Kastamonu’da yeni adli yıl, Kastamonu Adalet Sarayı önünde düzenlenen törenle başladı.
Bugün itibariyle başlayan yeni adli yıl için Kastamonu’da tören düzenlendi. Kastamonu Adalet Sarayı önünde düzenlenen törende konuşan Kastamonu Baro Başkanı Özgür Demir, “2024-2025 adli yılının, yargıçlarımıza, savcılarımıza, avukatlarımıza, yargı çalışanlarımıza, ülkemize, hukukumuza yararlı olmasını diliyorum. Günümüze kadarki tüm adli yıl açılışlarında; hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı ve savunma hakkına saygı vurguları yapıldı. Bugün de bu vurgu yapılmalı hatta bu konularda ne kadar istekli ve kararlı olduğumuz, halka hissettirilmelidir. Çünkü halkımız, yargıya güvenmektedir ve uyuşmazlıklarının hemen hemen tamamını adliyede çözmeye çalışmaktadır. Hal böyle olunca bizlere çok daha fazla çalışmak düştüğünü de gözden kaçırmamalıyız” dedi.
Son 5 yılda Türkiye’de avukat, hakim ve savcı sayısında artış gözlendiğini ifade eden Demir, “Ülkemizde son beş yılda avukat ve hakim-savcı sayısında yüzde 50 ila yüzde 60 arasında artış görüldü. Bu da genç bir yargı sistemimiz olduğu anlamına gelmektedir. Bu istatistiğin ne kadar değerli olduğu, yargı erkinin esasında yenilenmeye ve kabuk değişimine gittiği gözle görülür hale gelmiştir. Bu durum üzerimizdeki tarihi sorumluluğu kat kat artırıyor. Biz avukatlar, yargıdaki değişim ve gelişimde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye kararlıyız. Özverili ve çalışkan hakim-savcı yargı mensuplarımızın da aynı kararlılıkta olduğunu görüyoruz. Bazı istisnalar elbette olmakla birlikte hukuku üstün kılacak, yargı bağımsızlığını tesis edecek ve savunma hakkını yüceltecek iyiniyetli ve umutlu kadrolarımız var. Ancak yalnızca iyi niyet ve umut yetmez, her gün birikimimizin üzerine koymalı, fark oluşturmalı ve çok ama çok çalışmalıyız. Bu ilkelerle çalışmalarını yürüten ve karşılıklı saygı ve anlayış içinde yargı görevini sürdüren tüm hakim, savcı ve avukat meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu vesileyle ilimiz genelindeki adliyelerde bu dönemde göreve başlayan hakim ve savcılarımızla mesleğimize büyük bir heyecanla dahil olan avukatlarımıza görevlerinde üstün başarılar dilerim” diye konuştu.
Kastamonu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özgür Özen ile Kastamonu Adalet Komisyonu Başkan Vekili Hakim Taner Erde mir ise yeni adli yıl açılışını tebrik ederek, kazasız belasız bir adli yıl temennisinde bulundular.


Kastamonu’da adli yıl başladı
Yenice MYO’da kepler gelecek için havaya atıldı
Karabük Üniversitesi 2025–2026 Akademik Yılı mezuniyet törenleri, Yenice Meslek Karabük Üniversitesi 2025–2026 Akademik Yılı mezuniyet törenleri, Yenice Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen programla başladı. Öğrenciler, aileleri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen törende mezuniyet coşkusu ve gururu bir arada yaşandı.
Yenice Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen törene Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yasin Kanbur, akademik ve idari personel ile öğrencilerin aileleri katıldı.
Konuşmasına Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın selamlarını ileterek başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Üniversitesi’nin köklü bir birikime sahip olduğunu ifade etti. Karaş, son yıllarda araştırma üniversitesi hedefi doğrultusunda önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, “Özellikle son üç yılda daha da hızla artan bir çabanın ürünlerini görüyoruz. Giderek sistematikleşen, araştırma üniversitesi olmayı hedefleyen, lider üniversiteler arasına girmeyi amaçlayan bir çalışmanın sonucundayız” dedi.
Konuşmasının sonunda mezun öğrencilere ve ailelerine seslenen Karaş, “Velilerimizi, öğrencilerimizin mezuniyeti dolayısıyla tebrik ediyorum. Gençlerimizin yollarını Allah açık eylesin. Çok güzel bir gelecek onları bekliyor” ifadelerini kullandı.
Mezun olan öğrencilerin ülkenin geleceğine katkı sağlayacak bireyler olarak yetiştiğini ifade eden Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yasin Kanbur, “Bugün mezun olan her bir öğrencimiz sadece kendi hayatı için değil, ülkemizin üretim gücü, teknolojik atılımı ve sosyal kalkınması için de büyük bir adıma imza atmaktadır. Meslek yüksekokulları, eğitimiyle sahaya hazır bireyler yetiştiren, ekonominin ve üretimin önemli kurumlarıdır” diye konuştu.
Yüksekokul birincisi Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü öğrencisi Tuanna Yaman ise şunları söyledi: “Karabük Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu’nun bir mezunu olmaktan her zaman gurur duyacağım. Bundan sonraki hayatımızda ülkemize faydalı bireyler olacağımıza yürekten inanıyorum. Bu anlamlı günde sevincimizi paylaşan herkese teşekkür ediyor, mezun olan arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum.”
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE BAŞARI BELGESİ VERİLDİ
Yenice Meslek Yüksekokulu birincisi Tuanna Yaman, ikincisi Murat Şimşek, üçüncüsü İbrahim Şahin’e başarı belgeleri KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş tarafından takdim edildi. Programda ayrıca bölümlerinde dereceye giren öğrencilere ve mezuniyet töreninin gerçekleşmesine katkı sağlayanlara teşekkür belgesi verildi.
Karabük Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni, öğrencilerin büyük bir coşkuyla keplerini havaya atmasının ardından sona erdi.

