Karabük Postası tarafından
15 Temmuz, 2015 08:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da Deniz Suyu Numuneleri Temiz Çıktı

KASTAMONU ’da yaz ayının gelmesiyle birlikte 11 ayrı yüzme noktasından alınan deniz suyu örnekleri temiz çıktı. Halkın sağlını korumak amacıyla, yüzme amaçlı kullanılan sahillerde deniz suyu kalitesinin izleme çalışmaları, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince, genel sağlığı kapsayan görevler kapsamında Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği doğrultusunda, sezon öncesi alınması gereken deneme numunelerinin alımı, 30 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Yapılan analiz sonuçlarına göre, yüzme suyu izleme noktalarında herhangi bir kirlilik tespit edilemedi. Yüzme sezonu süresince Abana Hacıveli Plajı, Abana Balıkçı Barınağı Yüzme Alanı, Cide Nasuh Plajı, Cide Memiş Plajı, Cide Kasaba Plajı, Çatalzeytin Merkez Plajı, Çatalzeytin Ginolu Plajı, Doğanyurt Halk Plajı, İnebolu Özlüce Plajı, İnebolu Boyranaltı Plajı ve İnebolu Kadınlar Plajı olmak üzere 11 adet yüzme alanından deniz suyu kirliliğinin izlenmesi amacıyla alınan deniz suyu numunelerin analiz sonuçları temiz çıkarken, analizlerin ise yaz boyunca devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
İncelemeler kapsamında Milletvekili Şahin’e Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile belediyenin ilgili daire müdürleri eşlik etti. Heyet, yapımı devam eden Beşbinevler Sosyal Tesisleri ile tesis çevresinde oluşturulan park ve yeşil alanlarda incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Şahin, sosyal tesis çevresinde planlanan yeşil alanlar ile yapılacak çevre düzenlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cem Şahin, daha sonra 100. Yıl ve Ergenekon mahallelerinde Karabük Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Programın devamında yenilenen terminal binası inşaat alanını da ziyaret eden Şahin, çalışmaların son durumu hakkında incelemelerde bulundu.
Yapılan hizmetlerin Karabük’ün yaşam kalitesine önemli katkı sunduğunu ifade eden Milletvekili Cem Şahin, belediyecilik hizmetlerinin planlı ve kararlı bir şekilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise kentin ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin