Kastamonu Üniversitesi’nden 5 proje TÜBİTAK 2237-A desteği aldı - Karabük Haber Postası
kastamonu universitesinden 5 proje tubitak 2237 a destegi aldi BY8zOUiy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Kasım, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nden 5 proje TÜBİTAK 2237-A desteği aldı

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan 5 proje, TÜBİTAK 2237-A takviyesi aldı.

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı 2025 yılı 2. periyot müracaat daveti kapsamında desteklenmeye bedel bulunan projeler ortasında Kastamonu Üniversitesi’nden beş proje yer aldı.

TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler ortasında; Fen Fakültesi’nden Araştırma Vazifelisi Dr. Aysun İnan Genç yürütücülüğündeki “Hipotezden Esere Biyolojik Bilimler ve Uygulamalı Tabiat Bilimleri Alanlarında Bilimsel Sürecin Bileşenleri-3” başlıklı proje, bilimsel süreç odaklı eğitimi teşvik etmeyi amaçlıyor.

İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Erkam Temir yürütücülüğünde hazırlanan “Yayın Etiği Çerçevesinde Yapay Zeka Tabanlı Lisan Modellerinin Kullanımı” projesi ise akademisyenlerin yapay zeka araçlarını etik çerçevede kullanma marifetlerini geliştirmeyi hedefliyor.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Döne Arslan tarafından hazırlanan “Kuzeybatı Kümesi Türk Lehçelerinin Yabancı Lisan Olarak Öğretimi” başlıklı proje, öğrencilerin Türk lehçelerini öğrenme süreçlerine katkı sunmayı amaçlıyor.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Uğur Yılmazoğlu yürütücülüğündeki “Depremde Yapı Davranışı: Gereç Dayanımı ve Taban Etkisi” isimli proje ile zelzeleye sağlam yapıların yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Spor Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Binnur Çelebi’nin “Atletik Performans ve Vücut Eğitimi Teknoloji Uygulamaları Eğitimi” başlıklı projesi ise dijital dönüşüm sürecinde spor eğitiminde teknolojik marifetlerin geliştirilmesine katkı sağlayacak.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin araştırma ve eğitim alanında sürdürülebilir gelişme gayeleri doğrultusunda çalışmalar yürüttüğünü belirterek, desteklenen projelerin gelecekte daha geniş iştirakli bilimsel etkinliklere katkı sağlayacağını tabir etti.

Rektör Topal, proje yürütücülerini başarılarından ötürü tebrik ederek, “Üniversitemiz, bilimsel araştırma kültürünü geliştiren ve eğitim kalitesini artıran projelere kıymet veriyor. TÜBİTAK 2237-A programı kapsamında desteklenen projeler, akademik takımımızın özverili çalışmalarını gösteriyor. Bu projelerle bölgesel ve ulusal seviyede bilimsel üretkenliğe katkımızı artırmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fw23
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Nisan, 2026 14:21 tarihinde yayınlandı
0
0

KARABÜK’E FİLYOS LİMANI MÜJDESİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karabük sanayisinin yıllardır beklediği liman bağlantısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, Filyos Limanı’nın Karabük için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak, şehrin lojistik gücünün ciddi şekilde artacağını ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karabük sanayisi açısından büyük önem taşıyan Filyos Limanı bağlantısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, Karabük’ün uzun yıllardır beklediği liman projesinin hükümetin öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldığını belirtti.

Karabük’ün üretim gücüne dikkat çeken Bayraktar, şehrin Türkiye ekonomisine ve ihracatına önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, güçlü bir lojistik altyapının bu katkıyı daha da artıracağını vurguladı. Liman bağlantısının özellikle sanayi ürünlerinin taşınması açısından hayati rol oynayacağını dile getirdi.

Bakan Bayraktar; Karabük’ün yıllardır beklediği 10 yıllardır beklediği bir konu malum liman konusu. Burası üreten bir kent, buranın üretimi Türkiye’ye ve Türkiye’nin ihracatına ekonomisine katkı yapan bir yer. Dolayısıyla böyle bir kentin lojistik koridorunun da daha güçlü olması, açık olması ve özellikle limana erişimi en hayati konu. Dolayısıyla bu da bizim en önemli gündem maddemiz. Şimdi tabii farklı yönüyle gündem maddemiz çünkü Filyos Limanı şu anda önümüzde önemli bir fırsat olarak duruyor. O limanla alakalı malumunuz benim Bakanlığıma bağlı biz Karadeniz gazını oraya getirdiğimiz için bizim çok yoğun bir çalışmamız var ama özellikle güney kısmını ki daha büyük bir kısım orayı başta Karabük ama bu bölgenin ihracat ve ithalat merkezi haline getirip inşallah burada, haddehanelerimizde, Kardemir’de üretilen ürünlerin ihracatı veya taşınması, Türkiye’nin farklı yerlerine taşınması ile ilgili bunu kullanacağız ve Karabük inşallah Filyos limanıyla buluşacak. Bütün ajandamız, bütün gündemimiz bunun üzerinedir. Ve bu sayede inanıyorum ki Karabük gerçek potansiyeline çok daha fazla yaklaşacak, çünkü daha çok ihracat yapacak, daha iyi lojistik imkanlara sahip olacak. Bu müjdeyi de sizlere buradan paylaşmış olayım.

Tüm bu konuları dediğim gibi şehrin gündemini her şeyi yakinen takip ediyoruz ve inanıyorum ki burada teşkilatlarımız, milletvekillerimiz Ankara’da, belediye başkanımız, ilçe belediyelerimiz, ilçe teşkilatlarımızla birlikte Karabük’ü daha ileri götürecek, Karabük’teki yaşayan insanlarımıza daha iyi hizmet sunabilecek ne varsa onları yapmaya büyük bir azimle, gayretle, kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin