blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde akademide ve şehirde kadının gücü konuşuldu

Kastamonu Üniversitesi’nde "Kastamonu Söyleşileri-2" kapsamında düzenlenen "Akademide ve Kentte Bayanın Gücü" panelde değerli bilgiler verildi.
Kastamonu Üniversitesi’nde, 8 Mart Dünya Bayanlar Günü hasebiyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen "Kastamonu Söyleşileri-2" aktifliği çerçevesinde, "Akademide ve Kentte Bayanın Gücü-Kastamonu" bahisli panel gerçekleştirildi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir’in açılış konuşmasıyla başlayan panel, Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Omca Altın’ın moderatörlüğünde yapıldı. Aktiflikte, bayanların akademideki ve kentteki güçlü rolleri üzerine pahalı konuşmalar yapıldı.
Panelde, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Lideri Halime Nilgün Şener, "Bir Bayan Girişimcinin Hayatı" başlıklı konuşmasında bayan girişimciliğinin zorluklarını ve muvaffakiyetlerini paylaştı.
Dr. Mustafa Eski de "Kastamonu Kadınları" başlığıyla kentin bayanlarının tarihi ve kültürel kıymetini ele aldı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aybala Demirci Aksoy ise "Akademide Bayan Olmak" konusuna değinerek, akademik dünyada bayanların karşılaştığı mahzurları ve elde ettikleri muvaffakiyetleri aktardı.
Son olarak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükran Sırkıntıoğlu Yıldırım, "Kadın Gücüyle Geleceği İnşa Etmek: Teşebbüsçü Kadınlar" başlıklı konuşmasında, teşebbüsçü bayanların toplumda nasıl bir değişim oluşturabileceğini vurguladı.
Panel, Dekan Prof. Dr. Orhan Kandemir tarafından moderatör ve konuşmacılara plaket takdimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dron saldırısına uğrayan gemi, Kastamonu’dan ayrıldı

Kastamonu’nun Abana açıklarında dron saldırısına uğrayan ve İnebolu ilçesi açıklarına demirleyen gemi, tamamlanan incelemelerin ardından ardından bölgeden ayrıldı.
Kastamonu’nun Abana ilçesi açıklarında dron saldırısına maruz kaldıktan sonra güvenlik tedbirleri kapsamında İnebolu Demir Sahası’na yönlendirilen Palau bandıralı Elbus adlı petrol tankeri, 3 hafta süren denetimler ve güvenlik önlemlerinin ardından bölgeden ayrıldı.
İhtimal riskler sebebiyle yaklaşık 3 haftadır bölgede bekletilen geminin güvenliğinin sağlanmasının ardından yeniden seyrine izin verildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin