Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversites Gazetecilik Bölümü akredite edildi

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan Gazetecilik Kısmı, eğitimde yüksek kalite standartlarını muvaffakiyetle tamamlayarak akredite edildi.
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Kısmı, İrtibat Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından iki yıl mühletle akredite edildi. Gazetecilik eğitiminin disiplinler ortası yapısı, akademik takımı, öğrenci başarısı ve mezunlarının kesime ahengi üzere kriterleri muvaffakiyetle karşılayan kısım, böylelikle eğitim kalitesinin ulusal ve milletlerarası seviyede tescillenmesini sağlamış oldu.
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, bu akreditasyonun, öğrencilere sunulan eğitimin kalitesinin tescillenmesi ve mezunların medya kesiminde başarılı meslekler yapabilmesi açısından büyük bir değere sahip olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Çetin, akreditasyon sürecinde emeği geçen öğretim üyeleri ve araştırma vazifelileri ile Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür etti.
Bu gelişmenin yanı sıra, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün akreditasyon müddeti bir yıl uzatıldı. Bu durum, kısmın eğitim kalitesinin daha da güçlendirilmesi ve öğrencilere daha yeterli imkanlar sunulması ismine değerli bir adım olarak değerlendirildi.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise Gazetecilik Bölümü’nün akreditasyon muvaffakiyetinin, Kastamonu Üniversitesi’nin eğitim kalitesine verdiği değerin bir göstergesi olduğunu belirterek, bağlantı alanındaki akademik standartların daima uygunlaştırılması için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Asuman Doğan tarafından
20 Mart, 2025 12:10 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Yavuz, Dünya Üçüncüsü Elif Güneri’yi Ağırladı

Vali Mustafa Yavuz, Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Sırbistan’ın Niş kentinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 81 kiloda dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan Elif Güneri ve antrenörü Baykan Arslan’ı makamında kabul etti. Ziyarete Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven de eşlik etti.

Başarısından dolayı Elif Güneri’yi tebrik eden Vali Mustafa Yavuz, Elif Güneri'nin elde ettiği bu önemli derecenin Karabük ve Ülkemiz adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Spor, disiplin ve kararlılıkla birleştiğinde büyük başarılar getirir. Elif Güneri, bu azmin ve emeğin en güzel örneklerinden biri olarak Karabük’ümüzü ve Ülkemizi gururlandırdı. Onun bu başarısı, gençlerimize ilham vermeye devam edecek. Bizler de spora ve sporcularımıza her zaman destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.