Kastamonu Üniversitesi Senatosu, 2025 yılının birinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, eğitimde mükemmeliyet anlayışını güçlendirmek için yapılacak çalışmaların tüm ünitelerin iş birliğiyle daha tesirli hale geleceğini tabir etti.
Kastamonu Üniversitesi Senatosu, 2025 yılının birinci toplantısını Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal başkanlığında gerçekleştirdi. Kastamonu Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. İbrahim Demirbaş ve senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yeni yılın birinci senato toplantısının güzel olması temennisinde bulunarak, 2025 yılı için belirlenen amaçlar ve planlanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Kastamonu Üniversitesi’nin akademik ve idari alanlarda kalite odaklı bir yaklaşımla ilerlemesi gerektiğine dikkat çeken Rektör Topal, bilimsel çalışmaların memleketler arası standartlara ulaşmasının kıymetine vurgu yaptı. Ayrıyeten Rektör Topal, eğitimde mükemmeliyet anlayışını güçlendirmek için yapılacak çalışmaların tüm ünitelerin iş birliğiyle daha tesirli hale geleceğini tabir etti.
Rektör Topal’ın konuşmasının akabinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Asılları Yönergesi’ne ait temel kriterler ve yenilikleri içeren bir bilgilendirme sunumu yaptı.
Toplantıda, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi (MMF) Öğretim Üyesi Dr. Erman Zurnacı tarafından TEKNOFEST Yarışları ve BAP Proje Dayanağı başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Dr. Zurnacı, TEKNOFEST yarışma kategorileri, bu platformda üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin yer alabileceği projeler ile Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) takviyesinin bu süreçte nasıl kullanılabileceği hakkında kapsamlı bilgiler verdi.
Senato toplantısı, gündem hususlarının görüşülmesi ve alınan kararların akabinde sona erdi.


Kastamonu Üniversitesi’nde 2025 yılında eğitimin daha kaliteli hale getirilmesi hedefleniyor
Kelkit Çayı’nın Yeşilırmak ile birleşme noktasında su seviyesi yükseldi
Kelkit Çayı’nın birleşerek Yeşilırmak’ı oluşturduğu Tokat ile Amasya arasındaki Boğazkesen mevkiinde artan su debisi havadan görüntülendi.
Gümüşhane ili sınırları içerisinde yer alan Çimen Dağları ve Gümüşhane Dağları’ndan doğan Kelkit Çayı, Tokat’ın Erbaa ilçesi ile Amasya’nın Taşova ilçesi arasında bulunan Boğazkesen mevkiinde Yeşilırmak ile birleşiyor. Birleşme noktası olan Boğazkesen Köprüsü’nde yaşanan debideki artış dron ile görüntülendi. Yağışların ardından debisi yükselen çayların geniş bir alana yayıldığı görüldü. Kahverengiye dönen suyun güçlü akışı dikkat çekerken, izlenmeye değer bir görsel oluştu. Bölgedeki tarım arazilerinin suya yakın alanlarında taşkın izleri görülürken, Boğazkesen Köprüsü’nün Tokat ile Amasya arasındaki ulaşımı sağlamaya devam ettiği gözlendi. Yeşilırmak’ın oluştuğu nokta olarak bilinen Boğazkesen hem doğal yapısı hem de tarihi geçiş güzergâhı olması nedeniyle bölgenin önemli noktaları arasında yer alıyor.
Yeşilırmak debisinin yükseldiğini söyleyen yöre sakinlerinden Hakan Uca, “Amasya ile Tokat arasında tarihi Boğazkesen Köprüsü’nde eşsiz bir noktadayız. Tozan ve Kelkit çaylarının birleştiği noktada suların debisinin yükselmesiyle adeta görsel bir şölen oluştu. Buradaki doğa olayımızı daha net ve anlaşılır bir şekilde de çektik. İnşallah daha kötüye gitmez” dedi.

