Kastamonu Üniversitesi Rektörü Topal, ÜAK yönetim kurulu üyeliğine seçildi - Karabük Haber Postası
kastamonu universitesi rektoru topal uak yonetim kurulu uyeligine secildi uK1FAQOA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Topal, ÜAK yönetim kurulu üyeliğine seçildi

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Üniversitelerarası Kurul’un 262. Devir Toplantısı’nda yeniden yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Yükseköğretim Konseyi (YÖK) Lideri Prof. Dr. Erol Özvar’ın konut sahipliğinde, devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri ile üniversite temsilcilerinin iştirakiyle gerçekleştirilen toplantıda, 2030’a Gerçek Türk Yükseköğretim Vizyonuna yönelik hususlar ele alındıktan sonra Üniversitelerarası Kurul’un (ÜAK) yönetim kurulu üyeleri tekrar belirlendi. Yapılan oylama sonucunda, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bir kere daha ÜAK yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Türkiye’deki üniversiteler arasında iş birliği, eşgüdüm ve akademik dayanışmayı güçlendirmek gayesiyle faaliyet gösteren Üniversitelerarası Konsey, yükseköğretim sisteminin gelişimine istikamet veren en kıymetli organlardan biri olarak öne çıkıyor. ÜAK İdare Kurului Fen ve Mühendislik, Sıhhat, Toplumsal Bilimler ve Hoş Sanatlar alanlarından seçilen üyeler ile ÜAK Liderinden oluşuyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yeniden ÜAT yönetim kurulu üyeliğine seçilmesinin akabinde yaptığı açıklamada, “Üniversitelerimiz ortasında bilgi, tecrübe ve vizyon paylaşımını güçlendirmeye yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Bu vazifeye tekrar layık görülmekten büyük memnunluk duydum. 2030 Yükseköğretim sistemimizin gelişimine katkı sunmak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

Rektör Topal, YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar’a, ÜAK Lideri Prof. Dr. Hüsnü Kapu’ya ve kendisini destekleyen tüm ÜAK üyelerine teşekkür ederek, Kastamonu Üniversitesi olarak yükseköğretimde kalite, iş birliği ve milletlerarasılaşma vizyonuna katkı sunmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde nevruz coskusu QiNFHwht
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde Nevruz coşkusu

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen Nevruz Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Kastamonu Üniversitesi tarafından Nevruz Şenliği düzenlendi. Etkinlik, Kuzeykent Bayrak Anıtı’ndan Kastamonu Üniversitesi Etkinlik Alanı’na kadar gerçekleştirilen bayrak yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşün sonunda etkinlik alanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi. Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Kastamonu Üniversitesi Kültür, Sanat, Uygulama ve Araştırma Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Zeki Gürel, nevruzun Türk milleti için Ergenekon’dan çıkışı temsil eden milli bir bayram olduğunu ifade etti. Gürel, bu özel günün dil, din ve coğrafya fark etmeksizin barışın, kardeşliğin ve kültürel birlikteliğin simgesi olduğunu vurguladı.

Daha sonra uluslararası öğrenciler sahne alarak kültürel zenginliği yansıtan gösteriler sundu. Kazakistanlı öğrencilerin “Dombra” performansı büyük beğeni toplarken, Azerbaycanlı öğrencilerin dans gösterisi izleyicilerden alkış aldı. Endonezyalı ve Filipinli öğrencilerin sergilediği geleneksel danslar programa renk kattı. Son olarak Raksan Halk Dansları Topluluğu’nun halk oyunları gösterisi ise katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Gösterilerin ardından nevruz ateşi yakıldı. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın da katılımıyla protokol üyeleri ateşin üzerinden atlayarak baharın gelişini kutladı. Rektör Topal ve beraberindeki heyet örs üzerinde demir dövdü.

Etkinlikte yabanco öğrenciler, yöresel yemeklerini misafirlere ikram etti. Programın devamında ise Prof. Dr. Sıtkı Akarsu öncülüğünde Müzikoloji Bölümü öğrencileri tarafından konser verildi.

Etkinliğe katılan Sevde Gül, “Gayet güzel bir etkinlik olmuş, eğleniyoruz. Üniversitemiz bununla alakalı konferansta düzenledi. Kültürümüzün devamı açısından nevruz ve Hıdırellez etkinliklerinin devamının olması gerekiyor. Gençlerimizin bilinçlenmesi gerekiyor” dedi.

Azerbaycanlı öğrenci Elyaf Kasımı da, “Nevruzu çok güzel kutluyoruz. Azerbaycan’ın yöresel yemeklerini tanıtıyoruz. Eğleniyorum, çok güzel etkinlik geçiyor” diye konuştu.

Programa Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. M. Öztürk Akcaoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Turgay Atsız ile çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin