Karabük Postası tarafından
03 Temmuz, 2015 09:11 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Kastamonu Belediyesi, Otopark İhalesini Gerçekleştirdi

KASTAMONU Belediyesi tarafından Belediye Hizmet binası önünde yaptırılması planlanan otopark ihalesine bir firma talepte bulundu. Belediye Hizmet binasında Encümen Toplantı Salonuna gerçekleştirilen ihalede, Belediye Başkanı Tahsin Babaş başkanlık yaptı. Selvi İnşaat firmasının 19 yıl boyunca yap-işlet-devret modeliyle talepte bulunduğu otopark ihalesinde, gerekli incelemelerin yapılması sonrası evraklarında herhangi bir sorun çıkmadığı taktirde ihaleyi almaya hak kazandı. İhale sonrası açıklamalarda bulunan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kapalı otoparkın 400 araç alabilecek kapasitede olduğunu belirterek, “Hesaplamalar yaparken 25 metrekare olarak hesap ettik. Biraz yüksek hesapladık. Yoksa burası 400 araç alabilecek kapasitede bir yer olacak. Otoparkın yapılmasıyla birlikte çevrede parklanma açısından büyük bir rahatlama olacak. Şehir Parkı’nın olduğu bölgede ise, 200 araçlık bir otopark yine yapılıyor. Şehir parkı ihalesinin evraklarında da inceleme tamamlanmak üzere, onay aşamasındadır. Toplamda bu çevrede 600 araçlık bir otopark yapılmış olacak” dedi. Kışla Parkı ile Belediye Caddesine kadar olan bölgede otoparkların yapılması sonrası parklanmayı kaldıracaklarını belirten Tahsin Babaş, “Bu otoparkları ana cadde üzerindeki park yapan araçlar doldurmadığı taktirde ana caddeye bağlanan ara sokaklardaki parklanmayı da yasaklayacağız. Belediyenin yanındaki ara, Emniyet Müdürlüğünün yanında ara gibi yerlerde parklanmaya yasaklanacak. Safalan Caddesi üzerinde parklanmaya tek şerit üzerinde izin vereceğiz” diye konuştu. Park yapacak araçlara park yapabilecek yerler gösteremedikleri için parklanmayı yasaklayamadıklarını söyleyen Tahsin Babaş, “Yeni yapılacak otoparklarla birlikte bu sorunu ortadan kaldırmış olacağız. Park yapacak araçlarımıza yer gösterdiğimiz taktirde uygulamada sorun yaşamayız. Vatandaşımızda buna, makul ve mantıklı yaklaşır. Şu anda vatandaşımız otopark parası ödüyor” şeklinde konuştu. Şehrin başka bölgelerinde farklı otopark projelerinin de bulunduğunu aktaran Tahsin Babaş, “Bu projeleri de bir yıl içerisinde tamamlayıp, şehrimizin parklanma sorununu da çözeceğiz. Parklanma konusunda biz çok sıkı bir denetim uygulayacuğız. Bunu Kastamonu haklıda benimser ve gerekli hassasiyeti de göstereceğinden eminim. Yeter ki arabasını koyacağı yakın yerde otopark olsun” ifadelerini kullandı. Kastamonu’da eski KASKİ binasının bulunduğu bölgede en az 4 yıldızlı bir otel projesinin de olduğunu hatırlatan Tahsin Babaş, şöyle konuştu: “Geniş çaplı bu projeye 70 milyon TL civarı bir bütçe oluşturulmuş. Bizde elimizden geleni yapıp, yatırımcılarımızı destekleyeceğiz ve Kastamonu halkına sunucağız. Proje kapsamında firma, daha geniş bir alanda otel yapmayı planlıyor. Bu yüzden projenin uygulanacağı alanın arka tarafındaki arazilerden de satın almayı planlıyor. Bizde, bu otelin yapılması için her türlü kolaylığı firmamıza sağlayacağız. Böylelikle şehrimize vizyon katacak bir projeyi daha hayata geçirmiş olacağız”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ustaoğlu’ndan bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, basının bağımlılıkla mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı.

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu ve ekibi basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda konuşan Ustaoğlu, demokratik cumhuriyet rejimlerinde medyanın toplumun şekillenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyayı, hatta birinci kuvvet olarak nitelendirebiliriz. Çünkü medya, toplumun yönlendirilmesinde bir numaralı rolü oynamaktadır" dedi.

Yeşilay'ın milletin ve özellikle gençliğin sağlığı için her alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, anaokulundan üniversiteye kadar toplumun her kademesinde yer aldıklarını söyledi.

Yeşilay'ın 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "Kurulduğu günden bugüne ülkemizin maddi ve manevi sağlığı için çok büyük hizmetler ortaya koymuştur. Bugün bu hizmetlerin bir karşılığı olarak Dünya Yeşilay Teşkilatları Genel Başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Karabük'ün bağımlılıklardan arındırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, bağımlılıkların şehirde ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti.

Trafik kazalarından aile içi geçimsizliklere, toplumsal huzursuzluklardan bireyler arası çatışmalara kadar birçok problemin temelinde bağımlılıkların bulunduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bu sorunların yüzde 90'ından fazlası bağımlılığa düşmüş bireylerin sosyolojik problemlerinin bir yansımasıdır. Dengeli, düzenli bireyler yetiştirebilirsek, huzursuzluk şehrimizden kendiliğinden kaybolacaktır" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarını toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak nitelendiren Ustaoğlu, medyanın önem verdiği konuların toplum tarafından da önemsendiğine dikkat çekti. Bu nedenle basın mensuplarını birer Yeşilay gönüllüsü olarak görmek istediklerini aktaran Ustaoğlu, Yeşilay'ın beş bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Amaçlarının önce Karabük'te, ardından Türkiye'de ve dünyada insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet etmek olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Ustaoğlu, "Sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen, çocuğu için yardım talep eden herkese yol göstermek istiyoruz. Basın mensuplarımızdan da bu noktada vatandaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin