Kastamonu’da ebeveynler ile çocuklar arasındaki iletişim bu akademide güçlenecek - Karabük Haber Postası
kastamonuda ebeveynler ile cocuklar arasindaki iletisim bu akademide guclenecek YG3vwGrB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ekim, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da ebeveynler ile çocuklar arasındaki iletişim bu akademide güçlenecek

Kastamonu’da ebevenyler ile çocuklar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve ailelerin çocuk gelişimi konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Aile Akademisi” başladı.

Kastamonu’da, aileler ve çocukların arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, anne ve babaların çocuk gelişimi ile ilgili bilgilendirilmesinin sağlanması amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Aile Akademisi” projesi hayata geçirildi. 17 Aralık tarihine kadar devam edecek proje çerçevesinde, 4 ayrı merkezde, 55 ayrı oturumda ailelere eğitimler verilecek. Proje, Kastamonu Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenlenen açılış programı ile başladı. Programa İl Milli Eğitim Müdürü hasan Gümüş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Köksalan, kurum müdürleri ve aileler katıldı.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gümüş, ailelerin programda önemli bilgiler edineceğini belirterek, “Okul öncesinden lise kademesine olmak üzere tüm öğrencilerimizin velilerine olmak üzere 55 oturumlarda, farklı konularda çocuklarımızın geleceğine güvenle yürümeleri adına, yapılacak etkili iletişimin nelere yol açabileceği ile ilgili birçok faydalı bilgiler sunulacaktır. İnşallah bu programlara yoğun şekilde katılacağınızı ve çok faydalı bilgiler edineceğinizi temenni ediyorum. Aile, bir toplumun en önemli kurumu. Aile değerlerimizin, mirasımızın geleceğe aktarıldığı kurum. Bir insan aile içerisinde doğar, büyür, yaşar ve ömrünü onunla tamamlar. Aynı zamanda karakteri, kişiliği oluşur. Aile içerisinde vatanını, milletini sevmeyi ve birçok şeyi öğrenir. Bunun için aile kurumu ne kadar güçlü ise çocuk o kadar güçlüdür. Bizim çocuklarımız Türkiye yüzyılını imar edecek çocuklardır. Bayrağımızı kıyamete kadar dalgalandıracak çocuklarımızın güçlü olması lazım. Bu gücü de bizler ailemizden alıyoruz. Sizlerin verdiği anlamlı destek sayesinde çocuklarımızı daha iyi yetiştireceğiz ve dünyayla rekabet edebilecek hale gelecekler. Aile dediğimiz kurumda çocuklarımız bazen sorunlarla karşılaşabiliyor. Bir geminin bile fırtınalı denizde olduğu zaman güvenle kendini koruyabileceği yer liman. Ailede bir bireyin kendini en çok güvende hissedeceği, bir problemi olduğunda çözebileceği, geleceğe dair hedeflerini gerçekleştirebileceği çok önemli bir müessese. Bu müessesenin mutlak suretle devam ettirilmesi ve çok güçlü olması lazım. Bizler de ailelerimizin daha güçlü olması adına bu tarz programları icra etmeye çalışıyoruz. Yapacağımız tüm programlarla güçlü bir aile oluşturacağımıza inancımız tam” dedi.

Programa diğer kurum ve kuruluşların da destek verdiğini belirten Gümüş, güçlü bireyler için aileleri önemsediklerini ifade etti. Gümüş’ün konuşmasının ardından program ilk uzman sunumu ile devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda gorsel solen turna ailesi goc yolunda goruntulendi PUAMLnEL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da görsel şölen: Turna ailesi göç yolunda görüntülendi

Baharın gelmesiyle göç eden turnalar, Kastamonu’nuda mola verdi. Aile bağlarının gücüyle tanınan turnalar objektiflere yansıdı.

Bahar göçü yolcuğuna çıkan ve doğanın en sadık kuşları olarak bilinen turnalar, Kastamonu’da mola verdi. Genellikle sürü halinde göç yolculuğuna çıkan turnalar, bu sefer aile olarak objektiflere yansıdı. Kastamonu’nun sulak alanlarında mola veren iki erişkin ve iki yavrusundan oluşan grup, beslenirken ve dinlenirken fotoğraflandı. Birbirlerinden bir an olsun ayrılmayan turna ailesi, ebeveynlerin yavruları aralarına alarak sergilediği korumacı tavır, yaban hayatının en etkileyici dayanışma örneklerinden birini gözler önüne seriyor.

Türk kültüründe türkülerle bilinen turnalar, dünya genelinde koruma altında olan türler arasında yer alıyor. Tek eşli yaşamaları ve yavrularına olan bağlılıklarıyla bilinen turnalar, ekosistemin sağlığı açısından da kritik bir rol oynuyor. Kastamonu’nun bu türler için bir durak noktası olması, bölgenin biyolojik çeşitliliğinin ve doğal yaşam alanlarının korunmasının ne kadar hayati olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Gökyüzünün bu sadık yolcuları, yeterli enerjiyi topladıktan sonra üreme alanlarına gitmek üzere yeniden kanat çırparak göç yolculuklarını devam ettiriyor.

“Muhtemelen bu aile, sürüden ayrı kendileri mola yerine inmişler, burada dinleniyorlar”

Kastamonu’nun Seydiler ilçesi ile Ağlı ilçeleri arasında sulak alanda dinlenen ve beslenen turna ailesini görüntüleyen Doğa Fotoğrafçısı Cebrail Keleş, “Şu anda kıştan çıktık ve tüm doğa uyanıyor. Özellikle göçmen kuşlar, artık sıcak bölgelerden ülkemize, memleketimize üremek için farklı yerlere doğru göç ediyorlar. Genelde gökyüzünde ’v’ çizerek büyük sürüler halinde gördüğümüz o siyah noktalar aslında turna sürüleri, turna kuşları oluyor. Turna kuşları, göçmen kuşlardır ve bu mevsimde ilimizin üzerinden geçerken birkaç yerde mola veriyorlar. O uzun yolculuklarında yoruldukları için, burayı güvenli buldukları için zaman zaman ilimizin çeşitli sulak bölgelerinde mola veriyorlar. Bunları fotoğraflamak için her zaman geldikleri noktalara gidiyor ve fotoğraflıyoruz. Fakat bu sefer gördüğümüz çok ilginç bir aileydi. Bu ailede iki tane yetişkin turna, iki tane genç birey vardı. Muhtemelen bu aile sürüden ayrı kendileri mola yerine inmişler, burada dinleniyorlar” dedi.

“Şimdiye kadar gördüğüm tek aile olarak kayıt altına aldığım tek bir fotoğraftı ve bu yüzden çok mutluyum”

Turna ailesini Kastamonu’da fotoğraflamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Keleş, “Bunun önemi şöyle, çünkü turnalar sürü halinde göç ederler, sürü halinde hareket ederler. Bu aile sosyal bir hayvandır, eşine sadakatiyle bilinirler ve yavrularına müthiş bir korumacı ailedir. Yavrularını yetişkin olup kendi yuvalarını kuruncaya kadar yanlarında tutarlar. Bu ailemizde özellikle iki tane genç bireyin olması, habitatın ve Kastamonu’nun ya da ülkemizin ne kadar güvenli bir alan olduğunu, doğanın geliştiğini ve ilerisi için bir umut olduğunu gösteriyor. Bunun için de bu kayıt benim için çok önemliydi. Bu benim şimdiye kadar gördüğüm tek aile olarak kayıt altına aldığım tek bir fotoğraftı veya kayıttı. O yüzden ben çok mutluyum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin