blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Eylül, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Kastamonu’da bin 190 balıkçı, “Vira Bismillah” dedi

Kastamonu’nun Cide ilçesinde, 231 balıkçı teknesi ve bin 190 balıkçı, "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde, 2025-2026 yılı balıkçılık av dönemi düzenlenen merasimle başladı. Cide Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirilen törene AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekçi, Cide Belediye Başkanı Necdet Demir, Tarım ve Orman Vilayet Müdürü Ahmet Kılıç, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, su eserleri kooperatif lider ve üyeleri, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.

"Amacımız günü değil, geleceği kurtarmaktır"
Törende konuşan Kastamonu Tarım ve Orman Vilayet Müdürü Ahmet Kılıç, Kastamonu’nun su eserleri potansiyeline dikkat çekerek, "İlimiz, Karadeniz ile direkt irtibatlı 6 ilçesi, 170 km uzunluğundaki kıyı şeridi, 9 balıkçı barınağı, 231 balıkçı gemisi, bin 190 ruhsatlı balıkçısı ve 679 amatör balıkçısıyla kıymetli bir su eserleri potansiyeline sahiptir. Bakanlığımız düzenlemelerinde, ekolojik istikrar ile insan refahını bir ortada gözetmekteyiz. Kaynaklarımızı korurken balıkçılarımızın meskenine ekmek götürmesini sağlamak zorundayız. Unutmayınız, ülkü avcılık istikrarlı avcılıktır. Gayemiz günü değil, geleceği kurtarmaktır" dedi.
Kılıç, 2024 yılında Kastamonu’da toplam 5 bin 243 ton su eserleri üretimi gerçekleştirildiğini belirterek, "Yetiştiricilik yoluyla 430 ton, avcılık yoluyla 4 bin 813 ton üretim sağlanmıştır. Ayrıyeten 2025 yılında 203 balıkçımıza toplam 1 milyon 740 bin 100 TL destekleme ödemesi yapılmıştır" diye konuştu.
AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci ise, "TBMM Balıkçılık ve Su Eserleri Meclis Araştırma Komitesi üyesi olarak deniz ve iç su balıkçılık kesimimizin sıkıntılarını ve tahlil tekliflerini, talep ve beklentilerini bölüm temsilcilerimizin bizatihi ortak aklı ve katkısıyla gerek kurulumuza gerekse Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın ilgili ünitelerine ilettim ve raporladığımız hususların takipçisi olmayı sürdürüyorum. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın her adımımızda yanımızda olmasından duyduğum memnunluk ve özgüvenin de altını şükran hislerimle çizmek istiyorum. Kurul toplantılarımızdan birini İnebolu’da yapmamız ve vilayetimizdeki deniz ve iç su balıkçılarımızın görüşlerini direkt lisana getirmiş olmaları ve kelamlarının komite tutanaklarında yer bularak bakanlıkça belirlenecek balıkçılık siyasetine destek teşkil etmesi, vilayetimizdeki bölüm temsilcilerimizin taleplerinin tahliline yönelik önemli adım atıldığının net göstergesidir" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Lise pansiyonunda kurtarma tatbikatı

Düzce’de lise pansiyonunda yapılan tatbikat gerçeği aratmadı. Mahsur kalanlar itfaiye gruplarınca kurtarılırken, yaralananlar UMKE takımlarınca müdahale yapıldı.
Düzce’de 6.3 büyüklüğünde senaryo gereği orta ölçekli sarsıntı meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda da yangın çıktı. Senaryo gereği kısa mühlet içerisinde bölgeye gelen sıhhat, itfaiye ve arama kurtarma grupları okulda mahsur kalan çocukların itfaiye merdivenleri ile kurtardı. Yaralanan çocuklar ise sıhhat ve UMKE gruplarının çalışması ile birinci yardımları yapılmasının akabinde hastaneye kaldırıldı. Tatbikat gerçeğini aratmazken, Düzce Valisi Selçuk Aslan’da tatbikatı yerinde takip etti.
Gerçeğini aratmayan tatbikatın muvaffakiyet ile sonuçlandığını belirten Vali Aslan, "Düzce’de Fen Lisesi pansiyonunda yapmış olduğumuz afet hazırlık ve uyum tatbikatı gerçekleştirildi. Gölyaka ilçemizde 6.3 büyüklüğünde bir zelzele meydana geldi. Sarsıntıya bağlı olarak Fen Lisesi pansiyonunda çıkan yangın senaryosunun işlendiği tatbikatta AFAD’ımız, itfaiyemiz, MEB AKUB ve UMKE Takımlarımız süratli bir halde verilen alarm ile birlikte intikal ederek belirlenmiş senaryo çerçevesinde tam nir uyum içerisinde tatbikatı muvaffakiyet ile sonuçlandırdılar. Öncelikli olarak rabbim memleketimizi her türlü afetten korusun. Lakin başımıza bir afet geldiğinde bugünde olağan vakitlerde yapmış olduğumuz tatbikatlar inşallah bizim müdahale süratimizi katlayacaktır ve afet şuurunun tüm toplumda, personelimizde daha fazla yerleşmesiyle de ihtimal hasarlarımızı minimize etme imkanımız bulunacaktır. Bu saatte tatbikata katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum afetsiz günler diliyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin