Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
kastamonuda denetimli serbestlik yukumluleri icin onemli is birligi qvEajpNc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Şubat, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da denetimli serbestlik yükümlüleri için önemli iş birliği

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu ve İnebolu Cumhuriyet Başsavcılıkları ortasında imzalanan protokol çerçevesinde kontrollü özgürlük yükümlülerine yönelik ferdi danışmanlık, küme çalışmaları, sanat ve spor aktiflikleri üzere çeşitli faaliyetler düzenlenecek.

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu ve İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı ortasında, kontrollü hürlük hizmetleri alanında iş birliği sağlanmasına yönelik protokol imzalandı. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın iştirakiyle gerçekleştirilen imza merasiminde, Kastamonu Kontrollü Özgürlük Müdürü İlker Öcal da hazır bulundu.

İmzalanan protokol, her iki kurum ortasındaki iş birliğini güçlendirerek, kontrollü özgürlükten yararlanan bireylerin topluma kazandırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Protokol çerçevesinde, kontrollü özgürlükten faydalanan bireylere yönelik kişisel danışmanlık, küme çalışmaları, sanat ve spor aktiflikleri üzere çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Bu faaliyetlerin, bireylerin psikososyal gelişimlerine katkı sunması ve topluma entegrasyonlarını kolaylaştırması amaçlanıyor.

Ayrıca, eski mahkumların iş gücü piyasasına adaptasyonunu desteklemek maksadıyla mesleksel yeterlilik kursları ve meslek planlama takviyesi de sağlanacak. Böylece, kontrollü özgürlük sürecindeki bireylerin toplumsal yaşama ahenk sağlamaları ve ekonomik bağımsızlık kazanmaları hedefleniyor.

Törende, her iki taraf iş birliğinin toplumsal yarar sağlayacağı ve kontrollü özgürlük hizmetlerinin aktifliğini artırma açısından büyük kıymet taşıdığına vurgu yapılarak, uzun vadede verimli sonuçların elde edilmesi temennisinde bulundu. Ayrıyeten, iş birliğinin toplumsal güzelleşmeye değerli katkılar sunacağına dikkat çekildi.

Kastamonu Üniversitesi ile İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı ortasında, kontrollü hürlük hizmetlerinin aktifliğini artırmak ve topluma yarar sağlayacak projeleri hayata geçirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında düzenlenen imza merasiminde, protokole Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile İnebolu Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Turan imza attı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Mayıs, 2026 10:29 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Yenişehir merdivenleri bakıma alındı

Gazetemizde daha önce yer alan “Yenişehir Merdivenleri Bakımsızlıktan Kullanılamaz Halde” haberinin ardından Karabük Belediyesi harekete geçti. Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri de dikkate alan belediye ekipleri, bölgede kapsamlı bir onarım çalışması başlattı.

Uzun süredir bakımsızlık nedeniyle kırık basamaklarla dikkat çeken Yenişehir Merdivenleri, artık güvenli bir şekilde kullanılamaz durumdaydı. Konuyla ilgili gazetemizde yayımlanan haberin ardından Karabük Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Halkımızın güvenliğini ön planda tutuyoruz. Yenişehir Merdivenleri’nde başlattığımız onarım çalışmaları kapsamında basamaklar yenilenecek ve çevre düzenlemesi yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Yenişehir bölgesinde yaya ulaşımının çok daha güvenli ve konforlu hale gelmesi bekleniyor. Mahalle sakinleri ise duyarlılıklarından dolayı belediyeye teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin