blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde 4 bini aşkın öğrencinin mezuniyet coşkusu

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen mezuniyet merasiminde 4 bini aşkın öğrenci kep attı.
Kastamonu Üniversitesi’nde 2024-2025 Akademik Yılı Mezuniyet Merasimi, Emin Baydil Spor Sahası’nda gerçekleşti. Merasimde dört binden fazla öğrenci, Kastamonu Üniversitesi’nden mezun olmanın gururunu yaşadı. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın mesken sahipliğinde düzenlenen merasime, Vali Meftun Kısımlı, Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı, akademik ve idari işçi ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
Mezuniyet merasimi, üniversitenin bando ekibinin geçişiyle başladı. Merasim, mezun olan öğrencilerin kortej yürüyüşünün akabinde hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Protokol konuşmalarından evvel Kastamonu Üniversitesi birincisi Eğitim Fakültesi mezunu Hilal Bildik kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Konuşmasının akabinde Bildik, ismini mezuniyet yaş kütüğüne çaktı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise Kastamonu Üniversitesi’nin genç bir üniversite olmasına karşın değerli başarılara imza attığını ve bu başarılara her geçen gün yenilerini ekleyen bir yükseköğretim kurumu olduğunu söyledi. Rektör Topal, ayrıyeten Kastamonu Üniversitesi’nin nicelikten çok kaliteyi öncelikli hale getirdiğini belirterek, "Üniversitemiz, sayıyı, ölçüsü temel alan büyümenin ötesine geçerek kaliteyi önceleyen bir vizyonla hareket etmekte; uzman akademik takımı, öğrenci odaklı yaklaşımı ve topluma katkı sağlayan projeleriyle ülke içinde ve dışında saygınlık kazanmaktadır. Üniversitemiz, bölgesel kalkınmanın yanı sıra global seviyede etkin bir yükseköğretim kurumu olma gayesine emin adımlarla yürümektedir" diye konuştu.
Akademisyenlerin öğrencileri büyük bir çaba ve itinayla yetiştirerek bugünlere getirdiğini hatırlatan Rektör Topal, öğrencilere eğitim sürecinde özverili ve nitelikli katkılarından ötürü akademisyenlere teşekkür etti.
Rektör Topal, bu mezuniyetin öğrencilerin hayatlarında bir son olmadığını, tersine yeni bir başlangıç olduğunu hatırlatarak, "Nerede olursanız olun, hangi işle meşgul olursanız olun hakkı, adaleti, barışı, huzuru, sevgiyi, kardeşliği, yardımlaşmayı ve paylaşmayı müdafaa etmekten asla geri durmayın. Mazlumların, mahzunların, yalnızların ve kimsesizlerin yüreğine umut ve merhamet aşılayın. Kadim medeniyetimizden aldığınız ilhamla gittiğiniz her yeri güzelleştirin, dokunduğunuz her beşere kıymet katın. Zira sizler, inanmış insanların dünyayı değiştirebileceği düsturunu benimseyen bir medeniyetin mensuplarısınız. Tekrar hatırlatmak isterim ki; elinizdeki en güçlü silah, inançtır. İnanarak, azimle ve hamasetle çalıştığınız sürece, aşamayacağınız hiçbir zorluk yoktur" halinde konuştu.
Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci de Türkiye’nin bilim alanında büyük gelişmeler yaşandığını belirterek, Kastamonu Üniversitesi’nin bu başarıda katkısının büyük olduğunu vurguladı.
Programın devamında Kastamonu Üniversitesi’ni derece ile bitiren öğrencilere mükafatları takdim edildi. Vali Meftun Dallı, okul birincisi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Kısmı mezunu Hilal Bildik’e birincilik mükafatını verdi. Okul ikincisi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Klasik Türk Sanatları kısmı mezunu Şeyma Şefika Altuğ’a mükafatını Milletvekili Serap Ekmekci takdim etti. Üçüncülük mükafatı ise Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal tarafından Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği kısmı mezunu Emine Fatmanur Gemli’ye verildi.
Kep atma merasiminin akabinde program, konserlerle devam etti. Öğrenciler, Sertan Özer ve Murat Mermerci’nin müzikleriyle yılların yorgunluğunu atarken, DJ Chive ile mezuniyet coşkusu doruğa çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 13:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Elif Güneri: “Hedefim kız çocuklarına ilham kaynağı olmak”

Karabüklü milli boksör Elif Güneri, şampiyonluklar yaşayarak daha fazla kız çocuğuna ilham kaynağı olmak istediğini söyledi.

Son olarak Polonya'nın başkenti Varşova'da World Boxing tarafından düzenlenen 2025 Felix Stam Dünya Boks Kupası'nda 80 kiloda altın madalya Kazanan milli sporcu Elif Güneri, yıl sonunda Hindistan'da World Boxing'in düzenleyeceği Şampiyonlar Gecesi'nde de mücadele etmeye hak kazandı.
Kazakistan'da 28 Haziran - 7 Temmuz 2025 tarihlerinde arasında yapılacak 2025 World Boxing Kupası'na hazırlanan Güneri oradan da şampiyonlukla ayrılıp, hem İstiklal Marşı'nı okutmak hem de puan toplamak istiyor.

Elif Güneri: "Amacım şehrime ve ülkeme tekrar altın madalya kazandırmak"
Polonya'daki şampiyonadan altın madalyayla döndüğü için mutlu ve gururlu olduğunu belirten Elif Güneri, "Şampiyona Polonya'daydı, Varsova'da düzenlendi. Sıklet değiştirdik. Ağır sıklet oynuyordum, 80 kiloya düştüm. 80 kilo yarışımda şampiyon oldum ve dediğim gibi ülkemi ve şehrimi en iyi şekilde temsil ettim. İstiklal Marşımızı Polonya'da, bütün Avrupa'yı dinletmek gerçekten çok onur verici bir olaydı. Şimdi Kazakistan'da önümüzde tekrar bir World Boxing'in bir serisi var. Ayın 27’inde Kazakistan'a gidiyoruz. Amacım burada şampiyon olmak. Şehrime ve ülkeme tekrar bir altın madalya kazandırmak" dedi.
Güneri, altın madalya almanın World Boxing'te nasıl bir avantaj sağladığı ile ilgili olarak ise, "Bu sene sonunda Hindistan'da yapılacak olan Şampiyonlar Gecesi’nde direkt dövüşme hakkı elde edecek ve ben de bu hakkı elde ettim. Amacımız her zaman ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek. Kazakistan'da da hedef kürsü ve 4-14 Eylül'de İngiltere Liverpool'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası için puan toplayıp, seri başı olmak"
şeklinde konuştu.

"Amacım kız çocuklarına örnek olabilmek"
Amacının sadece madalyalar almak olmadığını aktaran milli boksör, "Karabük’teki çocuklara örnek olmak istiyorum. Benim en büyük amaçlarımdan ya da vizyonlarımdan biri de kız çocuklarına örnek olabilmek. Karabük biliyorsunuz, Cumhuriyet kenti ve küçük bir şehir. Ben bu şehirde doğdum, büyüdüm. Bu şehirde eğitim aldım ve bu şehirde eğitimcilik yapıyorum, bu şehirde öğretmenim. Benim en büyük amacım bu şehri en iyi şekilde tanıtmak, temsil etmek ve özellikle kız çocuklarına örnek olmayı çok istiyorum. Ben ismimi çok rahat bir şekilde duyurdum. Çok çalıştım, çalışmamın sonucunda meyvelerini aldım, adımı duyurdum. Onların da bu imkanlarla daha iyi bir şekilde duyurabileceklerine inanıyorum" diye konuştu.
Elif Güneri’nin antrenörü Baykan Arslan ise Karabük'te Elif'in şampiyonluklarına çok alışıldığını ve durumun aslında bu kadar kolay gerçekleşmediğini belirterek, "Her madalyanın ayrı bir emeği var. Avrupa ve dünya şampiyonalarımız, Türkiye şampiyonalarımız var, her biten turnuvadan bir hafta dinlenmeden sonra tekrar her şeye sıfırdan başlıyoruz. Dolayısıyla o süreçler devamlı bu şekilde devam ediyor. Yoksa zirveye bir kere çıkıp da orada kalmak kolay değil. Orada orayı taşımak zor. Dolayısıyla biz de bunu 20 yıldır Elif'le taşıyoruz"
ifadelerini kullandı.

Arslan, yaz tatilinin gelecek olmasıyla ilgili çocuklara tavsiye verirken, "2025 yılı içinde 8 ayrı sporcumuz Türkiye madalyası aldı. Bu da hiç kolay değil. Baykan Aslan Boks Okulu Spor Kulübü olarak ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Her gün sabah ve akşam antrenmanlarımız devam ediyor. Tesis anlamında Karabük'ün hiçbir eksiği yok. Gerçekten her branşın bizim de olduğu gibi kendine özgü bir salonu var. Antrenörü var. Dolayısıyla bu çok önemli ve ilimiz gençliği için çok büyük bir şans. Gençlerimiz, çocuklarımız hangi branşı seviyorsalar mutlaka spor yapmalı. İlimizin de yapısı gereğiyle salon sporlarında çok daha başarılı olacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.