Kastamonu Üniversitesi, Üniversite Bilgi İdare Sistemi (ÜBYS) ile dijitalleşmeye geçerek çevreyi muhafaza noktasında değerli bir adım attı.
Kastamonu Üniversitesi, Üniversite Bilgi İdare Sistemi (ÜBYS) ile dijitalleşme yolunda değerli bir adım atarak, etraf dostu bir dönüşüme imza attı. Bilgi Süreç Daire Başkanlığı ÜBYS ve E-Kampüs Ünitesi tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren elektronik ortamda deverana giren evrak sayısı süratle artmaya devam ediyor.
2021 yılından itibaren ÜBYS üzerinden üretilen evrak, öğrenci evrakı, transkript, ek ders yükü formu, akademik teşvik müracaat evrakları, online müracaat sisteminden alınan müracaatlar ve takviye talep sistemleri üzere pek çok süreç elektronik ortamda yapılmaya başlandı. Bu dijitalleşme ile 2021 yılında toplamda 3 milyon 701 bin 156 evrak elektronik ortamda sirkülasyona alındı. Bu sayede 445 ağacın kesilmesinin, 2 bin 220 ton suyun tüketilmesinin, 125 ton karbondioksit gazının salınmasının ve 8,88 ton atığın etrafa ziyan vermesinin önüne geçildi.
2022 yılında ise bu sayılar daha da arttı. 4 milyon 564 bin 340 evrakın elektronik ortamda deveranı sağlanarak, 549 ağacın kesilmesi engellendi. Ayrıyeten, 2 bin 738 ton suyun tüketilmesi, 155 ton karbondioksit gazının salınması ve 10,95 ton atığın etrafa ziyan vermesi engellendi.
2023 yılı prestijiyle 5 milyon 97 bin 840 evrakın elektronik ortamda deveranı tamamlandı. Bu sayede 614 ağacın kesilmesi önlendi, 3 bin 58 ton suyun tüketilmesi engellendi, 173 ton karbondioksit gazının etrafa yayılması ve 12,23 ton atığın etrafa ziyan vermesi engellendi.
2024 yılında ise 5 milyon 749 bin 248 evrakın elektronik ortamda dolanımı sağlandı. Bu sayede 692 ağacın kesilmesinin önüne geçildi, 3 bin 449 ton suyun tüketilmesi engellendi, 195 ton karbondioksit gazının etrafa salınması ve 13,80 ton atığın etrafa ziyan vermesi engellendi.
Kastamonu Üniversitesi, her yıl kurtardığı ağaçlarla sanal ormanını büyütmeye devam ediyor. 2021’de 445 ağaçla başlayan bu sanal orman, 2022’de 994, 2023’te bin 608 ve 2024’te 2 bin 302 ağaca ulaşarak etrafa verdiği katkıyı artırıyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, dijitalleşme ve etraf dostu adımlar konusunda yaptığı açıklamada, “Üniversitemizin dijital dönüşümü sayesinde sadece eğitim ve araştırma alanlarında değil, etrafa olan katkılarımızda da değerli bir yol kat ettik. Bu süreç, hem Üniversitemizin sürdürülebilirlik gayelerine ulaşmasında kıymetli bir rol oynuyor hem de etrafımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmemize yardımcı oluyor. Geleceğe yönelik daha yeşil bir dünya için dijitalleşmeyi bir fırsat olarak kıymetlendirerek, bu alandaki çalışmalarımıza sürat kesmeden devam edeceğiz” dedi.


Kastamonu Üniversitesi dijitalleşmeyle çevreyi korumaya devam ediyor
Berberler ve Kuaförler Günü’nde anlamlı ziyaret
Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü dolayısıyla kentte faaliyet gösteren berber ve kuaför esnafını ziyaret ederek günlerini kutladı.
Berber ve kuaförlük mesleğinin toplum yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Işık, esnafın talep ve önerilerini dinleyerek hayırlı işler temennisinde bulundu. Ziyaretlerde meslektaşlarıyla bir araya gelen Işık, sektörün gelişimi ve esnafın karşılaştığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Gün kapsamında çeşitli temaslarda da bulunan Işık, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç’ı makamlarında ziyaret etti.
Ziyaretlerde berber ve kuaför esnafının kent ekonomisine ve sosyal yaşama sunduğu katkılar ele alınırken, meslek grubunun karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Erol Işık, berberlik ve kuaförlük mesleğinin büyük emek ve özveri gerektirdiğini ifade ederek, “Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için fedakarca çalışan tüm berber ve kuaför esnafımızın 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü’nü kutluyorum. Esnafımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

