Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin bu yıl 24’üncüsünü düzenleyeceği Ulusal Turizm Kongresi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin 19-21 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği 24. Ulusal Turizm Kongresi, TÜBİTAK tarafından desteklenecek. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği” programı çerçevesinde yapılan değerlendirmede, kongre başvurusu olumlu sonuçlandı. Bu destek, kongrenin ulusal düzeyde tanınırlığını ve prestijini artırarak turizm sektöründeki akademik çalışmaların gelişimine önemli katkılar sağlayacak. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 24. Ulusal Turizm Kongresi, turizm sektörü ile akademi arasındaki işbirliklerini güçlendirmeyi ve Türkiye’nin turizm potansiyelini daha ileriye taşımayı amaçlıyor. Yurt içinden ve yurt dışından birçok akademisyen ve sektör temsilcisinin katılması beklenen kongre, turizm alanındaki akademik çalışmaların gelişimine ve sektördeki işbirliklerinin güçlenmesine ışık tutacak, katılımcılara değerli fırsatlar sunacak.
Kongre hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, kongrenin detaylarını paylaşarak, “Tabiat Turizmi ana temasıyla düzenlenecek olan 24. Ulusal Turizm Kongresi’nde, turizmin farklı alanlarında yapılan araştırmalar, sektörün geleceği ve sürdürülebilir turizm konularında oturumlar gerçekleştirilecek. Ayrıca, katılımcılar için düzenlenecek sosyal etkinliklerle de Kastamonu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı amaçlıyoruz” dedi.
Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisas üniversitesi olduklarını vurgulayan Kastamonu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Tabiat Turizmi ana temasıyla düzenlenecek olan 24. Ulusal Turizm Kongresi’nin TÜBİTAK tarafından desteklenmesinin büyük bir başarı olduğunu belirtti.
Rektör Topal, projede ve kongrenin düzenlenmesinde yer alan akademisyenleri tebrik etti.
Bu desteğin üniversitenin bilimsel etkinlikler düzenleme konusundaki yetkinliğini ve akademik değerini artıracağını vurgulayan Rektör Topal, ayrıca kongrenin turizm sektörünün mevcut sorunlarına çözüm önerileri sunacağına ve yeni işbirlikleri için önemli bir platform oluşturacağına inandığını ifade etti.


Kastamonu Üniversitesi’nin 24. Ulusal Turizm Kongresi’ne destek
Karabük’te kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu
Karabük’te “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programda, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.
Sergide tel kırma, dikiş-nakış, seramik, örgü, resim, ebru, kağıt rölyef ve filografi gibi geleneksel el sanatları başta olmak üzere çok sayıda el işi ürün yer aldı.
Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin açılışına, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza atmaktadır. Hayat payı öğrenme yalnızca bir kurs faaliyeti değil, bireyin kendini geliştirmesi, üretmesi ve topluma katkı sunmasıdır” dedi.
Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kurslar ve kursiyerlerle ilgili olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen kıymetli eğitmenlerimizle birlikte Karabük Kültür ve Eğitim MERKEZİ (KAMER) bünyesinde tam 6 binden fazla kursiyerimize giyim, el sanatları, sağlıklı yaşam egzersizleri, spor, rölyef, resim, el nakışı, makine nakışı, ebru, 4-6 yaş dini değerler eğitimi, Eflani çember bezi dokuma gibi birçok branşta eğitim sunduk” ifadelerini kullandı.
Karabük Valisi Oktay Çağatay ise Milli Eğitim denince akla ilk olarak okulların geldiğini ama onunla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda sosyal kurumların iş birliği ile yediden yetmişe birçok çoluğumuza, çocuğumuza, hanımefendiye, beyefendiye biz kurslarla kaliteli zaman geçirdik. Sağlıklı yaşamak, değerlerimizin korunması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması anlamında binlerce insanımıza kurs veriyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından işaret dili öğrencileri eşliğinde müzik performansı sergilendi. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hafta boyunca Karabük Halk Eğitimi Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

