Kastamonu'da Anjiyo Ünitesi Kurulacak - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mayıs, 2014 07:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da Anjiyo Ünitesi Kurulacak

KASTAMONU ’da eksikliği büyük derecede hissedilen Anjiyo Ünitesi için Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu onay verdi. Kastamonu’dan il dışına sevklerin büyük oranda yapıldığı Anjiyo Ünitesi için Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Kastamonu’ya gel meden önce onay verdi. Anjiyo ünitesinin yokluğunu Kastamonu’ da fazlasıyla hissettiklerini ve bu üniteyi Kastamonu’ya kazandır mak için büyük gayretler gösterdiklerini ifade eden Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, “Şehir dışına bin 300 civarında hasta sevk edilmiş. Sevkli hastaların çoğunun anjiyo olmak için sevk edildiğini biliyoruz. Bu ünite kazandırıldığı zaman sevk ko- nusunda da ciddi azalma meydana gelecektir” dedi. Anjiyo ünite sinin Kastamonu’da kurulması için uzun zamandır çalışma yürüt tüklerini ve son olarak Sağlık Bakanı’nın Anjiyo ünitesinin kurul- ması için onay verdiğini belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık ise, “Anjiyografi Ünitesi olmaması büyük bir eksiklikti. Bununla ilgili yaptığımız çalışmalar sonrasın da yaklaşık 10 gün önce Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu tara- fından onaylandı. Kastamonu’ya Kardiyovasküler Cerrahi kurul- ması için çalışmaları hızlandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu. Anjiyo ünitesi için KastamonuDr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’nin ameliyathanesinde yenile me çalışmasının yapılacağını aktaran Uyanık, 80 gün içerisinde yapılacak olan tadilat sonrasında anjiyo hizmetinin Kastamonu’- da artık verilmeye başlanacağını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda yanik kokusu itfaiye ekiplerini harekete gecirdi wzGGhr5e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da yanık kokusu itfaiye ekiplerini harekete geçirdi

Bolu’da vatandaşların sokakta aldığı yanık kokusu itfaiye ekiplerini harekete geçti. Yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Tabaklar Mahallesi Güzey Sokak üzerindeki vatandaşlar yoğun bir yanık kokusu aldı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine adrese itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, iş merkezi ve çevredeki binalarda detaylı inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde herhangi bir yangın ya da olumsuz duruma rastlanmadı. Ekipler, incelemelerin ardından olay yerinden ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin