Karabük Postası tarafından
29 Temmuz, 2015 09:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da Avcı Eğitim Kursu Açılacak

KASTAMONU’da Temel Avcı Eğitim Kursu açılacak. Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Adil Ünaldı, avcı adaylarının avcılık belgesi alabilmek için Temel Avcı Kurslarına katılıp belge almaları gerektiğini söyledi. Kursa katılmak isteyenlerin Kastamonu Halk Eğitim Merkezine müracaat etmelerini isteyen Adil Ünaldı, ayrıca avcı adaylarının kurslar için Kastamonu Halk Eğitim Merkezinin internet ortamında online kurs başvurusunda da bulunabileceklerini ifade eden Adil Ünaldı, “Kursiyerler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Müdürlüğü’nün banka hesabına 107 TL yatırması gerekiyor. Kursa katılmak isteyenler paralarını yatırdıktan sonra banka dekontunun asıllarıyla birlikte Orman ve Su İşleri Kastamonu İl Müdürlüğüne 31 Temmuz 2015 Cuma günü mesai saatleri içerisinde teslim etmeleri gerekiyor” dedi. Ünaldı, Avcı Eğitim Kursu’nun Halk Eğitim Merkezi ile Orman ve Su İşleri Kastamonu İl Müdürlüğünün birlikte düzenlediğini ve kurs süresinin 32 saat olduğunu kaydetti. Avcı Eğitim Kursunun 3 Ağustos 2015 Pazartesi Günü Orman ve Su İşleri Kastamonu İl Müdürlüğünün yemekhanesinde başladığını söyleyen Ünaldı, kursu başarıyla bitirenlere Avcılık Belgesinin verileceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
29 Ocak, 2026 11:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te İstihdam ve Mesleki Eğitim Masaya Yatırıldı

KTSO ev sahipliğinde düzenlenen İl İstihdam Kurulu İstişare Toplantısı’nda, mesleki eğitim ile iş gücü piyasasının ihtiyaçları ele alındı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde, istihdam politikalarının geliştirilmesi ve yerel iş gücü piyasasının ihtiyaçlarının ele alınması amacıyla “İl İstihdam Kurulu İstişare Toplantısı” düzenlendi. Toplantıya, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz başkanlık yaptı.

Gerçekleştirilen toplantıya; Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangı, Ticaret İl Müdürü Gamze Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İŞKUR İl Müdürü Sinan Karademir, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Çalış, İŞKUR Şube Müdürü Hüseyin Çalım, KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük OSB Müdürü Alper Tolga Saka ve Eskipazar Organize Sanayi Müdürü Murat Tümen katıldı.

Toplantıda, Karabük İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri tarafından kentte istihdamın artırılmasına yönelik çeşitli başlıklar ele alındı. İş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan alanlara ilişkin eğitim planları, mesleki eğitimin istihdamla daha etkin şekilde buluşturulması ve işverenlerin mevcut destek ile teşviklerden daha verimli yararlanmasına imkân sağlayacak uygulamalar değerlendirildi. Ayrıca kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Toplantının sonunda, Karabük’te istihdamın artırılmasına yönelik ortak çalışmaların sürdürülmesi, mesleki eğitimin desteklenmesi ve iş dünyasına yönelik teşvik mekanizmalarının daha etkin hale getirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, toplantıya katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ederek, Karabük’te istihdamın güçlendirilmesi adına KTSO’nun sorumluluk alanına giren her konuda aktif rol almaya devam edeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin