Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ocak, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde 2025 yılında eğitimin daha kaliteli hale getirilmesi hedefleniyor

Kastamonu Üniversitesi Senatosu, 2025 yılının birinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, eğitimde mükemmeliyet anlayışını güçlendirmek için yapılacak çalışmaların tüm ünitelerin iş birliğiyle daha tesirli hale geleceğini tabir etti.
Kastamonu Üniversitesi Senatosu, 2025 yılının birinci toplantısını Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal başkanlığında gerçekleştirdi. Kastamonu Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. İbrahim Demirbaş ve senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yeni yılın birinci senato toplantısının güzel olması temennisinde bulunarak, 2025 yılı için belirlenen amaçlar ve planlanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Kastamonu Üniversitesi’nin akademik ve idari alanlarda kalite odaklı bir yaklaşımla ilerlemesi gerektiğine dikkat çeken Rektör Topal, bilimsel çalışmaların memleketler arası standartlara ulaşmasının kıymetine vurgu yaptı. Ayrıyeten Rektör Topal, eğitimde mükemmeliyet anlayışını güçlendirmek için yapılacak çalışmaların tüm ünitelerin iş birliğiyle daha tesirli hale geleceğini tabir etti.
Rektör Topal’ın konuşmasının akabinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Asılları Yönergesi’ne ait temel kriterler ve yenilikleri içeren bir bilgilendirme sunumu yaptı.
Toplantıda, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi (MMF) Öğretim Üyesi Dr. Erman Zurnacı tarafından TEKNOFEST Yarışları ve BAP Proje Dayanağı başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Dr. Zurnacı, TEKNOFEST yarışma kategorileri, bu platformda üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin yer alabileceği projeler ile Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) takviyesinin bu süreçte nasıl kullanılabileceği hakkında kapsamlı bilgiler verdi.
Senato toplantısı, gündem hususlarının görüşülmesi ve alınan kararların akabinde sona erdi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sinop’ta nisan karı hayatı olumsuz etkiledi

Sinop’un Ayancık ilçesinin yüksek kesitlerinde nisan ayında tesirli olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
İlçenin yüksek kısımlarında tesirli olan kar yağışı sonrası kimi noktalarda köy yolları ulaşıma kapandı. Çangal mevkisinde kar yağışı nedeniyle kimi araçlar yolda kaldı. Vatandaşlar, ulaşmak istedikleri yerlere yürüyerek gitti. Kar yağışı nedeniyle hayatın olumsuz etkilendiği noktalarda insanların kapalı olan yolda yürüdükleri anlar ise cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi.
Nisan ayının ortalarında tesirli olan ve yağışın devam ettiği Ayancık ilçesinde kar yağışı ile birlikte sürü halinde gezen kazlar da cep telefonu kameralarına yansıdı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.