Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2023 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da alevler geceyi aydınlattı: 2 ev ve 22 büyükbaş hayvan yandı

Kastamonu’da bilinmeyen sebeple çıkan yangında 2 ev, 3 kuruluk küle dönerken, 2 ev de yangında zarar gördü. 22 büyükbaş hayvan ve 3 köpeğin telef olduğu yangını söndürme çalışmalarına komando birlikleri de destek verdi. Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürüyor.

Yangın, merkeze bağlı Alpı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet Kurt’a ait evde henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın bitişikteki evlere de sıçradı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangının yayılma ihtimaline karşı Araç, Devrekani, İhsangazi ve Taşköprü itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ekiplerinden de destek istendi.
Ayrıca bölgeye komando birlikleri de sevk edildi. Komandoların da söndürme çalışmalarına destek verdiği yangın, yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından güçlükle kontrol altına alındı.
Yangında Ahmet Kurt ve Ahmet Çaycı’ya ait evler ile 3 kuruluk tamamen yanarken Mehmet Halimoğlu ve Hüseyin Halimoğlu’na ait evler ise büyük zarar gördü. Ayrıca yangında 22 büyükbaş hayvan ve 3 köpekte telef oldu.
Bölgede soğutma çakışmaları devam ederken yangına ilgili inceleme başlatıldı.

Alpı Köyü Muhtarı İsmail Okur, olayı tam olarak bilemediğini belirterek, "Elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz. Yangın sırasında ev boştu, fakat ahırda bulunan 22 büyükbaş hayvan telef oldu, 3 tane köpek yandı. Hiçbir şey kurtaramadılar, eşya veya başka bir şey evden alamadılar. Traktörleri yanmaktan kurtardılar, yangın çıkasıya almışlar. Şu anda iki tane ev yandı, üç tane kuruluk yandı, Mehmet ve Hüseyin Halimoğlu’nun da evlerine sardı yangın ama yangın büyümeden söndürdüler. Onların evleri zarar gördü. Saat 12.00 gibi yangın çıkmış, benim o saatte haberim oldu. Hemen itfaiyeye haber verdik. İtfaiye de geldi şimdi söndürmeye çalışıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gece yarısı patlayan su borusu paniğe neden oldu

Bartın’da gece yarısı büyük gürültü ile patlayan su borusu mahalleye panik yaşattı.
Bartın Aladağ Mahallesi 11. Caddede patlayan içme suyu isale sınırı patladı. Gece yarısı gürültü ile patlayan boru, yataklarında uyuyan mahalleliyi panikle uyandırdı. Gürültü ile yataklarından kalkan mahalleli su borusunun patladığını anlayınca rahat nefes aldı. Suyun meskenlerine girmemesi için pencere ve merdivenlerde bekleyerek nöbet tutan vatandaşlar, belediye yetkililerine seslenerek, sınırın bir an evvel tamir edilmesini istedi. Mahalleli patlayan borunun onarılması halinde su baskınına ve meskenlerde hasara neden olabileceğini tabir etti.
Patlayan borudan akan tonlarca su ise konutların ortasından geçen mahalle yolunun yaklaşık 150 metrelik kısmını gölete çevirdi.
Yol boyunca akan su, Aladağ Cami önündeki ana yolda bulunan mazgala döküldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin