Reklam
Reklam

Kastamonu Üniversitesi toplamda; 69 adet patent, yararlı model ve tasarım müracaatında bulundu

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ağustos, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
0

kastamonu universitesi toplamda 69 adet patent yararli model ve tasarim muracaatinda bulundu 0 FIgyc9Jn
Kastamonu Üniversitesi; patent, yararlı model ve tasarım çalışmalarını aralıksız devam ederken; patent,faydalı model ve tasarım olarak toplam 69 müracaat gerçekleştirdi.

Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde muvaffakiyet çıtasını her geçen gün yükselten ve bu noktada maksatlarına emin adımlarla ilerleyen Kastamonu Üniversitesi hak sahipliğinde 2019-2023 devrinde; patent, yararlı model ve tasarım olarak toplam 69 başvurusu gerçekleştirildi. Bu müracaatlardan 53 tanesi patent ve yararlı model iken, 16 tanesi ise tasarım başvurusu olarak yapıldı.

Yıllara nazaran; 2020 yılında 6 patent 1 yararlı model, 2021 yılında 9 patent 2 yararlı model ve 5 PCT müracaatı yapıldı. 2022 yılında 14 patent 6 yararlı model ve 2 PCT müracaatı yapıldı. 2023 yılı ikinci çeyrek itibariyle ise 7 patent 1 yararlı model müracaatı ise Kastamonu Üniversitesinin hak sahipliğinde gerçekleştirildi.

Başvurusu yapılan patent ve yararlı modellerden 3 tanesi 2022 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. 2023 yılında ise 2 patent ve 1 yararlı modele ilişkin tescil süreci tamamlandı.

Kastamonu Üniversitesi, patent ve yararlı model çalışmalarının yanında endüstriyel tasarım çalışmalarına da son yıllarda değerli bir tartı verdi. 2021 yılında 3 müracaat, 2022 yılında 8 ve 2023 yılında ise 5 adet endüstriyel tasarım başvurusu gerçekleştirildi. Başvurusu yapılan dizaynlardan 3 tanesi 2022 yılında 7 tanesi 2023 yılında olmak üzere toplam 10 tanesi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. 3 tasarım başvurusu yayımda yer alırken, 3 dizayna ilişkin tescil süreci ise devam ediyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin yakalamış olduğu bu ivmede emeği geçen tüm akademik ve idari çalışanı elde edilen muvaffakiyetleri için teşekkür etti.

Rektör Topal, üniversitelerde patent farkındalığının artırılması ve Türkiye’nin teknolojik gelişmesinde kıymetli yer tutan buluş faaliyetlerini daima teşvik eden ve ülkemizde fikri, sınai mülkiyet haklarının gelişimi için üniversitelere verdikleri takviyelerden dolayı Türk Patent ve Marka Kurumu’na teşekkür ederek, üniversitelerde patent farkındalığının ve teknolojik gelişmenin ehemmiyetine vurgu yaptı.

Rektör Topal, tıpkı vakitte üniversitelerde Ar-Ge ve patent çalışmalarına vurgu yapan, teşvik edip destekleyen Yükseköğretim Konseyi Lideri Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine şükranlarını sundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

kastamonuda uyusturucu operasyonu 2 gozalti G9BbTnvT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 470 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, bir iş yeri ile bir eve eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda yapılan aramalarda 470 adet sentetik ecza hapı, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 2 adet şarjör, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet havalı tabanca, 65 adet 9 milimetre çapında fişek, 11 adet av fişeği ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 3 bin TL nakit para ele geçirildi.

Konuyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin