Reklam
Reklam
kastamonu universitesi hatayda depremden etkilenen bir okulda sinif yapti mQR8B31X
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ocak, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi, Hatay’da depremden etkilenen bir okulda sınıf yaptı

Kastamonu Üniversitesi tarafından hayata geçirilen “Sıcak Bir Kalp Serin Bir Sınıf: Zelzele Sonrası İçin El Ele” toplumsal sorumluluk projesi çerçevesinde, sarsıntıdan etkilenen Hatay’daki bir okulda sınıf tekrar dizayn edildi.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Kısmı öğretim elemanı Araştırma Vazifelisi Dr. Sofya Cihan Canbolat öncülüğünde yürütülen “Sıcak Bir Kalp Serin Bir Sınıf: Zelzele Sonrası İçin El Ele” toplumsal sorumluluk projesi, zelzeleden etkilenen bölgelerdeki eğitim kaidelerini güzelleştirme emeliyle hayata geçirildi. Proje, Hatay’ın Antakya ilçesi Defne Mahallesi’nde bulunan Döver İlkokulu ve Ortaokulu’na takviye sağlayarak muvaffakiyetle tamamlandı.

Proje kapsamında, okulun sınıflarına toplamda üç adet ısıtma ve soğutma özellikli klima temin edilerek montajları gerçekleştirildi. Bu klimalar sayesinde öğrenciler hem kış aylarında sıcak hem de yaz aylarında serin bir tahsil ortamına kavuşmuş oldu.

Okul müdürüden teşekkür mesajı

Döver İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Cihan Mansuroğlu, projeye dair hislerini bir görüntü bildirisiyle söz etti. Mansuroğlu, “Bu proje sayesinde çocuklarımızın eğitim kaideleri güzelleşti. Böylesine manalı bir dayanağı asla unutmayacağız” kelamlarıyla, proje yürütücüsü Araştırma Vazifelisi Dr. Sofya Cihan Canbolat’a ve bağışçılara teşekkürlerini iletti.

Proje hakkında görüşlerini paylaşan Araştırma Vazifelisi Dr. Sofya Cihan Canbolat, “Sıcak bir kalpten doğan bu proje, sırf fiziki muhtaçlıkları karşılamakla kalmadı; birebir vakitte umut, dayanışma ve birlikte başarma hissini da beraberinde getirdi. Tüm destekçilere minnettarız” diye konuştu.

Proje, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin ömür kalitesini artırarak eğitim süreçlerine direkt katkı sağladı. Daha sağlıklı ve konforlu bir sınıf ortamına kavuşan öğrenciler, eğitimlerine daha uygun kurallarda devam etme talihi elde etti.

Proje grubu, bu dayanışmanın ileride daha fazla muhtaçlık sahibi bölgelere ulaşması için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
iki ay sonra kuruyacak gol icin kilometrelerce yol geldiler bWZvyfgK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

İki ay sonra kuruyacak göl için kilometrelerce yol geldiler

Artvin’in Ardanuç ilçesinde eriyen kar sularıyla oluşan yılda yalnızca kısa bir süre görülebilen Usot Gölü, baharla birlikte doğaseverlerin akınına uğradı.

Ardanuç ilçesi Tosunlu köyünde, bin 400 metre rakımda yer alan ve yılda sadece yaklaşık 2 ay boyunca görülebilen Usot Gölü, baharın gelmesiyle birlikte yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Yağmur ve eriyen kar sularıyla oluşan göl, havaların ısınmasıyla birlikte doğaseverlerin uğrak noktası oldu. Trabzon, Rize, Erzurum başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden gelen vatandaşlar hafta sonunu göl çevresinde geçirirken, bazı ziyaretçiler kamp kurdu, bazıları ise piknik yaptı.

Hava sıcaklıklarının bir anda yükselmesiyle birlikte göl çevresi adeta festival alanını aratmadı. Kamp sandalyelerini ve piknik sepetlerini alan vatandaşlar göl çevresinde yoğunluk oluşturdu. Yaklaşık iki ay sonra kuruyacak olan gölü görmek ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler bölgeye akın etti.

Piknikçilerin yanı sıra fotoğraf tutkunları ve içerik üreticileri de gölün sunduğu eşsiz manzarada en güzel kareyi ve görüntüyü yakalamak için göl çevresinde yoğunluk oluşturdu.

Bölge esnafından Mesut Küçük, “Tosunlu köyünün doğal güzelliklerinden dolayı bu doğal oluşum yaklaşık 1 ya da 1,5 ay sürüyor. İnsanlar Trabzon’dan, Rize’den ve çevre ilçelerden geliyorlar. Ardanuç’un buna benzer keşfedilmemiş çok güzelliği var. Tosunlu köyü son iki yıldır özellikle hafta sonlarında yoğun ilgi görüyor. İnsanlar gelip burada piknik yaparak vakit geçiriyorlar” dedi.

Öğretmen Makbule Taşan ise “Bu hafta sonu hava güzeldi, arkadaşlarımızla birlikte piknik yapmak için Tosunlu köyüne geldik. Buranın doğasını ve atmosferini çok beğeniyoruz. Havayı da güzel bulunca değerlendirmek istedik. Artvin’in en güzel turistik noktalarından biri olduğunu düşünüyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz” diye konuştu.

Anaokulu müdürü Eylem Güven de “Bugün Tosunlu Gölü çevresinde 76 öğrenci ve veli grubumuzla güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Önceki yıllarda bu etkinlikleri kapalı salonlarda yapıyorduk. Bu yıl ise doğa ve orman okulları kapsamında çocukların doğaya, toprağa ve suya temas etmesini istediğimiz için etkinliğimizi burada düzenledik” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin