Reklam
Reklam
kastamonu universitesinden yos iddialarina yanit rYnILRbs jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Eylül, 2024 04:22 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi’nden YÖS iddialarına yanıt

Kastamonu Üniversitesi tarafından, 2018 yılında yargıya intikal eden YÖS sınavı ile ilgili iddiaların yeniden gündeme getirilmesi ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Yargıya intikal etmiş ve dava süreci devam eden söz konusu olayın bugün gerçekleşmiş gibi herhangi bir araştırma yapılmaksızın haber ve yorumlara konu edilerek kamuoyuna sunulması basın meslek kuralları ve iyi niyet ile bağdaşmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nden, 12 Mayıs 2018 tarihinde üniversite tarafından Medine Uluslararası Türk Okulunda gerçekleştirilen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’nın (YÖS) sonuçlarına müdahale edildiği yönündeki iddialar üzerine 3 kişi hakkında açılan davanın tekrar gündeme getirilmesi ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada 6 yıl önceki olayın yeniymiş gibi gündeme getirilmesinin iyi niyet ile taşımadığı belirtildi.

Yaşanan olayın yargı sürecinin devam ettiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yazılı basın ve sosyal medyada 30-31 Ağustos 2024 tarihlerinde yer alan ve üniversitemizin adının geçtiği haber ve yorumlara dair aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu doğmuştur. 12 Mayıs 2018 tarihinde Kastamonu Üniversitesi tarafından Medine Uluslararası Türk Okulunda gerçekleştirilen YÖS sınavı sonrasında, sınav sonuçlarına müdahale edildiği iddiaları üzerine talebimiz doğrultusunda Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından biri akademisyen toplam 3 kişi hakkında soruşturma başlatılmış ve devamında kamu davası açılmıştır. Yargıya intikal etmiş ve dava süreci devam eden söz konusu olayın bugün gerçekleşmiş gibi herhangi bir araştırma yapılmaksızın haber ve yorumlara konu edilerek kamuoyuna sunulması basın meslek kuralları ve iyi niyet ile bağdaşmamaktadır. Kurumun saygınlığını hedef alan ve kurum idarecilerini de töhmet altında bırakan bu tür haberler tahrik etmeksizin yayınlanan ve kötü niyetle yorumlayarak paylaşanların sorumlulukla hareket etmeleri ve kamuoyunu yanıltıcı paylaşımlardan sakınmaları gerektiği açıktır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu saganak sonrasi felc Gazete icin
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Mayıs, 2026 10:57 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da yollar çamur deryasına döndü

Safranbolu’da sağanak sonrası yollar çamur deryasına döndü. Karabük’ün Safranbolu ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası bazı mahallelerde ulaşım adeta çileye dönüştü. Özellikle Esentepe Mahallesi’nde devam eden altyapı ve inşaat çalışmaları nedeniyle bozulan yollar, yağışın ardından sürücüler ve yayalar için tehlike oluşturdu.

Mahalle sakinlerinin iddiasına göre, altyapı çalışmaları sırasında açılan kazı alanlarının yeterince sağlam doldurulmaması nedeniyle toprak ve çamur yağmur suyuyla birlikte yollara taşındı. Kayganlaşan yollar nedeniyle araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, yayalar da su birikintileri nedeniyle zor anlar yaşadı.

Vatandaşların daha önce hız yapan araçlara karşı önlem alınması amacıyla talep ettiği hız kesme rampalarının da sorunu büyüttüğü ifade edildi. Yol kenarlarında su tahliye arklarının bulunmaması ve hız kesici kasisin hatalı konumlandırılması nedeniyle her yağışta yol üzerinde büyük su birikintileri oluştuğu belirtildi.

Mahalle sakinleri, “Her yağmurda aynı manzara yaşanıyor. Yol resmen gölete dönüyor. Araçlar geçerken su sıçrıyor, yayalar yürüyemiyor. Gerçi bu kez araçlarda zor ilerledi. Çocuklar okula giderken büyük sıkıntı çekti.” diyerek duruma tepki gösterdi.

Yağış sonrası bazı noktalarda geçişlerin güçlükle sağlandığı görülürken, vatandaşlar yetkililerden kalıcı çözüm bekliyor. Esentepe Mahallesi sakinleri, bozulan yolların bir an önce asfaltlanmasını ve yağmur suyu tahliye sistemlerinin yeniden düzenlenmesini talep etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin