Kastamonu Üniversitesi, QS 2025 Dünya Üniversiteleri bölgesel sıralamasında - Karabük Haber Postası
kastamonu universitesi qs 2025 dunya universiteleri bolgesel siralamasinda tuyTlB5j jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Temmuz, 2024 08:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi, QS 2025 Dünya Üniversiteleri bölgesel sıralamasında

Kastamonu Üniversitesi, QS 2025 Dünya Üniversiteleri bölgesel sıralamasında Avrupa’da listeye girebilen toplam 685 üniversite arasında 601+ olarak yer aldı.

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS, her yıl düzenlenen üniversiteler başarı sıralamasını açıkladı. Avrupa’da listeye girebilen toplam 685 üniversite arasında 601+ olarak yer alan Kastamonu Üniversitesi, Türkiye’de 66. sırada, Batı Asya’da ise92 üniversite arasında 61. sırada yer aldı.

QS, 2025 yılı için hazırlanan dünya üniversiteleri bölgesel sıralama listesinde “akademisyen başına düşen atıf”, “akademisyen/öğrenci oranı”, “uluslararası araştırma ağlarındaki görünüm”, “uluslararası öğrenci oranı”, “uluslararası akademisyen oranı”, “mezun istihdamı”, “sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetler”, “işverenlere göre saygınlık” ve “akademisyenlere göre saygınlık” husularını dikkate alıyor. Genel değerlendirmede Kastamonu Üniversitesi, uluslararası öğrenci oranı, akademisyen başına düşen atıf sayısı ve fakülte başına düşen makale oranı kategorilerindeki bilime yaptığı katkılar ile adından söz ettiriyor.

Genç bir üniversite olarak Kastamonu Üniversitesi’nin önemli bir listede yer almasının geleceğe yönelik çalışmalarda teşvik edici olduğunu söyleyen Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, gerek akademisyenlere araştırma-geliştirme imkanlarını gerekse öğrencilere akademik, sosyal ve kültürel imkanları daha da iyileştirerek yenilikçi projelerle toplumsal ve ekonomik fayda üretme bilinciyle çalıştıklarını vurguladı. Rektör Topal, ayrıca başarılı olmak için üniversitenin tüm süreçlerinde sürdürülebilir bir kalite odaklı eğitim anlayışı ve sistemi oluşturmanın önemli olduğunu, stratejik hedef olarak bu anlayışı benimsemek ve stratejik plan hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir bir performans gösterme amacında olduklarını ifade etti. Özverili çalışmanın başarının temeli olduğunu belirten Rektör Topal, bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personeli tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
okan buruk oyuncularim nasil olsa sampiyon olduk psikolojisinde olabilir 5cTLPsa9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Okan Buruk: “Oyuncularım ‘nasıl olsa şampiyon olduk’ psikolojisinde olabilir”

SAMSUN (İHA) – Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gösterilen kötü performansın nedeninin oyuncuların ’nasıl olsa şampiyon olduk’ düşüncesiyle maça çıkması olabileceğini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Galatasaray, deplasmanda Samsunspor’a 4-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşmayı değerlendirdi. Yenildikleri için üzgün olduklarını dile getiren Okan Buruk, “Bugün oyun içerisinde birçok yerde çok fazla hata yaptık. Oyuncularımın tabii ki ‘nasıl olsa şampiyon olduk’, ‘nasıl olsa biz bu işi başardık’ psikolojisinden de olabilir. Tabii ki iyi bir takım ile karşılaştık. Karşımızda iyi bir takım vardı. Maça da golle başladık. Yediğimiz gole kadar oyun çok fazla elimizdeydi. Rakibimize çok fazla gelme şansı vermiyorduk. Geçiş oyunundan yani kaptırdığımız bir top aslında çok iyi çıktığımız ama kaptırdıktan sonra da o kapanamadığımız gerçekten çok basit bir gol yedik. Yani bireysel beceriden çok fazla rakibimize orada gol atmasına izin verdik” dedi.

“Sahamızda şampiyonluğu ilan etmek için elimizden geleni yapacağız”

Bugün şampiyon olamadıklarının altını çizen Okan Buruk, “İkinci yarıya iyi başladık. İki tane net bir pozisyonumuz vardı. Birisi Barış diğeri ise Osimhen’le. Sonrasında Sane’nin direkten dönen pozisyonu vardı. Gol atmaya yaklaştık ama bu sefer de rakibimiz her geldiği pozisyonu çok iyi bir şekilde değerlendirdi. Sonrasında 10 kişi kalınca biraz zorlandık. Yani zorlanmamızın yanında yine çok fazla hata vardı bence. Günün en kötü kısmı bizim için. Tabii ki bireysel değil ama takım olarak bugün çok fazla hata yaptık. Her bölümde yaptık ,önde de yaptık. Orta sahada da yaptık. Gerideki oyuncularımız da yaptı. Bizim için bu anlamda istediğimiz gibi bir maç olmadı. Bir sonraki maç bizim için yeni hedef. Burada kafamızı kaldırıp tekrar bir sonraki maç sahamızla oynayacağımız maçta şampiyonluğu ilan etmek için elimizden geleni yapacağız. Bu iş bitmedi. Bir sonraki maça bu haftadan çok daha hazır olmamız gerekiyor. İkinci yarı iki tane atamadığımız gol pozisyonundan birini atsak maçı bizim lehimize çevirsek bizim için başka bir senaryo olurdu ama her şey olumsuz gitti. Bir yandan da hem kalemize gelenler her top gol oldu. İkinci yarı bizim için her şey olumsuz gitti. Futbolda da bazen bu oluyor” diye konuştu.

“İnşallah önümüzdeki hafta kutlamayı yapacağız”

Geçen hafta oyuncuların daha arzulu olduğunu dile getiren Buruk, “Fenerbahçe uzun yıllar şampiyonu olmamasına rağmen Galatasaray dördüncü şampiyonluğuna oynamasına rağmen geçen haftaki maçta Galatasaray’ın herkes ne kadar aç, ne kadar istekli maçı, ne kadar istediğini konuşuyordu. Geçen hafta yapan bu hafta da yapardı. O yüzden yani o açlık devam ediyor, tabii ki o şampiyonluk duygusu var oyuncularımızda. Biz bu işi nasıl olsa bitirdik kafası ister istemez oldu. Şampiyonluk kutlamasına bir anda her yer dönüştü. Bunu yaptığınız anda da bu oyuncuyu bir şekilde etkileyebiliyor. Yani onu kırmaya çalışıyorsunuz, onu değiştirmeye çalışıyorsunuz ama bu bazen rahatlık da veriyor aslında. Yani bazen bu oyunlara çok farklı yansıyabiliyor. Ama inşallah önümüzdeki hafta stadımızda tekrar şampiyonluğu kazanmak için çok daha istekli, çok daha güçlü bir oyunu ortaya koyup inşallah önümüzdeki hafta kutlamayı yapacağız” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin