Reklam
Reklam
kastamonu universitesinin 24 ulusal turizm kongresine destek i1idqWYC jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Temmuz, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi’nin 24. Ulusal Turizm Kongresi’ne destek

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin bu yıl 24’üncüsünü düzenleyeceği Ulusal Turizm Kongresi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin 19-21 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği 24. Ulusal Turizm Kongresi, TÜBİTAK tarafından desteklenecek. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği” programı çerçevesinde yapılan değerlendirmede, kongre başvurusu olumlu sonuçlandı. Bu destek, kongrenin ulusal düzeyde tanınırlığını ve prestijini artırarak turizm sektöründeki akademik çalışmaların gelişimine önemli katkılar sağlayacak. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 24. Ulusal Turizm Kongresi, turizm sektörü ile akademi arasındaki işbirliklerini güçlendirmeyi ve Türkiye’nin turizm potansiyelini daha ileriye taşımayı amaçlıyor. Yurt içinden ve yurt dışından birçok akademisyen ve sektör temsilcisinin katılması beklenen kongre, turizm alanındaki akademik çalışmaların gelişimine ve sektördeki işbirliklerinin güçlenmesine ışık tutacak, katılımcılara değerli fırsatlar sunacak.

Kongre hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, kongrenin detaylarını paylaşarak, “Tabiat Turizmi ana temasıyla düzenlenecek olan 24. Ulusal Turizm Kongresi’nde, turizmin farklı alanlarında yapılan araştırmalar, sektörün geleceği ve sürdürülebilir turizm konularında oturumlar gerçekleştirilecek. Ayrıca, katılımcılar için düzenlenecek sosyal etkinliklerle de Kastamonu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı amaçlıyoruz” dedi.

Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisas üniversitesi olduklarını vurgulayan Kastamonu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Tabiat Turizmi ana temasıyla düzenlenecek olan 24. Ulusal Turizm Kongresi’nin TÜBİTAK tarafından desteklenmesinin büyük bir başarı olduğunu belirtti.

Rektör Topal, projede ve kongrenin düzenlenmesinde yer alan akademisyenleri tebrik etti.

Bu desteğin üniversitenin bilimsel etkinlikler düzenleme konusundaki yetkinliğini ve akademik değerini artıracağını vurgulayan Rektör Topal, ayrıca kongrenin turizm sektörünün mevcut sorunlarına çözüm önerileri sunacağına ve yeni işbirlikleri için önemli bir platform oluşturacağına inandığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tunelde feci kaza motosiklet surucusu hayatini kaybetti RLwx6jlq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Tünelde feci kaza: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Artvin’de tünelde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 26 yaşındaki Asım Özdemir yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Artvin’in Borçka ile Murgul ilçelerini birbirine bağlayan kara yolundaki tünelde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Dün gece saatlerinde yaşanan kazada, R. Kumaş idaresinde ki 08 ABK 961 plakalı otomobil ile Asım Özdemir (26) idaresindeki motosiklet çarpıştı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde motosiklet sürücüsü Asım Özdemir’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Kazada otomobilde bulunan R. Kumaş (73) E. Kumaş (71) ise yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Asım Özdemir’in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için morga götürüldü.

Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin