Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi bölgesel kalkınma ve sanayi iş birliği ile üretime katkı sağlıyor

Kastamonu Üniversitesi, 2024 yılı boyunca Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği çerçevesinde 4 Ar-Ge projesi ve 33 danışmanlık hizmeti sağladı.
Kastamonu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) öncülüğünde yürütülen çalışmalar sayesinde sanayi temsilcileriyle iş birliği güçlendirilirken, Kastamonu Üniversitesi’nin bilimsel ve teknik birikimi alana aktarıldı. Kastamonu Üniversitesi’nin kamu ve sanayi ile etkileşimini artırmaya yönelik faaliyetleri kapsamında 25 akademisyen görevlendirilerek 4 Ar-Ge projesi hayata geçirildi ve 33 danışmanlık hizmeti sağlandı. Bu projeler ve danışmanlık faaliyetleri, endüstrinin mevcut gereksinimlerine yönelik akademik tahliller geliştirilmesine katkı sundu. Ayrıyeten, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Platformu üyeleri tarafından 8 saha ziyareti gerçekleştirilerek sanayi temsilcileriyle birebir temas kuruldu. Bu ziyaretler sırasında yürütülen projelerin alandaki uygulamaları incelendi ve iş birliğinin daha faal hale getirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Bölgesel kalkınmaya katkı sağlanacak
Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından yürütülen bu çalışmaların temel gayesi, endüstrinin muhtaçlık duyduğu akademik dayanakların artırılması ve Kastamonu Üniversitesi’nin ürettiği bilginin ekonomik yarara dönüştürülmesi olarak belirlendi. Bu doğrultuda, sanayi kuruluşlarıyla gerçekleştirilen projelerin çeşitlendirilerek sürdürülmesi ve bölgesel kalkınmaya daha fazla katkı sunulması planlanıyor.

"İş birliklerimizi artırarak sürdüreceğiz"
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, kamu, üniversite ve sanayi ortasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, akademik bilginin sanayi ile buluşturulmasının değerine dikkat çekerek, "Akademik bilgi birikimimizi endüstriyle buluşturuyor ve bu süreçteki katkılarımızı artırarak sürdüreceğiz. Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin yürüttüğü çalışmalar, bilgi ve teknolojinin ekonomik yarara dönüşmesinde büyük rol oynamaktadır. Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliği projelerimizi daha da çeşitlendirerek devam edeceğiz" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Taburcu olduğu hastanenin önünde kalbi durdu, kalp masajı ile hayata döndü

Amasya’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan adamın çıkışta hastane bahçesinde kalbi durdu. Hastane çalışanlarının dakikalarca kalp masajı yaparak hayata tutunmasını sağladığı 59 yaşındaki hasta tedavi altına alındı. Hayat kurtaran müdahale ise saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye nazaran, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu nedeniyle 3 gündür tedavi gören Ali K. (59) taburcu edildi. Çıkışta yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra kötüleşen adamın yere düşmesini yardımına koşan etraftaki vatandaşlar önledi. Kalbi duran adama birinci müdahaleyi vatandaşlar ile hastane çalışanları yaptı. Dakikalar süren kalp masajı sonrasında gelen ambulansta acil sıhhat gruplarının müdahale etmeyi sürdürdüğü hasta, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanın yanında kötüleştiğini anlatan emekli öğretmen Rafet Öztürk, "Hasta taburcu olmuş. Yürürken kötüleşti. Yere düşmek üzereyken tutup önledik. Sağ olsunlar hastane işçisi hayatını kurtardılar. Doktor tam 15 dakika boyunca daima kalp iletisi yaptı" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.