Reklam
Reklam
kastamonu universitesi urap turkiye siralamasinda 18 basamak yukseldi 4vv5riRw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ekim, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi, URAP Türkiye sıralamasında 18 basamak yükseldi

Kastamonu Üniversitesi, 2024-2025 URAP Türkiye sıralamasında bu yıl 18 basamak yükselme kaydederek 63. sırada yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi, 2024-2025 URAP Türkiye sıralamasında 63. sıraya ilerledi. Bir önceki yıl 81. sırada bulunan Kastamonu Üniversitesi, bu yıl 18 basamak yükselme sağladı. 2024-2025 URAP Türkiye sıralamasında 2000 yılından sonra kurulan 74 devlet üniversitesi arasında ise Kastamonu Üniversitesi, 18. sırada yer aldı. Bu yıl Türkiye genelinde 190 üniversitenin dahil olduğu URAP sıralamasında, Tıp Fakültesi bulunan 106 üniversite arasında da önemli bir yer edinen Kastamonu Üniversitesi, 48. sırada bulunuyor. Kastamonu Üniversitesi’nin “Makale Puanı, Atıf Puanı, Bilimsel Doküman Puanı, Doktora Puanı, Öğretim Üyesi/Öğrenci Puanı, Uluslararası İş birliği Puanı, Yurtiçi İş birliği Puanı ve TÜBİTAK Proje Puanı” akademik göstergelerinde kaydedilen artış, bu başarının temelinde yer alıyor.

Üniversitelerin akademik performanslarının sıralandığı “2024-2025 Türkiye Sıralaması”nda, Clarivate Analytics/InCites ve YÖK tarafından yayımlanan veriler kullanıldı. URAP Türkiye sıralamasında, üniversitelerin akademik başarılarını daha kapsamlı değerlendirebilmek amacıyla 2009’dan bu yana kullanılan gösterge sayısı 9 iken, son iki yılda bu sayı 15’e yükseltildi. Yeni göstergelerle birlikte, öğretim üyesi başına düşen makale ve atıf sayıları, toplam bilimsel yayın miktarı, ulusal ve uluslararası iş birliği projeleri, TÜBİTAK tarafından desteklenen proje sayısı gibi ölçütler sıralamaya eklendi. Ayrıca, doktora öğrenci oranı gibi ölçütler, üniversitelerin akademik performanslarının çok yönlü analizini sağlamak amacıyla değerlendirilen faktörler arasında yer alıyor.

Geçmiş yıllardaki URAP sıralama sonuçlarına bakıldığında, 2019-2020 döneminde 166 üniversite arasında 87. sırada yer alan Kastamonu Üniversitesi, 2020-2021 yılında yine 166 üniversite arasında 73. sıraya yükselmişti. 2021-2022 yılında 179 üniversite arasında 76. sırada, 2022-2023 yılında 183 üniversite arasında 89. sırada, 2023-2024 döneminde ise 188 üniversite arasında 81. sırada yer aldı.

“Üniversitemizi daha ileriye taşımak için azimle çalışmaya devam edeceğiz”

Konuyla ilgili konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, “Akademik kadromuzun özverili çalışmaları, öğrencilerimize sağladığımız kaliteli eğitim ortamı ve araştırma-geliştirme faaliyetlerimize yaptığımız yatırımlar sayesinde her yıl başarı çıtamızı daha da yukarı taşıyoruz. URAP sıralamasında yakaladığımız bu ivme, Üniversitemizin bilimsel araştırma, yayın ve iş birliği alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde önemli bir noktaya geldiğinin göstergesidir. Üniversitemizi daha ileriye taşımak için azimle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Hem ulusal hem de uluslararası başarıların elde edilmesinde her türlü desteği sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür eden Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu desteğin Kastamonu Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alanda tanınmasına büyük katkı sağladığının altını çizdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin