blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ağustos, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu Üniversitesi ile Düzce Üniversiteleri arasında iş birliği protokolü

Kastamonu Üniversitesi ile Düzce Üniversitesi ortasında iki ayrı iş birliği protokolü imzalandı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret etti. Ziyaret kapsamında iki üniversite ortasında akademik, bilimsel ve kalite süreçlerine yönelik iki ayrı iş birliği protokolü imzalandı. Ziyarete Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük de eşlik etti.
İki üniversite ortasında akademik alakaların geliştirilmesi, bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde ortak çalışmalar yapılması hedefiyle imzalanan akademik ve bilimsel iş birliği protokolüi, akademisyenler ve araştırmacılar ortasında bilgi alışverişinin sağlanması, ortak projelerin teşvik edilmesi, öğrenci ve akademisyen değişim programları ile bilimsel aktifliklerin düzenlenmesi üzere birçok başlıkta iş birliğini kapsıyor.
Üniversiteler ortası kalite kültürünün yaygınlaştırılması, yükseköğretimde kalite teminatı sisteminin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir kalite anlayışının kurumsallaştırılması emeliyle imzalanan kalite iş birliği protokolü kapsamında, karşılıklı çalışma ziyaretlerinin yapılması, kurum içi kıymetlendirme süreçlerinde görüş ve tekliflerde bulunulması, kalite garanti sistemi kapsamında ortak aktifliklerin düzenlenmesi, kurum içi kalite gruplarının kapasitesinin artırılması ve kalite temelli idare anlayışının güçlendirilmesi hedefliyor.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti lisana getirerek Kastamonu Üniversitesi ile yapılacak ortak çalışmalardan büyük heyecan duyduklarını tabir etti.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise misafirperverliği için Prof. Dr. Özbir’e teşekkür ederek, iki üniversite ortasında ilerleyen periyotta gerçekleştirilebilecek projeler için ortak çalışmaların ehemmiyetine vurgu yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Aralık, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Abant yolundaki kazada ağır yaralı genç, hastanede hayatını kaybetti

Bolu’da Abant yolunda iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada ağır yaralanan genç, hastanede hayatını kaybetti. Düzce’den Bolu’ya gezmek için gelen gencin 1 hafta önce askerden geldiği öğrenildi.
Kaza, saat 19.00 sıralarında Bolu merkeze bağlı Ömerler köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Abant istikametine seyir halindeki 81 BZ 522 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen 81 BH 744 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1’i ağır 6 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

1 hafta önce askerden geldi
Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ağır yaralı olarak kaldırılan Murat Can Eğlence, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Feci kazada yaşamını yitiren ve Düzce’den ziyaret için Abant Gölü Milli Parkı’na giden Eğlence’nin yaklaşık 1 hafta önce askerden geldiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin