Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Kasım, 2023 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da genç araştırmacılara yönelik girişimcilik eğitimi verildi

Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A çerçevesinde desteklenen “Genç Araştırmacılara Ar-Ge Odağında Tekno-Girişimcilik Eğitimi”nin ikincisi düzenlendi.
TÜBİTAK 2237- A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği tarafından desteklenen ve proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı “Genç Araştırmacıların Ar-Ge Kültürünün Tekno-Girişimcilik Dikeyinde Geliştirilmesi Etkinliği -II-” projesi Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
İkincisi düzenlenen eğitim ve etkinliklere Türkiye’nin farklı üniversitelerinde (Kastamonu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Ankara HBV Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi) lisansüstü seviyede araştırmalarına devam eden 20 kursiyer katıldı. Etkinlik süresince Kastamonu Üniversitesi İİBF Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde öğrenim gören 5 lisans öğrencisi yardımcı personel olarak görev aldı.
Etkinlik çerçevesinde verilen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi’nin yanı sıra Türk-Alman Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden görev yapan alanlarında uzman 18 akademisyen yer aldı.
Alanlarında seçkin akademisyenler ile buluşma fırsatını yakalayan farklı disiplinlerden genç araştırmacılara öncelikle; Girişimciliğin Temelleri, İş Fikri Geliştirme, Temel Pazarlama, Dijital Pazarlama, Pazar ve Pazarlama Araştırması, Teknokent Yapılanması, Fikri Sınai Mülkiyet Hakları, Finansal Okuryazarlık, Yönetimde Güncel Paradigmalar, Finansal Destek Mekanizmaları ve Dijital Dönüşüm Teknolojileri konularında teorik eğitimler verildi. Ardından uygulamalı olarak “İş Planı” ve “İş Modeli Kanvası” hazırlama çalışmaları gerçekleştirildi. Hazırlanan iş modeli kanvasları çerçevesinde kursiyerler iş fikirlerini jüri önünde sundu. Etkinliğin son gününde yapılan iş fikri sunumları ile etkinlik başarılı bir şekilde sona erdi.
Etkinliğe katılan tüm kursiyerler etkinlikte emeği geçen tüm personele teşekkür ederek, böyle bir etkinliğe katılım gösterdikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Ayrıca ürettikleri iş fikirlerine yönelik marka ve patent tescil süreçlerine, BİGG 1512 projelerine başvuru yapmaya ya da ürünlerini ticarileştirmemeye yönelik büyük bir adım attıklarının altını çizerek etkinliğin sürdürülebilirliğinin önemine vurgu yaptı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ordu’da çöp ayrıştırma makinesine sıkışan genç hayatını kaybetti

Ordu’da, çöp ayrıştırma tesisinde makineye sıkışan genç hayatını kaybetti.
Olay, Altınordu ilçesinde bulunan çöp ayrıştırma tesisinde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Soner Altun (26) isimli emekçi, çalışma esnasında kendisini iş makinesine kaptırdı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Sıhhat gruplarının yaptıkları incelemenin akabinde Altun’un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Hayatını kaybeden Soner Altun’un, Ünye ilçesinin Yenikent Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Başkan Güler’den taziye mesajı
Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, toplumsal medya hesaplarından yayınladığı taziye bildirisinde, "Değerli mesai arkadaşımız Soner Altun kardeşimizin elim bir kaza sonucu vefat etmesinin derin hüznünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm çalışma arkadaşlarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, yeri cennet olsun" sözlerine yer verdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.