Kastamonu'da 112 Çağrılarının Yüzde 87'si Asılsız - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Aralık, 2015 08:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 112 Çağrılarının Yüzde 87’si Asılsız

KASTAMONU İl Sağlık Müdürlüğü, toplumda 112 bilincinin arttırılması hedefiyle bir alışveriş merkezinde etkinlik düzenledi.
Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetlerinin ulaşabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaları kapsamında acil sağlık hizmetlerinin sunumunda 112 Acil Çağrı Hattı’nın gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularına dikkat çekmek amacıyla, Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nde etkinlik düzenledi.
Acil sağlık hizmetlerinin yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılmış, kesintisiz hizmet veren büyük bir sistem olduğunu vurgulayan Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, 112 acil sağlık hizmetlerinin amacının günün 24 saatinde acil sağlık hizmeti oluşan vatandaşlara kısa sürede ulaşarak tedavisinin en uygun şekilde yapılabileceği sağlık merkezine ulaştırmak olduğunu söyledi. 112 Acil Çağrı Hattı’nın hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken önemli bir hat olduğuna dikkat çeken Öztürk, “112 Acil Çağrı Hattı’nın hayati tehlike durumu olmayan kişiler tarafından meşgul edilmesi yüzünden acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada güçlük yaşıyoruz. Ayrıca yollarda ambülansların öncelikli geçişi için güvenlik şeridi olmaması, diğer sürücülerin ambülanslara yol vermemesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu vakalara ulaşmamızı zorlaştırıyor. Sağlık hizmetlerinin ulaşabilirliğinin ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışma kapsamında ‘112 Acil Çağrı Hattı’nın gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambülansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi’ amacıyla medya kampanyası düzenledik” dedi.
KASTAMONU’DA 112 ÇAĞRILARININ YÜZDE 87’Sİ ASILSIZ
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü olarak acil sağlık hizmetleri kapsamında 43 ambulans, 7 hasta nakil aracı ve 2 UMKE aracı ile hizmet verdiklerini kaydeden Dr. Metin Öztürk, “Kastamonu’da 112 hizmetleri olarak vakaya ulaşabilirlik oranımız yüzde 100 olup, bu hizmetler için kişinin sosyal güvencesi olsun veya olmasın herhangi bir ücret talep edilememektedir. 2015 yılı için yaklaşık 30 bin vaka taşıma kabiliyetine ulaşmış bulunmaktayız.
Bu 30 bin vakaya karşılık 112 Komuta Kontrol Merkezimize 202 bin 722 kere arama yapılmıştır. Neredeyse her bir vaka için 7 arama gerçekleştirilmiştir. 12 ay boyunca 28 bin 381 vaka için görevlendirme yaptık. Ancak 1 yıl boyunca yapılan 202 bin 722 çağrının ne yazık ki yüzde 87’si asılsız ihbarlardan oluşuyor. Bu rakamlar ise 112 hizmetlerinde asılsız ve gereksiz aramaların ne derece yüksek olduğunun göstergesidir” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cakir trabzonsporu elersek avrupaya gitmek icin 2 macimiz kaliyor kgAsDRXC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çakır: “Trabzonspor’u elersek Avrupa’ya gitmek için 2 maçımız kalıyor”

Samsunspor Basın Sözcüsü ve İcra Kurulu Üyesi Suat Çakır, Trabzonspor’u elemeleri halinde Avrupa’ya gitmek için önlerinde 2 maç kalacağını söyledi.

Samsunspor Basın Sözcüsü ve İcra Kurulu Üyesi Suat Çakır, 23 Nisan Perşembe günü Samsun’da Trabzonspor ile oynanacak Türkiye Kupası çeyrek final maçı öncesi Nuri Asan Tesisleri’nde basın açıklamasında bulundu. Bu sezon mücadele ettikleri Avrupa kupalarına gelecek sezon da katılmak için en kısa yolun Türkiye Kupası olduğunu ifade eden Çakır, Trabzonspor maçının önemine değinerek taraftarları maça davet etti.

“Trabzonspor’u elersek Avrupa’ya gitmek için 2 maçımız kalıyor”

Trabzonspor maçının Avrupa kupaları için çok önemli olduğunu dile getiren Suat Çakır, “Taraftarlarımıza çok ihtiyacımız var. Çünkü bu sene gittiğimiz Avrupa’daki heyecanı tekrar yaşamak için en kısa yol Türkiye Kupası görünüyor. Bunu da Trabzonspor maçını kazanıp, yarı finalde Galatasaray ya da Gençlerbirliği kim olursa o mücadele ile devam ettireceğiz. Buna takımdaki herkes inanıyor. Perşembe günü Trabzonspor maçında turu geçen tarafın biz olacağına canıgönülden inanıyoruz. Bu nedenle taraftarlarımızdan bize destek vermelerini istiyoruz. Trabzonspor maçını geçersek Avrupa’ya gitmek için 2 maç kalıyor. Bu maçı içeride oynuyoruz. Sakat olarak da Jaures Assoumou ve Celil Yüksek sezonu kapattı diyebiliriz” dedi.

“Hocamıza dokunma nedeniyle 3 maç ceza verdiler”

Kırmızı kart cezası nedeniyle Teknik Direktör Thorsten Fink’e verilen 3 maç cezanın ağır olduğunu ifade eden Suat Çakır, “Hocamız Thorsten Fink’e 3 maç ceza verdiler. Dokunmaya 3 maç. Federasyonun ne yapmaya çalıştığına herkes şaşırdı. Bütün takımlar hakemlerden ve federasyondan şikayetçi. Tahkimden de ret geldi. 2 maçtır takımın başında değil, Trabzonspor maçında da takımın başında olamayacak. Hocamız cezalıyken 2’de 2 yaptık. Hocamız locadan seyrederken inşallah Trabzonspor’u da yenip 3’te 3 yaparız” diye konuştu.

“Lig 5.’liğini son maça kadar kovalayacağız”

Avrupa’ya gitmenin başka bir yolu olan lig 5.’liği için de sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Çakır, “Bu sezon 47 resmi maç oynadık. Galatasaray ve Fenerbahçe ile birlikte Samsunspor bu kadar maç yaptı. Ligde 5.’lik hedefimiz vardı. 2 takımdan da 6 puan gerideyiz ancak Göztepe ve Başakşehir ile maçımız var. Onları yendiğimiz zaman puan farkları 3’e düşüyor. Neden olmasın? O da bir umut. Kupadaki Trabzonspor ve sonrasında ligde Alanyaspor maçını kazanıp o hedeflerimizi de devam ettirmek istiyoruz. Olmayacak işler değil. 2 hafta önce lig 5.’liği çok zor değil demiştim. Taraftar bizim için büyük güç. Beşiktaş’ı yendiğimiz maçta taraftarın gücünü herkes gördü. 5.’lik hedefini de son maça kadar kovalayacağız. Ligde kalan 4 maçı da kazanmak istiyoruz. Büyük takım, küçük takım fark etmez, herkesi yenmek için oynayacağız” şeklinde konuştu.

“Samsunspor bu sezon başarılıdır”

Sezon boyunca aldıkları sonuçlar nedeniyle başarılı bir süreç geçirdiklerini vurgulayan Suat Çakır, “Sezon içerisinde Emre Kılınç, Afonso Souza, Olivier Ntcham, Lubo Satka, Tanguy Coulibaly ve Jaures Assoumou sezon içerisinde uzun süreli sakatlıklar yaşadılar. Bunlar direkt ilk 11 oyuncuları olduğundan performansımız sakatlıklara bağlı olarak düşüş gösterdi. Şu anda ligde 7’nciyiz. Avrupa Kupası’nda başarı yakaladık. Türkiye Kupası’nda yarı finale çıkmak istiyoruz. Bence Samsunspor başarılıdır ama daha da başarılı olmalıdır. Bunun için de desteğe ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

“Son Trabzonspor maçında korkak oynadık, bu sefer farklı olacak”

Şubat ayında kendi sahalarında oynadıkları ve 3-0 kaybettikleri Trabzonspor maçı ile Perşembe günü oynayacakları maçın çok farklı olacağına değinen Çakır, “Trabzonspor bu ligin iyi takımlarından bir tanesi. Hâlâ şampiyonluğa oynamasından da bu belli. Ama biz aynı değiliz. Takımımızdaki eksikler geri döndü. Ligde yenildiğimiz maçtan sonra hoca değişikliği yaptık. Başkanımız aslında o maçın ardından Thomas Reis’i gönderecekti. O maçta korkak oynadık, gerçek bu. Bu maç ise öyle olmayacaktır. Bu Trabzonspor maçı da Thomas Reis’in ilk geldiği sene gibi Thorsten Fink’in çok başarılı olacağı bir maç olacaktır” açıklamasında bulundu.

“Beşiktaş ve diğer takımların Avrupa’da 5 senede kazandırdığı ülke puanını 1 sezonda kazandık”

Ülke puanına birçok takımdan daha fazla katkı sağladıklarına da değinen Çakır, ayrıca şunları söyledi:

“Sezon boyunca yurt içi, yurt dışı birçok deplasmana gittik. Bu zamana kadar iyi geldik. Ülkemize birçok takımdan fazla puan kazandırdık. Beşiktaş ve diğer takımların 5 senede kazandırdığı ülke puanını biz 1 senede kazandırmışız. Bizim adımıza büyük bir gurur oldu. Bu sene de Avrupa kupalarına gitmeyi çok istiyoruz. Çok değişik bir heyecan kattı bize. Kulübün ufku açıldı. Bunlar güzel şeyler. Ülkemizi ve şehrimizi tanıttık. Bu sene de yine bu başarıyı gösterebiliriz diye düşünüyorum.”

Samsunspor ile Trabzonspor, tek maç eleme usulü ile oynanacak Türkiye Kupası Çeyrek Finali mücadelesinde 23 Nisan Perşembe günü saat 18.45’te 19 Mayıs Stadyumu’nda birbirlerine rakip olacaklar.

Bizi sosyal medyadan takip edin