Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
kastamonu universitesi bin 477 universite arasinda 321 sirada yer aldi hSJsmGg4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Aralık, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi bin 477 üniversite arasında 321. sırada yer aldı

Kastamonu Üniversitesi UI GreenMetric 2024 Dünya Sıralamasında bin 477 üniversite arasında 321. sırada yer aldı.

Uluslararası arenada yükseköğretim kurumlarını çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren UI GreenMetric (Yeşil Ölçüm) Dünya Sıralaması 2024 açıklandı. Türkiye’de Ormancılık ve Tabiat Turizmi sahasında ihtisaslaşan ve çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarıyla da kendinden söz ettiren Kastamonu Üniversitesi, UI GreenMetric 2024 Yılı Dünya Üniversiteler sıralamasında bin 477 üniversite arasında 321. sırada yer aldı. Kastamonu Üniversitesi, Türkiye genelinde ise 120 üniversite arasında 33. sırada kendine yer buldu. UI GreenMetric 2024 Dünya Sıralamasında Yapı ve Altyapı, Enerji ve İklim Değişikliği, Su, Atık, Ulaşım ve Eğitim-Araştırma kategorilerinde puanlama yapıldı. Üniversitenin bu kategorilerdeki puanları toplamda dünya sıralamasındaki yerini belirledi.Kastamonu Üniversitesi UI GreenMetric 2024 değerlendirmelerinde, Eğitim-Araştırma Alanı kategorisinde dünyada 62., Türkiye’de ise 4. sırada yer aldı.

Bu sıralama, üniversitelerin sürdürülebilirlik konusundaki çabaları ve kurumsal iyileştirmelerle ilgili mevcut şart ve politikalar hakkında bilgi sunmayı amaçlıyor. Çalışma, dünya çapındaki üniversitelerden çevrimiçi bir anket aracılığıyla elde edilen verileri temel alıyor. Bu sıralama ile üniversite liderlerinin ve paydaşlarının dikkatini çekerek, küresel iklim değişikliği, temiz enerji, su tasarrufu, atık geri dönüşümü, yeşil ulaşım ve sürdürülebilirlik konularında eğitim ve araştırmalara daha fazla önem verilmesi bekleniyor.

“Çevreye duyarlı projeler geliştirme hedefini sürdüreceğiz”

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, çevre ve sürdürülebilirlik alanında yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağaçlandırma çalışmaları, enerji ve su tasarrufu, yeşil alanların korunması gibi uygulamaların önemine vurgu yapan Rektörümüz, Kastamonu Üniversitesi’nin çevreye duyarlı projeler geliştirme hedefini sürdüreceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda yilki atlari karlar altinda goruntulendi hOMb1GTD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da yılkı atları karlar altında görüntülendi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde mayıs ayında etkili olan kar yağışının ardından beyaza bürünen ormanlarda yiyecek arayan yılkı atları, doğaseverler tarafından fotoğraflandı.

Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti Beldesi, mayıs ayında beklenmedik şekilde yağan karla beyaza büründü. Yılkı atları da, beyaza bürünen ormanlık alanlarda grup halinde dolaşırken görüldü. Karlı zeminde yiyecek arayan atların o anları, bölgedeki doğaseverler tarafından görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin