Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi, kalite standartları ve akreditasyon süreçlerine odaklandı

Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısı’nda üniversitedeki kalite standartları ve akreditasyon süreçleri ele alındı.
Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal başkanlığında gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi Senato Salonu’nda yapılan toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve senato üyeleri katıldı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kastamonu Üniversitesi’nin kalite standartlarını yükseltme ve sürdürme konusundaki kararlılığına vurgu yaparak, kalitenin sadece bir standart değil, bir kültür olduğunu ifade etti. Rektör Topal, kalitenin Kastamonu Üniversitesi’nin her alanında, akademik ve idari süreçlerde sürekli iyileştirme ve etkinlik sağlama amacıyla benimsenmesi gerektiğini kaydetti. Öğrenci memnuniyeti, akademik başarı, araştırma çıktıları, idari hizmetlerin kalitesi gibi unsurların hepsinin bir arada değerlendirilmesi gerektiğini belirten Rektör Topal, kalite yönetim sistemlerinin ve akreditasyon süreçlerinin önemine değinerek, kalite politikalarının tüm üniversite paydaşlarıyla işbirliği içinde belirlenmesi ve uygulanması gerektiğini ifade etti. Rektör Topal, ayrıca herkesin bu sürece katkı sağlaması gerektiğini söyledi.
Açılış konuşmasının ardından, Kalite Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ali Vasfi Ağlarcı tarafından kalite süreçleri ve akreditasyon çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda, Kastamonu Üniversitesi’nin akademik ve idari birimlerinde yürütülen kalite güvence sistemleri ve akreditasyon hazırlıkları ele alındı.
Sunumun ardından Senato Toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

TEM’de can pazarı… Tüp yüklü kamyon ile minibüs çarpıştı: 16 yaralı

TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde yolcu minibüsüyle tüp yüklü kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 16 kişi yaralandı.
Kaza, TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Gerede ilçesi Havullu köyü mevkiinde, Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Mustafa T. idaresindeki 06 BKC 975 plakalı yolcu minibüsü ile tıpkı istikamette seyreden S.B. yönetimindeki 06 AP 0358 plakalı tüp yüklü kamyon çarpıştı. Çarpışmanın tesiriyle minibüs içerisinde bulunan 16 yolcu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sıhhat, itfaiye ve jandarma takımı sevk edildi. Yaralılar, birinci müdahalenin akabinde etraftaki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin