Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Aralık, 2015 08:31 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da 112 Çağrılarının Yüzde 87’si Asılsız

KASTAMONU İl Sağlık Müdürlüğü, toplumda 112 bilincinin arttırılması hedefiyle bir alışveriş merkezinde etkinlik düzenledi.
Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetlerinin ulaşabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaları kapsamında acil sağlık hizmetlerinin sunumunda 112 Acil Çağrı Hattı’nın gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularına dikkat çekmek amacıyla, Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nde etkinlik düzenledi.
Acil sağlık hizmetlerinin yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılmış, kesintisiz hizmet veren büyük bir sistem olduğunu vurgulayan Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, 112 acil sağlık hizmetlerinin amacının günün 24 saatinde acil sağlık hizmeti oluşan vatandaşlara kısa sürede ulaşarak tedavisinin en uygun şekilde yapılabileceği sağlık merkezine ulaştırmak olduğunu söyledi. 112 Acil Çağrı Hattı’nın hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken önemli bir hat olduğuna dikkat çeken Öztürk, “112 Acil Çağrı Hattı’nın hayati tehlike durumu olmayan kişiler tarafından meşgul edilmesi yüzünden acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada güçlük yaşıyoruz. Ayrıca yollarda ambülansların öncelikli geçişi için güvenlik şeridi olmaması, diğer sürücülerin ambülanslara yol vermemesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu vakalara ulaşmamızı zorlaştırıyor. Sağlık hizmetlerinin ulaşabilirliğinin ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışma kapsamında ‘112 Acil Çağrı Hattı’nın gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambülansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi’ amacıyla medya kampanyası düzenledik” dedi.
KASTAMONU’DA 112 ÇAĞRILARININ YÜZDE 87’Sİ ASILSIZ
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü olarak acil sağlık hizmetleri kapsamında 43 ambulans, 7 hasta nakil aracı ve 2 UMKE aracı ile hizmet verdiklerini kaydeden Dr. Metin Öztürk, “Kastamonu’da 112 hizmetleri olarak vakaya ulaşabilirlik oranımız yüzde 100 olup, bu hizmetler için kişinin sosyal güvencesi olsun veya olmasın herhangi bir ücret talep edilememektedir. 2015 yılı için yaklaşık 30 bin vaka taşıma kabiliyetine ulaşmış bulunmaktayız.
Bu 30 bin vakaya karşılık 112 Komuta Kontrol Merkezimize 202 bin 722 kere arama yapılmıştır. Neredeyse her bir vaka için 7 arama gerçekleştirilmiştir. 12 ay boyunca 28 bin 381 vaka için görevlendirme yaptık. Ancak 1 yıl boyunca yapılan 202 bin 722 çağrının ne yazık ki yüzde 87’si asılsız ihbarlardan oluşuyor. Bu rakamlar ise 112 hizmetlerinde asılsız ve gereksiz aramaların ne derece yüksek olduğunun göstergesidir” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
teknofestte ikinci olan artvin fen lisesi ogrencileri roket projesiyle bu yil birinciligi hedefliyor 4CKcDmDJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor

Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.

Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.

Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.

Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin