Kastamonu Üniversitesi’nin 24. Ulusal Turizm Kongresi’ne destek - Karabük Haber Postası
kastamonu universitesinin 24 ulusal turizm kongresine destek i1idqWYC jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Temmuz, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nin 24. Ulusal Turizm Kongresi’ne destek

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin bu yıl 24’üncüsünü düzenleyeceği Ulusal Turizm Kongresi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin 19-21 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği 24. Ulusal Turizm Kongresi, TÜBİTAK tarafından desteklenecek. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği” programı çerçevesinde yapılan değerlendirmede, kongre başvurusu olumlu sonuçlandı. Bu destek, kongrenin ulusal düzeyde tanınırlığını ve prestijini artırarak turizm sektöründeki akademik çalışmaların gelişimine önemli katkılar sağlayacak. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 24. Ulusal Turizm Kongresi, turizm sektörü ile akademi arasındaki işbirliklerini güçlendirmeyi ve Türkiye’nin turizm potansiyelini daha ileriye taşımayı amaçlıyor. Yurt içinden ve yurt dışından birçok akademisyen ve sektör temsilcisinin katılması beklenen kongre, turizm alanındaki akademik çalışmaların gelişimine ve sektördeki işbirliklerinin güçlenmesine ışık tutacak, katılımcılara değerli fırsatlar sunacak.

Kongre hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, kongrenin detaylarını paylaşarak, “Tabiat Turizmi ana temasıyla düzenlenecek olan 24. Ulusal Turizm Kongresi’nde, turizmin farklı alanlarında yapılan araştırmalar, sektörün geleceği ve sürdürülebilir turizm konularında oturumlar gerçekleştirilecek. Ayrıca, katılımcılar için düzenlenecek sosyal etkinliklerle de Kastamonu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı amaçlıyoruz” dedi.

Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisas üniversitesi olduklarını vurgulayan Kastamonu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Tabiat Turizmi ana temasıyla düzenlenecek olan 24. Ulusal Turizm Kongresi’nin TÜBİTAK tarafından desteklenmesinin büyük bir başarı olduğunu belirtti.

Rektör Topal, projede ve kongrenin düzenlenmesinde yer alan akademisyenleri tebrik etti.

Bu desteğin üniversitenin bilimsel etkinlikler düzenleme konusundaki yetkinliğini ve akademik değerini artıracağını vurgulayan Rektör Topal, ayrıca kongrenin turizm sektörünün mevcut sorunlarına çözüm önerileri sunacağına ve yeni işbirlikleri için önemli bir platform oluşturacağına inandığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
3333333
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
24 Nisan, 2026 13:16 tarihinde yayınlandı
0
0

Yeni Karabük Vizyonu Açıklandı

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, “Yeni Karabük-Yeni Vizyon” belgesini kamuoyuyla paylaştı

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, “Yeni Karabük – Yeni Vizyon” belgesine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, kentin geleceğine dair hedeflerini açıkladı.

Karabük’ün Türkiye’nin sanayileşme sürecindeki simge şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, “Cumhuriyetimizin sanayileşme hamlesinin en önemli merkezlerinden biri olan Karabük, 1937 yılında Demir Çelik Fabrikası’nın temellerinin atılmasıyla ülkemizin kalkınma yolculuğunda özel bir yer edinmiştir” dedi.

Kentin yıllar içinde güçlü bir kimlik kazandığını belirten Keskinkılıç, “Emeğin, üretimin ve dayanışmanın şehri Karabük, bugün ikinci yüzyılına yeni hedeflerle hazırlanmaktadır. Bizler bu süreci yalnızca bugünün ihtiyaçlarıyla değil, önümüzdeki onlarca yılı kapsayan stratejik bir bakış açısıyla ele alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yeni Karabük-Yeni Vizyon” belgesinin kapsamlı bir yol haritası olduğuna dikkat çeken Keskinkılıç, “Amacımız; rekabet gücü yüksek, sektörel çeşitliliğe sahip, lojistik altyapısı güçlü ve yüksek teknolojiye yönelen bir Karabük inşa etmektir” diye konuştu.

Sanayiden turizme, tarımdan eğitime kadar birçok alanda eş zamanlı kalkınma hedeflediklerini ifade eden Keskinkılıç, “Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi, Lojistik Merkez Projesi ve Filyos bağlantılarıyla Karabük’ümüzü uluslararası ulaşım ağlarına daha güçlü şekilde entegre ediyoruz” dedi.

Eğitim ve teknoloji yatırımlarına da değinen Keskinkılıç, “Teknokent çalışmaları ve genç girişimcilerimizin desteklenmesiyle şehrimizi geleceğin üretim merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kültürel değerlerin korunmasının önemine işaret eden Milletvekili Keskinkılıç, “Kent kimliğimizi güçlendirirken tarihi ve kültürel mirasımıza da sahip çıkıyoruz. Çünkü güçlü şehirler sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel olarak da gelişmiş şehirlerdir” dedi.

Karabük’ün Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına hazırlandığını belirten Keskinkılıç, “Karabük sadece bir şehir değil; Cumhuriyetimizin üretim iradesinin, emeğin ve dayanışmanın sembolüdür. Yeni vizyonumuzla Türkiye’ye yön veren şehirlerden biri olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin