Kastamonu’da eğitim alanında büyük hamle - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2024 16:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da eğitim alanında büyük hamle

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Eğitim İş Birliği” protokolü imzalandı.

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında akademik, bilimsel ve kültürel iş birliği çerçevesinde “Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Protokol çerçevesinde, Kastamonu sınırları içerisinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında, öncelikle belirlenen eğitim alanları olmak üzere, taraflarca uygun görülen her alanda planlı çalışmalar yürütülerek, özellikle yönetici, öğretmen ve öğrencilerin başarı seviyelerini artırmaya yönelik eğitim hizmetlerinin niteliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Kastamonu Üniversitesi ve Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü, okul yöneticileri ve öğretmenlerin mesleki ve kişisel yeterliklerini artırmak, eğitim-öğretim faaliyetlerini desteklemek, akademik çalışmaları teşvik etmek ve araştırma projelerine katkı sağlamak amacıyla yapıldı. Ayrıca Kastamonu Üniversitesi’nin öğretim elemanları tarafından okulların yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri için düzenlenecek seminerler ve diğer eğitim faaliyetlerine destek verilecek.

Protokol çerçevesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek kültürel, sosyal, eğitim, kişisel gelişim ve toplumsal katkı konulu etkinliklere destek sağlanması, öğrencilerin teknoloji yarışmalarına katılımlarının teşvik edilmesi, ulusal ve uluslararası projelerde ortaklık yapılması ve diğer ihtiyaçlar doğrultusunda destek verilmesi planlanıyor.

Protokol ile ayrıca Kastamonu Üniversitesi’nin laboratuvarlarında yapılacak atölye çalışmaları ve diğer etkinliklerde mevcut altyapı imkanları kullanılacak, uzman ve rehber personel desteği sağlanacak ve projeler için gerekli tanıtım faaliyetleri yürütülecek.

Kastamonu’da eğitimde büyük hamle

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu’da eğitim alan öğrencilerin kişisel potansiyellerini geliştirmelerine destek olma ve geleceklerini şekillendirmede rehberlik etme amacıyla yapılan iş birliğinin önemini vurguladı.

Rektör Topal, nazik ziyaretlerinden dolayı Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş’e teşekkür ederek, iş birliği protokolünün hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Gümüş ise, Kastamonu Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda yapılacak çalışmalara büyük katma değer sağlayacağını, öğrenciler açısından inovatif bir düşünce sisteminin oluşması adına da büyük vizyon oluşturacağını ifade ederek, bu yüzden iş birliği protokolünün tüm taraflara hayırlı olmasını diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
anne ayi ve yavrulari yolda goruntulendi minik yavrunun cabasi gulumsetti Jjjbfd1k
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Anne ayı ve yavruları yolda görüntülendi, minik yavrunun çabası gülümsetti

Gümüşhane’de yolda görüntülenen anne ayı ve iki yavrusundan biri annesiyle kaçarken, diğerinin dağa tırmanma çabası gülümsetti.

Gümüşhane merkeze bağlı Yağmurdere köyünde bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntülerde, anne ayının iki yavrusuyla birlikte yolun karşısına geçmeye çalıştığı anlar yer aldı. Bu sırada yoldan araçların geldiğini fark eden anne ayı hızla yamaçtan aşağı doğru kaçtı. Yavrulardan biri annesini takip ederek onunla birlikte gözden kaybolurken, annesi ve minik kardeşinin kaçtığını fark edemeyen diğer yavru ise dağa tırmanmaya devam etmeye çalıştı.

Minik ayının dağa tırmanmak için gösterdiği çaba izleyenleri gülümsetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin