blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Kasım, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Kastamonu Üniversitesi, ÜNİDES 5. döneminde Türkiye birincisi oldu

Kastamonu Üniversitesi, ÜNİDES 5. devir müracaatlarında kabul edilen 39 projesi ile Türkiye genelinde en fazla projesi kabul edilen üniversite oldu.
Kastamonu Üniversitesi, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Takviye Programı" (ÜNİDES) 5. devir müracaatlarında Türkiye genelinde en fazla projesi kabul edilen üniversite oldu. Kastamonu Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından hazırlanan 39 proje, program kapsamında takviye almaya hak kazandı.
Gençlerin ferdî ve toplumsal gelişimlerine katkı sunmak maksadıyla hayata geçirilen ÜNİDES 5. devir proje müracaatları, 16 Eylül-15 Ekim 2025 tarihleri ortasında alındı. Kastamonu Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından hazırlanan projelerden 33’ü mahallî, 6’sı ulusal olmak üzere toplam 39 proje desteklenmeye hak kazandı. Program kapsamında öğrenciler, lokal projelerde 75 bin TL’ye, ulusal projelerde ise 125 bin TL’ye kadar mali dayanak alacak.
Desteklenen projeler, eğitim, psikoloji, sıhhat, beslenme ve diyetetik, etraf ve ekoloji, iş ve iktisat, işletme, finans ve bankacılık, mühendislik ve teknoloji, yazılım ve e-spor, tasarım ve hoş sanatlar, plastik sanatlar, kültür ve lisan çalışmaları, halk oyunları ve müzik, memleketler arası bağlar, savunma sanayi ve teknik projeler, tıp ve hemşirelik, hayvancılık ve yaban hayatı, medya ve irtibat, münazara ve hitabet, toplumsal sorumluluk ve gönüllülük çalışmaları, kamu ve hukuk çalışmaları, turizm ve kültürel miras, STEM eğitim ve bilimsel farkındalık ile dijital okuryazarlık ve medya etik farkındalığı üzere çok çeşitli alanlarda yürütülüyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin son yıllarda araştırma, proje geliştirme ve girişimcilik alanlarında kaydettiği ilerlemelerin ulusal seviyede fark edildiğini vurgulayarak, maksatlarının bu başarıyı sürdürülebilir hale getirmek olduğunu tabir etti.Rektör Topal, "Üniversitemizin ÜNİDES projelerinde elde ettiği bu muvaffakiyet, sadece niceliksel bir gösterge değil; birebir vakitte bilimsel üretkenliğimizin, yenilikçi yaklaşımımızın ve araştırma potansiyelimizin bir yansımasıdır. Akademik çalışanımız ile öğrencilerimizin özverili çalışmaları, Üniversitemizi proje üretimi ve yenilik ekosistemi alanında ülkemizde öne çıkan bir pozisyona getirmiştir. Bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimize ve proje takımlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Rektör Topal, desteklenen projelerin toplum genelinde yarar üretmeyi amaçladığını belirterek, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a verdikleri takviye için teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gümüşhane’de bir evin bahçesinde vaşak görüntülendi

Gümüşhane’de bir evin bahçesinde vaşak görüntülendi. Doğada görülmesinin güç olduğu bilinen ve utangaç tavırlarıyla bilinen vaşak, ağır kış şartları nedeniyle yerleşim yerlerine kadar indi.
Merkeze bağlı Söğütağıl köyünde, doğada görülmesi oldukça güç olan ve utangaç tavırlarıyla bilinen bir vaşak, kışın sert yüzünü göstermesiyle birlikte yerleşim yerlerine kadar indi. Karın beyazlığı üzerinde asil duruşuyla dikkat çeken vaşak, köylüler tarafından hayranlıkla izlendi.

Görenler şaşırttı
Bir evin bahçesine kadar yaklaşan vaşak, çevredeki insanlara aldırış etmeden bir süre karların üzerinde vakit geçirdi. Vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde, vaşağın sağlıklı olduğu ve çevreyi meraklı gözlerle incelediği görülüyor. Uzmanlar, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının zaman zaman bu şekilde köylere kadar inebileceğine dikkat çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin