Kastamonu Üniversites Gazetecilik Bölümü akredite edildi - Karabük Haber Postası
kastamonu universites gazetecilik bolumu akredite edildi EtztF16k
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversites Gazetecilik Bölümü akredite edildi

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan Gazetecilik Kısmı, eğitimde yüksek kalite standartlarını muvaffakiyetle tamamlayarak akredite edildi.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Kısmı, İrtibat Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından iki yıl mühletle akredite edildi. Gazetecilik eğitiminin disiplinler ortası yapısı, akademik takımı, öğrenci başarısı ve mezunlarının kesime ahengi üzere kriterleri muvaffakiyetle karşılayan kısım, böylelikle eğitim kalitesinin ulusal ve milletlerarası seviyede tescillenmesini sağlamış oldu.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, bu akreditasyonun, öğrencilere sunulan eğitimin kalitesinin tescillenmesi ve mezunların medya kesiminde başarılı meslekler yapabilmesi açısından büyük bir değere sahip olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Çetin, akreditasyon sürecinde emeği geçen öğretim üyeleri ve araştırma vazifelileri ile Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür etti.

Bu gelişmenin yanı sıra, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün akreditasyon müddeti bir yıl uzatıldı. Bu durum, kısmın eğitim kalitesinin daha da güçlendirilmesi ve öğrencilere daha yeterli imkanlar sunulması ismine değerli bir adım olarak değerlendirildi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise Gazetecilik Bölümü’nün akreditasyon muvaffakiyetinin, Kastamonu Üniversitesi’nin eğitim kalitesine verdiği değerin bir göstergesi olduğunu belirterek, bağlantı alanındaki akademik standartların daima uygunlaştırılması için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
saanay
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Nisan, 2026 10:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Keskinkılıç’tan 3 Nisan ve KARDEMİR Mesajı

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, 3 Nisan Sanayi Günü ve KARDEMİR’in kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Keskinkılıç, 3 Nisan 1937’nin yalnızca bir fabrikanın temellerinin atıldığı gün olmadığını, Türkiye’nin iktisadi bağımsızlık yolunda attığı önemli adımlardan biri olduğunu belirtti.

KARDEMİR’in “fabrika yapan fabrika” unvanıyla Türk sanayi tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, bu sürecin Cumhuriyet’in sanayi hamlesinin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Karabük’ün küçük bir yerleşimden sanayinin merkezlerinden biri haline geldiğini dile getiren Keskinkılıç, kentin işçisi, mühendisi ve sanayicisiyle Türkiye’nin üretim gücünü temsil ettiğini kaydetti.

3 Nisan’ın emeğin ve alın terinin günü olduğuna dikkat çeken Keskinkılıç, sanayiye katkı sunan tüm çalışanların bu özel gününü kutladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin