Kastamonu Üniversitesi’nde milli teknoloji hamlesine destek sağlayacak çalıştay - Karabük Haber Postası
kastamonu universitesinde milli teknoloji hamlesine destek saglayacak calistay ZvLypszP jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde milli teknoloji hamlesine destek sağlayacak çalıştay

Kastamonu Üniversitesi’nde milli teknoloji hamlesi çerçevesinde, düzenlenen çalıştayda başarılı projeler ve yeni fikirler ele alındı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından, “2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği” çerçevesinde desteklenen, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yürütücülüğünde “Milli Teknoloji Hamlesi Çerçevesinde Teknoloji Odaklı Girişimcilik Çalıştayı” gerçekleştirildi. Kastamonu Teknokent’te gerçekleştirilen çalıştayın açılışına Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu, girişimciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kastamonu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile KOSGEB Kastamonu İl Müdürlüğü paydaşlığında, Kastamonu Teknokent Ilgaz Salonu’nda gerçekleşen çalıştayın açılışında konuşan proje yürütücüsü Doç. Dr. Erol Tekin, çalıştayın amacını ve öneminden bahsederek, teknolojik girişimciliğin Türkiye’nin milli teknoloji hamlesindeki rolünü anlattı. Doç. Dr. Tekin, “Bu çalıştay, genç girişimcilere ve akademisyenlere teknolojiyi etkin kullanarak yenilikçi çözümler üretme konusunda ilham vermeyi amaçlıyor” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ise Kastamonu Üniversitesi’nin bu tür etkinliklerle bilimsel ve teknolojik gelişmelere olan katkısını artırmayı hedeflediğini belirterek, “Üniversitemiz, teknoloji ve yenilik odaklı projelerle ülkemizin kalkınmasına destek olmayı sürdürecektir. Bu çalıştay, bu hedef doğrultusunda atılmış önemli bir adımdır” diye konuştu.

Çalıştayın ilk oturumunda Öğretim Görevlisi Berkan Güngör’ün moderatörlüğünde, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Erdem tarafından “Üniversite Gençliğinin Gözünde Milli Teknolojinin Gelişim Algısı” başlıklı sunum gerçekleştirildi. Prof. Dr. Tevfik Erdem, sunumunda üniversite gençliğinin milli teknolojinin gelişimine dair algılarını ve beklentilerini ele aldı.

Etkinlik çerçevesinde, alanında uzman akademisyenler ve sektör profesyonelleri tarafından çeşitli sunumlar ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca katılımcılar, teknoloji odaklı girişimcilik konularında bilgi edinme ve tecrübe paylaşma fırsatı bulacak. Çalıştay, iki gün boyunca sürecek ve farklı oturumlarla katılımcılara zengin bir program sunacak. Programda, yenilikçi iş modelleri, teknolojik trendler, girişimcilik ekosistemi ve start-up kültürü gibi konular ele alınacak.

Etkinliğin sonunda, başarılı projeler ve fikirler değerlendirilecek ve katılımcılara sertifikaları takdim edilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldak ve bartin icin firtina uyarisi wOdn9KwB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak ve Bartın için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, Batı Karadeniz’in doğusu için fırtına uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde rüzgârın 17 Nisan 2026 günü öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği, uyarının ise 13.00 ile 23.59 saatleri arasında geçerli olacağı bildirildi.

Meteorolojik değerlendirmede, fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin