Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ekim, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde Cumhuriyet konuşuldu

Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen “II. Yüzyılın Başında Cumhuriyet” panelinde Cumhuriyet’in Türkiye’deki etkileri konuştu.
Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “II. Yüzyılın Başında Cumhuriyet” başlıklı panel, Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Kastamonu Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar ile birçok akademisyen ve öğrenci katıldı. Panelde, tarih, kültür ve siyaset düşüncesinde Cumhuriyet’in etkileri ve önemi geniş bir perspektiften değerlendirildi. Panelin açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Cumhuriyet’in tarihi süreçte toplum üzerindeki etkilerinin önemini vurguladı. Cumhuriyet’in toplum yapısını şekillendiren temel unsurlardan biri olarak, özellikle eğitim, kültür ve bilim alanlarında sağladığı gelişim imkanlarını hatırlatan Prof. Dr. Kaçar, bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.
Panel, Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şeref Demir’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Demir, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki toplumsal dönüşümleri ele alarak panelistleri ve katılımcıları bilgilendirdi.
Daha sonra konuşan Doç. Dr. Gülten Küçükbasmacı, “Cumhuriyet ve Türk Halk Bilimi” başlıklı sunumuyla Cumhuriyet’in halk kültürü üzerindeki etkilerini irdeledi. Küçükbasmacı, Cumhuriyet’in halk kültürünü canlandırma ve yaygınlaştırma adına gerçekleştirdiği çalışmaları ve bu alandaki kazanımları dile getirerek, halk bilimi açısından Cumhuriyet dönemini önemli bir dönem olarak nitelendirdi. Doç. Dr. Rabia Aktaş ise “Atatürk ve Arkeoloji” başlıklı sunumunda Atatürk’ün arkeolojiye verdiği önemi ve bu alanda yapılan çalışmaların Cumhuriyet’in kültürel mirasa bakış açısında oluşturduğu değişimi anlattı. Aktaş, Atatürk’ün arkeolojik kazı ve araştırmalara duyduğu ilgiyi örnekler eşliğinde aktararak, bu çalışmaların Türkiye’nin tarih ve kültür birikimine katkılarını vurguladı.
Son olarak Prof. Dr. Ercan Çelebi ise "Kastamonu’da İlk Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları” başlıklı konuşmasıyla Cumhuriyet’in ilanının Kastamonu halkı üzerindeki etkilerini ve ilk bayram kutlamalarının coşkusunu katılımcılarla paylaştı. elebi, o dönemin tarihi belgeleri ve fotoğrafları eşliğinde Kastamonu’da yaşanan kutlamaların izlerini gün yüzüne çıkardı.
Panel, panelistlere teşekkür belgeleri takdiminin ardından son buldu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da Nisan karı: Ekipler yollarda teyakkuza geçti

Çorum’da kar yağışı tesirli olmaya başladı. Karayolları takımları tarafından kar yağışının tesirli olduğu yolda küreme çalışması başlatıldı.
Meteorolojinin soğuk hava iddiasında bulunduğu Çorum’da hava sıcaklığının düşmesinin akabinde kar yağışı tesirli olmaya başladı. Vilayet merkezinde de yağan kar yağışı yüksek rakımlı bölgeleri beyaza bürüdü. Kar yağışı ile birlikte Çorum Belediyesi, Vilayet Özel Yönetimi ve Karayolları grupları teyakkuza geçti. Gruplar akşam saatleri itibariyle başlayan kar yağışının tesirli olduğu bölgelerde tuzlama ve küreme çalışması yürütüyor. Kar yağışı sebebiyle Çorum-Samsun karayolunda şoförler suratlarını düşürerek ilerliyor.
Çorum-Samsun karayolunda seyir halinde olan şoförlerden Eren Atalay, "Şu anda Nisan ayının ortalarındayız. Birinci sefer bu türlü bir kar yağışı ile karşılaşıyoruz. Şu an Çorum-Samsun karayolu ortasındayım ve ağır bir kar yağışı ile karşı karşıyayız. Bu aylarda hiç beklemediğimiz şeylerden bir tanesi kar yağmasıydı. Çok telaşlıyız, seyahatte da zorluk çekiyoruz. Buradan trafikteki bütün araç sahiplerine, sürücülere, tır sürücülerimize ve taksilere dikkatli olmalarını, inşallah hiçbir kaza bela olmadan seyahatlerini geçirmelerini diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.