Reklam
Reklam
kastamonuda denetimli serbestlik yukumluleri icin onemli is birligi qvEajpNc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Şubat, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da denetimli serbestlik yükümlüleri için önemli iş birliği

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu ve İnebolu Cumhuriyet Başsavcılıkları ortasında imzalanan protokol çerçevesinde kontrollü özgürlük yükümlülerine yönelik ferdi danışmanlık, küme çalışmaları, sanat ve spor aktiflikleri üzere çeşitli faaliyetler düzenlenecek.

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu ve İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı ortasında, kontrollü hürlük hizmetleri alanında iş birliği sağlanmasına yönelik protokol imzalandı. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın iştirakiyle gerçekleştirilen imza merasiminde, Kastamonu Kontrollü Özgürlük Müdürü İlker Öcal da hazır bulundu.

İmzalanan protokol, her iki kurum ortasındaki iş birliğini güçlendirerek, kontrollü özgürlükten yararlanan bireylerin topluma kazandırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Protokol çerçevesinde, kontrollü özgürlükten faydalanan bireylere yönelik kişisel danışmanlık, küme çalışmaları, sanat ve spor aktiflikleri üzere çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Bu faaliyetlerin, bireylerin psikososyal gelişimlerine katkı sunması ve topluma entegrasyonlarını kolaylaştırması amaçlanıyor.

Ayrıca, eski mahkumların iş gücü piyasasına adaptasyonunu desteklemek maksadıyla mesleksel yeterlilik kursları ve meslek planlama takviyesi de sağlanacak. Böylece, kontrollü özgürlük sürecindeki bireylerin toplumsal yaşama ahenk sağlamaları ve ekonomik bağımsızlık kazanmaları hedefleniyor.

Törende, her iki taraf iş birliğinin toplumsal yarar sağlayacağı ve kontrollü özgürlük hizmetlerinin aktifliğini artırma açısından büyük kıymet taşıdığına vurgu yapılarak, uzun vadede verimli sonuçların elde edilmesi temennisinde bulundu. Ayrıyeten, iş birliğinin toplumsal güzelleşmeye değerli katkılar sunacağına dikkat çekildi.

Kastamonu Üniversitesi ile İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı ortasında, kontrollü hürlük hizmetlerinin aktifliğini artırmak ve topluma yarar sağlayacak projeleri hayata geçirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında düzenlenen imza merasiminde, protokole Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile İnebolu Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Turan imza attı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kyk yurdunda kalan 55 ogrenci zehirlenme suphesiyle hastaneye basvurdu mW9rf37X
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

KYK yurdunda kalan 55 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu

Çorum’un Sungurlu ilçesinde öğrenci yurdunda yemek yedikten sonra rahatsızlanan 55 üniversite öğrencisi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Edinilen bilgiye göre, Sungurlu Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan bazı öğrenciler, akşam yurtta yemek yedikten sonra zehirlenme belirtileri yaşamaya başladı. Kusma ve mide bulantısı yaşayan 55 öğrenci, Sungurlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. Tedavileri yapılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin