Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Eylül, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde tez aşamasındaki katılımcılara eğitim

Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanan TÜBİTAK 2237-A kapsamında desteklenen “Analitik Metot Validasyonu/Verifikasyonu ve Ölçüm Belirsizliği İleri Uygulama Eğitimi” gerçekleştirildi.
Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Nesrin İçli’nin yürütücülüğünü yaptığı, Kastamonu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Oytun Emre Sakıcı, Öğretim Görevlisi Dr. Fevziye Işıl Kesbiç ve Öğretim Görevlisi Dr. Merve Zurnacı ile Hacı Bayramı Veli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Pınar Esra Erden’in eğitici olarak katıldığı “Analitik Metot Validasyonu/Verifikasyonu ve Ölçüm Belirsizliği İleri Uygulama Eğitimi” etkinliği, TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı gerçekleştirildi. Eğitim etkinliğine Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi gibi farklı üniversitelerden yüksek lisans ve doktora tez aşamasında bulunan toplam 15 katılımcı dahil oldu.
Katılımcılar, eğitimin ilk gününde Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinde, sonraki üç günde ise Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Laboratuvarında uygulamalı eğitim aldı. Eğitim etkinliği, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Abdulkadir Tuna’nın eğiticilere teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi. Ayrıca, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nesrin İçli ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Nihal Aydın ile birlikte eğiticilere katılım belgeleri takdim edildi.
Eğitimin sonunda katılımcılar, aldıkları eğitimin kalitesinden ve Kastamonu Üniversitesi’nin sunduğu hizmetlerden duydukları memnuniyeti belirtti.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 14:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Güvercinler için klimasını kapattı

Karabük'te bir inşaat mühendisi yuva yapan güvercinler için klima kullanımını durdurdu.

Kent merkezinde bir iş hanının 4'üncü katındaki ofisine gelen inşaat mühendisi Yusuf Aydın, pencere kenarında hareket eden iki yabani güvercini fark etti. Pencereyi açan Aydın, güvercinlerin klima motoruna yuva yaptığını gördü. Güvercinlerin yumurtlayacaklarını fark eden Aydın yuvayı çalı çırpı ile sağlamlaştırıp yuvayı genişletti. Güvercinlere marul, karnabahar gibi yiyecekler temin etmeye başladığını anlatan Aydın, "Güvercinlerin küçük odun parçaları taşıdığını gördüm. Yuva yapma gayretleri vardı. Biraz daha çalı çırpı toplayıp yuvalarını büyüttüm. Yumurtlayacakları belliydi ve birkaç gün sonra 2 tane yumurta yaptılar. Yavrular dünyaya gelirse buradan düşme ihtimalleri düşüncesiyle yuvayı büyüttük. Yemini, suyunu, marulunu, karnabaharını koymaya başladık. Artık yerinden hiç kalkmıyor. Tamamen yavrularına odaklanmış. Hatta bazen yiyecek koyacağımız zaman kızıyor, müdahale ediyor" dedi.

Ofisine gelen ziyaretçilerin, yuvadaki güvercini görünce sevindiklerini belirten Aydın, "Yumurtlayacakları ve yavrularının çıkacakları günü bekliyoruz. İnşallah onları da görürüz. Yavrularına güvenli bir yer yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.