Kastamonu Üniversitesi’nin bu projesi, annelerin ve çocuklarının yaşamına değer katıyor - Karabük Haber Postası
kastamonu universitesinin bu projesi annelerin ve cocuklarinin yasamina deger katiyor 8FOAiBkq jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Temmuz, 2024 15:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nin bu projesi, annelerin ve çocuklarının yaşamına değer katıyor

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan “Güçlü Anne Güçlü Özel Birey” projesi sayesinde özel bireyler ile anneleri, kurslarda yaptıkları etkinliklerle hem öğreniyor hem de hoşça vakit geçiriyor.

Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Havva Kaçan’ın yürütücülüğünde ve TÜBİTAK 4008 programı çerçevesinde gerçekleştirilen “Güçlü Anne Güçlü Özel Birey” projesi, özel bireylerin annelerine destek sağlıyor. Proje kapsamında özel bireylerin çocuklarının anneleri Kastamonu Üniversitesi bünyesinde düzenlenen çeşitli atölye çalışmalarına katılıyor. Bu atölyelerde, geleneksel ve unutulmaya yüz tutmuş coğrafi işaretli iğne oyası, ahşap boyama, takı tasarımı, çarşaf bağı ve taş baskı gibi el sanatları öğretiliyor. Anneler, bu el sanatlarını öğrenirken hem yeni meslekler edinme fırsatı buluyor hem de boş vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirme imkanı elde ediyor. Ayrıca anneler, bu süreçte özel bireylerle daha kaliteli zaman geçirme fırsatı yakalıyorlar.

Proje kapsamında gerçekleştirilen atölye çalışmalarına Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Tuna da katıldı. Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, projenin toplumsal faydasına dikkat çekerek, annelerle ve çocuklarla birebir ilgilendi.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ise projenin üniversitenin toplumsal sorumluluk anlayışının bir yansıması olduğunu belirtti. Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Tuna da atölye çalışmalarının hem annelerin ruhsal sağlamlıklarına katkı sağladığını hem de çocuklarının bakımlarına destek olduğunu ifade etti.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Havva Kaçan, “Anneler, aldıkları eğitimler sayesinde yaşadıkları sorunların üstesinden gelmeyi öğreniyor ve kendilerine olan güvenleri artıyor. Bu da, annelerin hem bireysel gelişimlerine hem de aile içindeki rolleri daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmelerine yardımcı oluyor” dedi.

Projeye katılan anneler, bu çalışmaların hem kendileri hem de çocukları için büyük fayda sağladığını ifade ederek, yeni şeyler öğrendiklerini ve çocuklarıyla daha da kaliteli zaman geçirdiklerini belirttiler.

Atölye çalışmalarında üretilen el sanatları ürünleri, projeye katılan anneler tarafından düzenlenen özel bir sergide de sergilendi. Bu sergide, iğne oyası, ahşap boyama, takı tasarımı ve taş baskı gibi el emeği ürünler büyük ilgi gördü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fefeeffe
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
28 Mart, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.03.2026 15:19
0
0

İL GENEL BAŞKANLIĞINDA KRİTİK VİRAJ

Karabük’te 1 Nisan’da gerçekleştirilecek İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimleri öncesinde siyasi hareketlilik artarken, süreçte belirleyici rolün AK Parti teşkilatında olacağı ifade edildi.

Karabük’te 1 Nisan’da yapılacak İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimi öncesinde siyasi hareketlilik giderek artıyor. Mevcut Başkan Ahmet Sözen’in yeniden aday olacağını açıklamasının ardından Mesut Aydın, Ertan Mısırlı ve Hasan Yıldırım da başkanlık için yarışa katıldıklarını açıkladı. Böylece seçim öncesi aday sayısının artması, özellikle iktidar kanadında dengeleri daha da hassas hale getirdi.

Siyasi kulislerde ismi sıkça geçen Ahmet Okan Kirman ise henüz resmi bir adaylık açıklamasında bulunmadı. Konuyla ilgili gazetemize kısa bir değerlendirme yapan Kirman, bugüne kadar hiçbir zaman “adayım” şeklinde bir beyanı olmadığını vurgulayarak, bireysel bir başvurusunun da söz konusu olmadığını ifade etti. Kirman, dikkat çeken açıklamasında kendisinin görev adamı olduğunu belirterek, “görev istenmez, verilir” sözleriyle, teşkilatın kendisine görev vermesi halinde sorumluluk almaktan kaçınmayacağını dile getirdi.

Her ne kadar resmi bir adaylık açıklaması yapmamış olsa da Kirman’ın, toplumun farklı kesimlerinden destek gördüğü ve isminin güçlü bir alternatif olarak konuşulmaya devam ettiği gözlemleniyor.  Kirman’a gelen destek, seçim sürecinde dengelerin son ana kadar değişebileceğine işaret ediyor.

Öte yandan Ferhat Salt’ın da önümüzdeki günlerde partisinin 11 İl Genel Meclisi üyesiyle bir araya gelerek nihai kararı kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

SAYISAL DENGELER BELİRLEYİCİ OLACAK

Karabük İl Genel Meclisi toplam 17 üyeden oluşurken, dağılımda AK Parti 11, MHP 4 ve CHP ise 2 üyeyle temsil ediliyor. AK Parti’nin mecliste sayısal üstünlüğü bulunmasına rağmen, birden fazla adayla seçime gidilmesi halinde oyların bölünme ihtimali dikkat çekiyor. Bu senaryoda, MHP ve CHP’nin toplam 6 oyu kritik bir rol oynayabilir ve seçim sonucunu doğrudan etkileyebilir.

Seçim, meclis üyeleri arasında kapalı oy ve açık tasnif yöntemiyle gerçekleştirilecek. 1 Nisan’a kısa bir süre kala gözler özellikle AK Parti cephesinden yapılacak resmi açıklamalara çevrilmiş durumda. Aday sayısının artması ve kulislerde konuşulan isimler, seçim yarışının beklenenden daha çekişmeli geçeceğine işaret ediyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin