blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da çıkan yangında 3 ev zarar gördü, 2 samanlık yandı

Kastamonu’da çıkan yangında 1 ev ve 2 samanlık tamamen yanarak küle dönerken, 2 evde de maddi hasar oluştu.
Yangın, Kastamonu’da il merkezine bağlı Karaçomak köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet Demir’e ait alt katı ahır olarak kullanılan iki katlı evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, hemen bitişiğinde bulunan Mustafa Ç. ve Fatma Ç. ait samanlıklarla ve evlere de sıçradı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine yangın yerine Kastamonu ve İhsangazi itfaiye ekipleri ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait arazözler sevk edildi. Ekiplerin yoğun çalışması sonrasında yangın, güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü.
Soğutma çalışmalarının hala devam ettiği yangında 1 ev ve 2 samanlık tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, 2 evde de zarar oluştu.
Köy sakinlerinden Muzaffer Kaya, "Yanan evlerde halamlar oturuyor. Bize de yangın var diye haber geldi. Bizde halamlara yardım etmek için geldik. Şu anda burada bir ev tamamen yandı, iki evinde nispeten üst tarafları zarar gördü. Evler birbirine çok yakındı. Saçakları yakındı. Ayrıca halamlara ait iki samanlık da tamamen yandı. Yangının neden çıktığını henüz bilmiyoruz. Yangın, ilk olarak Ahmet Demir’in evinden çıkıyor. Nasıl çıktığını bilmiyoruz. Yangını itfaiye ekipleri kontrol altına aldı. Devletimizden Allah razı olsun. İtfaiyeden, orman teşkilatından, yardım eden köylülerimizin hepsinden Allah razı olsun" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta limandan 500 ton hamsi çıktı

Zonguldak’ta balıkçılık sezonunda ağlara en çok hamsi takıldı. Sezon boyunca Kilimli Limanı’ndan yaklaşık 500 ton hamsi karaya çıkarıldı.
Kilimli Su Ürünleri Kooperatifi Liman Müdürü Bülent Aksu, balıkçılık sezonunun genel durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Palamut ve çinakop avcılığının beklentilerin altında kaldığı bu dönemde ağırlıklı olarak hamsi avlandığını belirten Aksu, "Hamsicilik avcılığı oldu, istavrit az oldu. Bu sezon Kilimli Limanı’ndan hamsi çıktı. Zaten bölgedeki karaya çıkış noktalarımız Ereğli ve Kilimli. Limanımızdan toplamda 116 kamyon, yani 500 ton civarı hamsi karaya çıkarıldı. Bunun yanında 50-60 ton civarı istavrit avlandı. Yerel balıkçılarımız ise şu anda günlük 50 ila 100 kilo civarında mezgit avcılığına devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Denizlerin temiz tutulmasının balık popülasyonu için taşıdığı hayati öneme de dikkat çeken Aksu, geçmişten günümüze denize karışan atıkların ve değişen ekolojik dengelerin avcılığı doğrudan etkilediğini vurguladı. Denizlerin sadece insanların değil balıkların da yaşam alanı olduğunu hatırlatan Aksu, balıkçıların ağlarına zaman zaman tonlarca atık takıldığını belirterek deniz temizliği konusunda duyarlılığın artması gerektiğinin altını çizdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin