Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde akademide ve şehirde kadının gücü konuşuldu

Kastamonu Üniversitesi’nde "Kastamonu Söyleşileri-2" kapsamında düzenlenen "Akademide ve Kentte Bayanın Gücü" panelde değerli bilgiler verildi.
Kastamonu Üniversitesi’nde, 8 Mart Dünya Bayanlar Günü hasebiyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen "Kastamonu Söyleşileri-2" aktifliği çerçevesinde, "Akademide ve Kentte Bayanın Gücü-Kastamonu" bahisli panel gerçekleştirildi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir’in açılış konuşmasıyla başlayan panel, Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Omca Altın’ın moderatörlüğünde yapıldı. Aktiflikte, bayanların akademideki ve kentteki güçlü rolleri üzerine pahalı konuşmalar yapıldı.
Panelde, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Lideri Halime Nilgün Şener, "Bir Bayan Girişimcinin Hayatı" başlıklı konuşmasında bayan girişimciliğinin zorluklarını ve muvaffakiyetlerini paylaştı.
Dr. Mustafa Eski de "Kastamonu Kadınları" başlığıyla kentin bayanlarının tarihi ve kültürel kıymetini ele aldı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aybala Demirci Aksoy ise "Akademide Bayan Olmak" konusuna değinerek, akademik dünyada bayanların karşılaştığı mahzurları ve elde ettikleri muvaffakiyetleri aktardı.
Son olarak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükran Sırkıntıoğlu Yıldırım, "Kadın Gücüyle Geleceği İnşa Etmek: Teşebbüsçü Kadınlar" başlıklı konuşmasında, teşebbüsçü bayanların toplumda nasıl bir değişim oluşturabileceğini vurguladı.
Panel, Dekan Prof. Dr. Orhan Kandemir tarafından moderatör ve konuşmacılara plaket takdimi ile sona erdi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Emniyet Müdürü Arıbaş, çocuklarla kitap okudu

Samsun Vilayet Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, anaokulu öğrencileriyle birlikte kitap okudu.
Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıldönümü aktiflikleri çerçevesinde, Yeşildere Anaokulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde Vilayet Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş’ı makamında ziyaret etti. Aktiflik öncesinde Toplum Takviyeli Polislik görevlilerince miniklere özel olarak hazırlanan polis üniformaları armağan edildi. Üniformalarını heyecanla giyen çocuklar, sabah saatlerinde okuldan polis eskortu eşliğinde alındı. Sirenler eşliğinde gerçekleştirilen bu seyahat minikler için unutulmaz bir anı olurken, Samsun Emniyet Müdürlüğü binasına vardıklarında kendilerini bekleyen gruplar tarafından karşılandılar.

"Hiç Bitmeyen Sevgi"
Daha sonra Vilayet Emniyet Müdürlüğü’nün toplantı salonuna alınan minik konuklar için manalı bir aktiflik gerçekleştirildi.
İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, çocuklara sürpriz yaparak "Hiç Bitmeyen Sevgi" isimli çocuk kitabını onlarla birlikte okudu. Samimi bir ortamda geçen aktiflikte Müdür Arıbaş, çocuklarla sohbet ederek kitap okumanın değeri, hayal gücünün bedeli ve öğrenmenin ömür uzunluğu süren bir süreç olduğunu vurguladı.
Polislerle bir gün geçiren "çocuk polis amir ve müdürlerinin" sevinci görülmeye kıymetti. Aktifliğin sonunda miniklere çeşitli ikramlar takdim edilirken, gülümsemeler ve kahkahalar Samsun Emniyet Müdürlüğü binasını adeta sevinçle doldurdu.
İl Emniyet Müdürü Arıbaş, etkinlik sonunda yaptığı açıklamada, "Bu manalı günde minik yavrularımızla bir ortaya gelmekten büyük memnunluk duydum. Onların gözlerindeki ışıltı ve kalplerindeki sevgi bizlere umut veriyor. Teşkilatımızın 180. yılına böylesine hoş bir buluşmayla katkı sunan tüm öğretmenlerimize ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum" sözlerini kullandı.
Ziyaretin sonunda çocuklar tekrar polis eskortu eşliğinde okullarına uğurlandı. Yaşadıkları bu manalı tecrübeyle çocuklar hem eğlendiler hem de unutulmaz bir hatıra biriktirdiler.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.