Reklam
Reklam

Kastamonu Üniversitesi’nde “Kastamonu söyleşileri” başladı

kastamonu universitesinde kastamonu soylesileri basladi CqEt2tNA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Kastamonu Söyleşileri”nin birincisi başladı.

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından klâsik hale getirilmesi planlanan “Kastamonu söyleşileri” etkinliklerinin birincisi gerçekleştirildi. Fakülte akademisyenlerinin Kastamonu ile ilgili çalışmalarını öğrenciler ve ilgili paydaşlarla paylaşarak bölgesel kalkınmaya katkı sunmayı amaçlayan aktiflik kapsamında, “Kastamonu’da Kırsal Kalkınma ve TKDK” bahisli bir panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü İktisat Kısım Lideri Prof. Dr. Serkan Dilek’in yaptığı panelde, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir ile Kastamonu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Vilayet Koordinatörü Ahmet Kuyulu sunum gerçekleştirdi. Aktifliğe öğrenciler ağır ilgi gösterirken, üniversitenin farklı ünitelerinden öğretim üyeleri ve çalışanlar da iştirak sağladı.

Panelde konuşan Prof. Dr. Orhan Kandemir, Kastamonu’nun kırsal kalkınma potansiyeline dikkat çekerek, ilin tarım kesimindeki mevcut durumu ve geleceğe yönelik fırsatlarını kıymetlendirdi.

Tarım dalının ilin gayrisafi yurt içi hasılasında değerli bir yer tuttuğunu belirten Kandemir, kırdan kente göçün ziraî üretimi olumsuz etkilediğine vurgu yaptı.

Kastamonu’nun küçükbaş hayvancılık ve simental ırkı sığır yetiştiriciliği açısından yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirten Kandemir, hayvan pazarının bölgedeki ehemmiyetine değindi.

Kandemir, kırsal kalkınmanın sürdürülebilir olması için kooperatifleşmenin teşvik edilmesi, çiftçilerin üretim ve pazarlama süreçlerinde desteklenmesi ve tarım sigortalarının yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

TKDK Vilayet Koordinatörü Ahmet Kuyulu ise TKDK’nın takviye programlarını ve misyonlarını ayrıntılı bir halde anlattı. Gençler ve bayan teşebbüsçüler için hibe oranlarının artırıldığını vurgulayan Kuyulu, yatırım yapmak isteyenlerin proje davetlerini yakından takip etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Panelin kapanışında konuşan Prof. Dr. Serkan Dilek, öğrencilerin mezuniyet sonrası TKDK hibelerinden faydalanarak kendi işlerini kurabileceklerini belirterek, Kastamonu’nun kırsal kalkınma potansiyelinin kesinlikle kıymetlendirilmesi gerektiğini tabir etti.

Etkinlik, TKDK Vilayet Koordinatörü Ahmet Kuyulu’ya teşekkür dokümanı takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Eşi tabutuna son kez sarıldı, babası namazını kıldırdı: AFAD personeline hüzünlü veda

esi tabutuna son kez sarildi babasi namazini kildirdi afad personeline huzunlu veda vat3eczE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde arama kurtarma faaliyeti sırasında botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan, memleketi Bolu’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Eşi tabuta sarılarak gözyaşları dökerken, acılı baba oğlunun cenaze namazını kıldırdı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde 2 gündür kayıp olarak aranan 23 yaşındaki Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı. Civelekoğlu’nun cenazesinin sudan çıkarıldığı esnada debisi aniden yükselen derede, AFAD ekibini taşıyan bot devrildi. Akıntıya kapılan 4 AFAD personelinden 3’ü mesai arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, Ömer Faruk Özkan (28) sulara kapılarak hayatını kaybetti. Görevi başında vefat eden kahraman AFAD personelinin cenazesi, memleketi Bolu’ya sevk edildi.

Tayin bekliyordu, geride 10 aylık bebeği kaldı

Ömer Faruk Özkan’ın vefat haberi, memleketi Bolu’nun Hamzabey köyüne ateş düşürdü. Rize’den Bolu’ya tayin istediği öğrenilen Özkan’ın, bayram tatili sonrasında ailesini memleketi Bolu’da bırakarak görev yeri Rize’ye döndüğü ortaya çıktı. Genç personelin, bir hafta sonra Ankara’da katılacağı eğitimler öncesinde son görevine çıktığı öğrenilirken, geride eşi ve henüz 10 aylık olan bebeğini bıraktı.

“Seninle gurur duyuyorum”

Dün gece saatlerinde memleketi Bolu’ya getirilen genç AFAD çalışanının cenazesi, bugün helallik alınmasının ardından Hamzabey Köyü Camii’ne getirildi. Cenaze töreni öncesinde eşi Kübra Özkan gözyaşlarına hakim olamadı. Hayat arkadaşının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan Kübra Özkan’ın, “Seninle gurur duyuyorum, inşallah biz de o mertebeye erişiriz” şeklindeki feryadı cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.

Cenaze namazını acılı baba kıldırdı

İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenini acılı baba Şükrü Özkan kıldırdı. Törene; AFAD Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, AFAD Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Ali Öncü, Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emrullah Öztürk, Bolu İl Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanvekili M.Tuna Özcan’ın yanı sıra çok sayıda AFAD, itfaiye ve jandarma personeli ile vatandaşlar katıldı.

“Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz”

Oğlunun cenaze namazını kıldıran acılı baba Şükrü Özkan, “Değerli devlet büyüklerim, kıymetli cemaatim, Allah razı olsun sizlerden. Bu kederli günümüzde bizim yanımızda oldunuz. Dilin lal olduğu, kelimelerin bir şey ifade etmediği şu anda, ’Mallardan, ürünlerden, evlatlardan eksiltmek suretiyle sizi deneriz, sabredenlere müjdele’ buyuruyor Rabbimiz. Bana düşen sabır. Sabredenlerden olmayı, Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, mesai arkadaşlarının ve sevenlerinin omuzlarında taşınarak köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin