.
Cide Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü grupları, heyelanın yaşandığı yolda çalışma başlattı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü akredite edildi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki Milletlerarası Ticaret ve Lojistik Kısmı akredite edildi.
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) bünyesindeki Milletlerarası Ticaret ve Lojistik Kısmı, yüksek kalite standartlarını muvaffakiyetle karşılayarak Toplumsal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından akredite edildi.
Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Lisans Programları Akreditasyon Kurulu’nun kararıyla, kısmın üç yıl mühletle akredite edilmesine karar verildi. Disiplinler ortası yaklaşımı, nitelikli öğretim takımı, öğrenci başarısı ve mezun profili üzere kriterleri muvaffakiyetle yerine getiren kısım, böylelikle eğitim kalitesinin ulusal ve milletlerarası seviyede tescillenmesini sağladı.
Kastamonu Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir, akreditasyon dokümanının alınmasının, öğrencilere sunulan eğitimin kalitesinin tescillenmesi ve mezunların iş dünyasında başarılı meslekler yapabilmesi açısından kıymetli bir adım olduğunu vurguladı.
Sürece katkı sağlayan fakülte öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerine teşekkür eden Prof. Dr. Kandemir, desteklerinden ötürü Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a da şükranlarını sundu.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, Memleketler arası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nün akreditasyon muvaffakiyetinden duyduğu memnuniyeti lisana getirerek, Kastamonu Üniversitesi’nde kalite odaklı çalışmaların yaygınlaştırılmasına kıymet verdiklerini söz etti.
Akademik standartların daima uygunlaştırılması için çalışmaların sürdürüleceğini belirten Rektör Topal, bu süreçte kendilerine verilen takviyelerden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.