Kastamonu’da denetimli serbestlik yükümlüleri için önemli iş birliği - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
kastamonuda denetimli serbestlik yukumluleri icin onemli is birligi qvEajpNc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Şubat, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da denetimli serbestlik yükümlüleri için önemli iş birliği

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu ve İnebolu Cumhuriyet Başsavcılıkları ortasında imzalanan protokol çerçevesinde kontrollü özgürlük yükümlülerine yönelik ferdi danışmanlık, küme çalışmaları, sanat ve spor aktiflikleri üzere çeşitli faaliyetler düzenlenecek.

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu ve İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı ortasında, kontrollü hürlük hizmetleri alanında iş birliği sağlanmasına yönelik protokol imzalandı. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın iştirakiyle gerçekleştirilen imza merasiminde, Kastamonu Kontrollü Özgürlük Müdürü İlker Öcal da hazır bulundu.

İmzalanan protokol, her iki kurum ortasındaki iş birliğini güçlendirerek, kontrollü özgürlükten yararlanan bireylerin topluma kazandırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Protokol çerçevesinde, kontrollü özgürlükten faydalanan bireylere yönelik kişisel danışmanlık, küme çalışmaları, sanat ve spor aktiflikleri üzere çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Bu faaliyetlerin, bireylerin psikososyal gelişimlerine katkı sunması ve topluma entegrasyonlarını kolaylaştırması amaçlanıyor.

Ayrıca, eski mahkumların iş gücü piyasasına adaptasyonunu desteklemek maksadıyla mesleksel yeterlilik kursları ve meslek planlama takviyesi de sağlanacak. Böylece, kontrollü özgürlük sürecindeki bireylerin toplumsal yaşama ahenk sağlamaları ve ekonomik bağımsızlık kazanmaları hedefleniyor.

Törende, her iki taraf iş birliğinin toplumsal yarar sağlayacağı ve kontrollü özgürlük hizmetlerinin aktifliğini artırma açısından büyük kıymet taşıdığına vurgu yapılarak, uzun vadede verimli sonuçların elde edilmesi temennisinde bulundu. Ayrıyeten, iş birliğinin toplumsal güzelleşmeye değerli katkılar sunacağına dikkat çekildi.

Kastamonu Üniversitesi ile İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı ortasında, kontrollü hürlük hizmetlerinin aktifliğini artırmak ve topluma yarar sağlayacak projeleri hayata geçirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında düzenlenen imza merasiminde, protokole Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile İnebolu Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Turan imza attı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda daglik alanda ucurumdan dusen genc icin ekipler seferber oldu X2zJSyiv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da dağlık alanda uçurumdan düşen genç için ekipler seferber oldu

Kastamonu’nun Küre ilçesinde dağlık alanda dolaştığı sırada dengesini kaybederek uçuruma düşen genç için ekipler seferber oldu. 30 metrelik uçuruma düşen genç, ekiplerin çalışmasıyla güçlükle düştüğü yerden kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Küre ilçesine bağlı Karadonu Köyü sınırlarında bulunan Doğanlar Kalesi mevkiinde dağlık alanda gezen 22 yaşındaki A.T.C., dengesini kaybederek uçuruma düştü. Yaklaşık 30 metre yuvarlanarak düştüğü yerde kayalıklara sıkışan A.T.C. için yakınları, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, yaralı gence ulaşmak için çalışma başlattı. Zorlu arazi şartlarına rağmen ekipler, güçlükle yaralı gence ulaştı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan genç, ekiplerin müşterek çalışması sonucu sedyeye alınarak güçlükle uçurumdan çıkartılabildi. Ambulansın beklediği noktaya kadar getirilen genç, ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin