KASTAMONU Belediyesi, maddi imkanı olmayan ihtiyaç sahibi bedensel engelli 12 vatandaşa tekerlekli sandalye yardımında bulundu.
Kastamonu Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi ile birlikte “Engelleri Birlikte Aşıyoruz” proje kapsamında 12 adet akülü araba hediye etti.
Kastamonu’da engelli vatandaşların daha rahat ve kaliteli bir yaşam sürmesi için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Tahsin Babaş, engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydetti. Engelli vatandaşların günlük yaşamlarında yaşadıkları zorlukların bilincinde olduklarını kaydeden Başkan Tahsin Babaş, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması için uğraş verdiğini aktardı.
Engelli bireylerin toplum içinde rahat yaşayabilmesi için belediye olarak büyük görev düştüğünü dile getiren Başkan Babaş, “Fiziksel olarak bu şehrin engellilere uygun olması çok uzun bir süreç gerektiriyor. Toplumda yaşayan insanların belirli engelleri var. Bugün 12 engelli arkadaşımıza akülü araba veriyoruz. Bütün engelli kardeşlerimizi bu akülü arabalardan yararlandırmak istiyoruz. İlimizde engelliler için ciddi anlamda projeler yapmak istiyoruz. Günlük Engelli Yaşam Evi diye Kuzeykent’te bir ev yapmak istiyoruz. Engelli aileleri kendi ihtiyaçlarını görmeye bile gidemiyorlar. Bizim projesini hazırlayacağımız Engelli Yaşam Evi yakınlarını bırakabileceği bir ev olacak. Bu sene bu projenin startını vermek istiyoruz” diye konuştu.


Kastamonu Belediyesinden 12 Engelliye Akülü Araba
YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı
Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.
Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.
Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.
İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.


