Kastamonu Üniversitesi, URAP dünya sıralamasında son beş yılda toplam 327 basamak ilerleme kaydederek yükselişini sürdürdü ve değerli bir muvaffakiyete imza attı.
Kastamonu Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı tarafından hazırlanan 2024-2025 Dünya Sıralamasında 123 basamak yükselerek 2.164’üncü sıraya yerleşti.
URAP Araştırma Laboratuvarı, üniversiteleri bilimsel yayın kalitesi, makale sayısı, atıf oranları, toplam bilimsel doküman sayısı, yayın ve atıf tesiri ile uluslararası iş birliği üzere kriterlere nazaran kıymetlendirerek dünya sıralamasını oluşturdu. Bu yıl dünya genelinde 3 bin üniversite listeye alınırken, Türkiye’den 208 üniversite sıralamaya dahil edildi. Bunlardan sadece 122’si dünya sıralamasında yer alırken, Kastamonu Üniversitesi 66. sırada yer aldı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin dünya sıralamasındaki yükselişinin sevindirici olduğunu belirterek, bilimsel yayın sayısı ve kalitesindeki artışın ulusal ve milletlerarası alandaki başarılara katkı sunduğunu söz etti. Rektör Topal, bu yükselişin devamı için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi’nin gelişimine katkı sağlayan akademik ve idari işçi ile öğrencileri tebrik eden Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’ne sağlamış olduğu dayanaklardan ötürü yetkililere teşekkürlerini iletti.


Kastamonu Üniversitesi, URAP dünya sıralamasında yükselişini sürdürdü
Tünelde feci kaza: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Artvin’de tünelde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 26 yaşındaki Asım Özdemir yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.
Artvin’in Borçka ile Murgul ilçelerini birbirine bağlayan kara yolundaki tünelde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Dün gece saatlerinde yaşanan kazada, R. Kumaş idaresinde ki 08 ABK 961 plakalı otomobil ile Asım Özdemir (26) idaresindeki motosiklet çarpıştı.
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde motosiklet sürücüsü Asım Özdemir’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Kazada otomobilde bulunan R. Kumaş (73) E. Kumaş (71) ise yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Asım Özdemir’in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için morga götürüldü.
Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

