Karabük Postası tarafından
03 Haziran, 2014 06:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da FSC Eğitimi Devam Ediyor

KASTAMONU Orman Bölge Müdürlüğünün FSC belgeli işletme müdürlüklerinden olan Taşköprü’de orman işlerinde çalışan köylülerin eğitimleri devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasındaki protokol çerçevesinde Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla düzenlenen kurs ile orman üretim işçiliğinin yanı sıra iş güvenliği konularında da teorik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştiriliyor. Toplam 1000 kişiye eğitim verilmesinin hedeflendiği ve bitirenlerin Halk Eğitim Müdürlüğünce sertifikalandırılacağı eğitimler, İşletme Müdürlüğü satış salonu, köy okulları ve arazide gerçekleştiriliyor. Eğitici belgesi olan işletme şeflerinin de katkı sağladığı eğitimlerde şu ana kadar 150 köylü, kursu başarıyla tamamladı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin