Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde “Kastamonu söyleşileri” başladı

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen "Kastamonu Söyleşileri"nin birincisi başladı.
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından klâsik hale getirilmesi planlanan "Kastamonu söyleşileri" etkinliklerinin birincisi gerçekleştirildi. Fakülte akademisyenlerinin Kastamonu ile ilgili çalışmalarını öğrenciler ve ilgili paydaşlarla paylaşarak bölgesel kalkınmaya katkı sunmayı amaçlayan aktiflik kapsamında, "Kastamonu’da Kırsal Kalkınma ve TKDK" bahisli bir panel düzenlendi.
Moderatörlüğünü İktisat Kısım Lideri Prof. Dr. Serkan Dilek’in yaptığı panelde, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir ile Kastamonu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Vilayet Koordinatörü Ahmet Kuyulu sunum gerçekleştirdi. Aktifliğe öğrenciler ağır ilgi gösterirken, üniversitenin farklı ünitelerinden öğretim üyeleri ve çalışanlar da iştirak sağladı.
Panelde konuşan Prof. Dr. Orhan Kandemir, Kastamonu’nun kırsal kalkınma potansiyeline dikkat çekerek, ilin tarım kesimindeki mevcut durumu ve geleceğe yönelik fırsatlarını kıymetlendirdi.
Tarım dalının ilin gayrisafi yurt içi hasılasında değerli bir yer tuttuğunu belirten Kandemir, kırdan kente göçün ziraî üretimi olumsuz etkilediğine vurgu yaptı.
Kastamonu’nun küçükbaş hayvancılık ve simental ırkı sığır yetiştiriciliği açısından yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirten Kandemir, hayvan pazarının bölgedeki ehemmiyetine değindi.
Kandemir, kırsal kalkınmanın sürdürülebilir olması için kooperatifleşmenin teşvik edilmesi, çiftçilerin üretim ve pazarlama süreçlerinde desteklenmesi ve tarım sigortalarının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.
TKDK Vilayet Koordinatörü Ahmet Kuyulu ise TKDK’nın takviye programlarını ve misyonlarını ayrıntılı bir halde anlattı. Gençler ve bayan teşebbüsçüler için hibe oranlarının artırıldığını vurgulayan Kuyulu, yatırım yapmak isteyenlerin proje davetlerini yakından takip etmeleri gerektiğine dikkat çekti.
Panelin kapanışında konuşan Prof. Dr. Serkan Dilek, öğrencilerin mezuniyet sonrası TKDK hibelerinden faydalanarak kendi işlerini kurabileceklerini belirterek, Kastamonu’nun kırsal kalkınma potansiyelinin kesinlikle kıymetlendirilmesi gerektiğini tabir etti.
Etkinlik, TKDK Vilayet Koordinatörü Ahmet Kuyulu’ya teşekkür dokümanı takdim edilmesiyle sona erdi.

blank
Berkay Doğan tarafından
10 Nisan, 2025 12:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Türk Polis Teşkilatı’nın 180. Yılı Karabük’te Törenle Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla  Karabük’te tören düzenlendi.

Karabük Valiliği önünde gerçekleştirilen törende, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ile Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Abdulkadir Kazan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan İl Emniyet Müdürü Köse, teşkilatın 180 yıllık köklü geçmişine dikkat çekti.

Köse, "10 Nisan 1845 tarihinde ‘Polis’ adıyla kurulan iç güvenlik teşkilatımız 180 yaşında. Huzur, güven ve sağlık içerisinde nice yıllara temennisiyle, teşkilatımızın kuruluşunun 180. yılı kutlu olsun" dedi.
Polislik mesleğinin tanımına değinen Köse, Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu’nun birinci maddesini hatırlatarak, "Polis; asayişi, kamu, şahıs, tasarruf emniyetini ve mesken dokunulmazlığını korur. Vatandaşlarımızın ırz, can ve malını muhafaza eder, toplumun rahatlığını sağlar. Yardım isteyenlerle yardıma muhtaç olan çocuk, alil ve acizlere yardım eder"
diye konuştu.

Temel görevlerinin, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmesini sağlamak olduğunu ifade eden Köse; " En öncelikli görevimiz önleyici polisliktir. Suç işlenmeden önce tedbir almak asli sorumluluğumuzdur. Devriye hizmetlerimiz, yapılan uygulamalar, denetimler ve eğitici bilgilendirme faaliyetlerimizle vatandaşımıza güvenli bir yaşam alanı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Elbette alınan tüm tedbirlere ve yürütülen farkındalık çalışmalarına rağmen zaman zaman suç dediğimiz olgu meydana gelebiliyor. Bu durumda da teşkilatımız, her türlü bilgi ve teknolojik imkândan yararlanarak, yetişmiş ve özverili personelimizle birlikte olayların aydınlatılması, suçluların tespiti ve yakalanması yönünde tüm maddi delilleri adli makamların talimatları doğrultusunda toplayarak adaletin tecellisi için gece gündüz demeden çalışmaktayız.

Vatandaşlarımız hukuka aykırı bir durumla karşılaştığında ilk başvurdukları yer yine polis birimlerimizdir. Gerek ülkemiz sınırları içinde, gerekse uluslararası görevlerde bulunan her bir emniyet mensubu, vatandaşın bize duyduğu güvene layık olabilmek için canla başla görevini yerine getirmektedir.

Özellikle Karabük’ü daha huzurlu, daha yaşanabilir bir şehir haline getirme hedefimizde, siz değerli vatandaşlarımızın desteği ve duaları bizler için çok kıymetlidir. Bizler sizler için varız, var olmaya da devam edeceğiz. Bunun için her göreve hazırız. “Görev kutsaldır” şiarıyla, hep daha iyisini hedefleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teşkilatımız; şanlı tarihi, destansı mazisi ve “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla halkımıza temel hak ve özgürlüklere saygılı bir biçimde hizmet vermeye devam etmektedir. Hukukun üstünlüğünü ilke edinmiş, milli ve manevi hassasiyetleri gözeten, tarafsız ve güvenliğin teminatı olan bu teşkilatın bir mensubu olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum.Her geçen yıl daha da güçlenen polis teşkilatımız, aziz milletimizin huzur ve güvenini kendi gururu sayarak yoluna devam edecektir." dedi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.