Reklam
Reklam
kastamonu universitesi sporcularindan turkiye ikinciligi SP6BdljK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi sporcularından Türkiye ikinciliği

Kastamonu Üniversitesi, Üniversiteler Arası Wushu Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu.

Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Üniversiteler Arası Wushu Türkiye Şampiyonası’nda elde ettikleri derecelerle takım halinde Türkiye ikincisi oldu. Sporcular, şampiyonayı 2 altın ve 2 bronz madalya ile tamamladı. Sakarya Serdivan Spor Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirilen organizasyonda 56 üniversiteden 216 sporcu, “Sanda” ve “Taolu” kategorilerinde mücadele etti.

Şampiyonada Kastamonu Üniversitesini temsil eden Spor Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Hüseyin Eren Küçükoğlu ile Sedat Altun, Sanda Büyük Erkekler Kategorisinde altın madalya kazanırken; Asrın Fırat Yaman ve Doğukan Doğan ise bronz madalyanın sahibi oldu. Bu sonuçlarla Kastamonu Üniversitesi, Sanda disiplininde ikincilik kupasını kazandı.

Öğrencilerin antrenörlüğünü Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Ceylan ile Araştırma Görevlisi Hasan Basri Taşkın üstlendi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, üniversiteler arası müsabakalarda elde edilen dereceler dolayısıyla sporcuları ve antrenörleri tebrik etti.

Rektör Topal, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında sportif alanlarda da aktif olmasının üniversite kültürüne katkı sunduğunu vurgulayarak, Kastamonu Üniversitesi’nin sporu destekleyen yaklaşımıyla öğrencilerin farklı alanlarda kendilerini geliştirmeye devam edeceğini ifade etti.

Rektör Topal, başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari kadroya teşekkür ederek sporculara başarılarının devamını diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu 5 aracli zincirleme kaza 5 yarali dz3wErMl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu 5 araçlı zincirleme kaza: 5 yaralı

Kastamonu’da 2 otomobil, 2 cip ve 1 minibüsün yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda çarpışması neticesinde meydana gelen kazada 1’i çocuk 5 kişi yaralandı.

Kaza, Doğu Çevreyolu Taşköprü kavşağı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, otomobil, 2 cip ve 1 minibüsün yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda duramayarak çarpıştı. Kazada araçlarda bulunan E.M.M. (27), N.Ç. (47), İ.Ç. (21) Ü.Ö. (33), H.K.Ö. (6) yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin