karabuk
İmsak 05:59
Güneş 07:24
Öğle 13:08
İkindi 16:10
Akşam 18:42
Yatsı 20:01
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
 Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Haziran, 2024 08:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 4dk
Yorum: 0

Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu:

Amatör spor kulüpleri ile ilgili açıklamada bulunan Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, amatör sporlara destek olacağını açıklayan Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı’dan henüz randevu alamadıklarını söyledi.
Kastamonu Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF), bir restoranda 2023-2024 sezonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıya Futbol İl Temsilcisi Serdar Badioğlu, İl Hakem Kurulu Atama Sorumlusu Mehmet Okçu, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Şükrü Buturoğlu, Devrekani Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve MİEM Sorumlusu Erdinç Köseoğlu ile ASKF yönetim kurulu üyeleri katıldı. Kastamonu’da Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak yapılacak tüm müsabakaların organize edilmesinden sorumlu, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birinin Kastamonu temsilcisi olduğunu belirten Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, bu müsabakaların düzenlenmesinde emekleri geçen herkese teşekkür etti.

“Belediyeler spora para harcamak zorundadır"
Belediyelerin amatör spor kulüplerine destek olması gerektiğini ifade eden Keloğlu, “İl genelinde 140 aktif kulüp ve 38 bine yakın lisanslı sporcu ile 2023-2024 sezonunu futbol ve diğer tüm branşlarda sorunsuz şekilde geçirdik. Kulüplerimizin her türlü taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. İnsan gücü olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ancak maddi güç olarak biraz desteğe ihtiyacımız olduğu da aşikar. Maddi sıkıntılardan dolayı bazı kulüplerimiz fikstür çekimine katılmasına rağmen ligden çekilmek durumunda kaldı. 19 ilçeden oluşan dağınık bir yapıya sahibiz. Bütün spor kulüpleri tüzel kişiliğe sahiptir. Kulüplerimizin deplasman giderleri en büyük gider kalemlerinden birini oluşturmaktadır. Deplasman için bir kulübümüzün en az 15 bin TL’ye ihtiyacı vardır. Bunun için kulüplerimizin sponsor desteğine, sporu seven vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacı vardır. Belediyelerin bütçesinden belirli bir miktarı amatör spora harcama zorunluluğu vardır. Ama bazı belediyelerimiz bu harcamayı başka kalemde göstererek spora harcamamaktadır. İlçelerimizdeki spor takımlarımızın çoğu belediye bünyelerinde kuruldukları için belediyeler desteğini çektiği zaman, takımlar da ligden çekilmek zorunda kalıyorlar. Belediyeler spora para harcamak zorundadır. Devletimiz belediyelere bütçe verirken, bunu yüzde 3’ünü, yüzde 5’ini amatör spor kulüplerine harcamak zorunluluğu vardır. Ama buna rağmen amatör spor kulüplerimize yapılan desteği kısmaya çalışmaktadırlar” dedi.

“Başarılı takımlar çocuklarımıza güzel anlamda örnek teşkil ediyorlar”
Sporun gençlerin ve çocukların hayatındaki önemine de değinen Keloğlu, tüm mülki idare amirlerinin ve siyasilerin spora destek olmasını isteyerek, “İlimizin köklü bir kulübü olan yıllarca Kastamonuspor’un lokomotifi olan Ormanspor’un bazı yaş kategorilerinde yer almaması ve Yolspor’un 1. Amatör kümeden çekilmesi futbol adına bizi üzmüştür. Daday da belediyenin ve halkın desteğini alamadıklarını söylüyorlar ve hiçbir ligde 6 yıldır yoklar. Biz Amatör Spor Kulüpleri olarak kutsal bildiğimiz sportif faaliyetlere katılarak, çocuklarımızı kültürel, sosyal ve sportif açıdan geleceğe hazırlamak isteyen bir kurumun koluyuz. Çocuklarımızın sağlıklı gelişimini sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Ayrıca çocuklarımızın internet gibi ya da uyuşturucu bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzak durması için spora ihtiyacı vardır. Biz, çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması ya da kendilerine yol haritası çizmeleri için sporu bir araç olarak görüyoruz. Ülkemizde kötü alışkanlığa düşen bir çocuğumuzun devletimize maliyeti 30 milyon lira civarında oluyor. Bunu düşünüyoruz ve sürekli söylüyoruz, bizimle birlikte belediyelerimiz ya da devlet büyüklerimizde söylüyor ama gelin, bu çocuklarımıza spor yaptıralım, bir kulübe yazdıralım diyoruz, benim bütçem yok diye verme cesareti gösteren belediyeler ile karşılaşıyoruz. İnşallah yeni dönemde seçilen belediye başkanlarımızın bu düşüncelerden uzak, toplumun gelişimine katkı sağlayacak olan bu eğitim sisteminde spor kulüplerine destek olması gerektiği konusunda inancım tam” şeklinde konuştu.

"Kastamonu Belediye Başkanımız Hasan Baltacı’nın daha amatör spor kulüplerine bakışı nedir henüz bilmiyoruz, randevu istedik fakat alamadık kendisinden"
Şu ana kadar Kastamonu Belediye Başkanlığı cephesinden bazı açıklamaların yapıldığına işaret eden ASKF Başkanı Keloğlu, “Kastamonu Belediye Başkanımız Hasan Baltacı’nın daha amatör spor kulüplerine bakışı nedir henüz bilmiyoruz, randevu istedik, fakat randevu almak için hala bekliyoruz, bir randevu alamadık kendisinden. Ben de bu basın toplantısından önce kendisi ile görüşelim, basın ve kamuoyuna da Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın amatör spor kulüplerine bakış açısını ve bu kulüplere vereceği desteğinin ne olduğunu söylemeye çalışayım isterdim. Ama maalesef çok yoğun olduklarını beyan ederek şu ana kadar ASKF başkan ve yönetim kurulu olarak bizlere randevu veremediler. Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak sadece ve sadece bazı açıklamalar yapıldı, belki de haklılık payları da olabilir ama uluslararası bir arenada bizleri temsil eden bir takıma şu andan itibaren hiçbir destek vermeyeceklerini, bu kulübün kesin olarak kapanması gerektiğini, bunun yerine de amatör spor kulüplerine destek olacağı beyanında bulunuldu. Bu bizleri sevindirdi ama üzüldüğümüz taraf da profesyonel anlamda bizleri en üst seviyede temsil eden bir takımında, yani Kastamonu Belediyesi Kadın Hentbol Takımının da kapatılması bizleri bir hayli üzdü. Kastamonu Belediyesi Hentbol takımımızın konumu şu anda belirsiz. Belediye desteğini çektiğini duyurdu, kulüp de ’belediye desteği olmadan bizler nasıl devam ederiz’ diyor. GMG Kastamonuspor ise inşallah 2024-2025 sezonunda başarılı bir sezon geçirecektir. Çalışmalara başladılar. İnşallah bu yıl bir üst lige çıkamadık, bunu bu yıl gerçekleştirebiliriz. Üst liglerde ne kadar canlılık olursa biz amatör sporları olarak alt liglerde o kadar verimli ve canlı olacağımızı düşünüyoruz. Bunun için üst ligdeki hareketlilik ve başarı bizleri yakından ilgilendiriyor” ifadelerini kullandı.

“Ligden çekilen takımlara cezai işlem uygulanacak”
Kastamonu’da sorunsuz bir sezon geçirdiklerini söyleyen Futbol İl Temsilcisi Serdar Badioğlu, “23 Eylül 2023 tarihinde başlayan sezonumuz 13 Haziran 2024 tarihinde sona erdi. Sorunsuz bir şekilde sezonu bitirdik” dedi.
Kastamonu’da 21 takımın daha lig başlamadan çekildiğini ifade eden Badioğlu, plan ve proje hazır olduktan sonra bu kulüplerin tekrar başvurmasını tavsiye etti. Kastamonu’da toplamda 640 müsabaka gerçekleştirildiğini belirten Badioğlu, Kastamonu il genelinde okul sporları ve futsal maçlarında da 385 maç oynandığını ifade ederek, genel toplamda bin 25 maç oynandığını söyledi.
Badioğlu, “2023-2024 sezonu kategorilerinde birinci olan takımları da tebrik ederek, 1. Amatör Lig’de 6 takım, 2. Amatör Lig’de 12 takım olmasını istiyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
25
Şubat Çarşamba
1447 HİCRİ Ramazan 7
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
05:59
  Güneş
07:24
  Öğle
13:08
  İkindi
16:10
  Akşam
18:42
  Yatsı
20:01

Çok Okunanlar

karde
Karabük

CHP Milletvekili Akay’dan KARDEMİR’e Çağrı

22222 2
Karabük

PET Şişe Başına 25 Kuruş İade Dönemi Resmen Başladı

ilyas erbay kosesi son hali kopya
Köşe Yazıları

EMEKLİLİK SİSTEMİNİN AYARLARI İLE NEDEN OYNANDI ?

xxxx 2
Safranbolu

Safranbolu’da taşıdığı sularla yangının büyümesini engelledi

ilyas
Köşe Yazıları

BU KADAR ÖNEMLİ BİR KONU BU GÜNE KADAR NASIL İHMAL EDİLİR?

fe 1
Ekonomi

BU İKİSİNDEN KURTULMADAN BİZE KURTULUŞ YOK !

fea 3
Karabük

Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı yeniden başladı

tbbb
Safranbolu

Ortak Hizmet Projesi’nde ilk imza Safranbolu için atıldı

DES 6
Karabük

Ramazan Bereketi Karabük’te Sofralara Taşınıyor

222222222
Karabük

Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor

Video Haberler

thorsten fink tarih yazmak bize bagli nuicxm7t

Thorsten Fink: “Tarih yazmak bize bağlı”

bolu dagi beyaza burundu kar kalinligi 10 santimetreye ulasti lGq84R36

Bolu Dağı beyaza büründü: Kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı

mithat pala cok kaliteli oldugumuz icin 3 puani alacagimizi dusunuyorum UOwIYdz4

Mithat Pala: “Çok kaliteli olduğumuz için 3 puanı alacağımızı düşünüyorum”

kbude q1 yayin yapan akademisyenlerle strateji toplantisi C1Ldd1YV

KBÜ’de Q1 yayın yapan akademisyenlerle strateji toplantısı

gocukte toprak altinda kalan is makinesi operatoru kurtarildi 5yDxPX81

Göçükte toprak altında kalan iş makinesi operatörü kurtarıldı

karabuk bartinlilar derneginden prof dr fatih kirisika ziyaret 15wxwtrz

Karabük Bartınlılar Derneği’nden Prof. Dr. Fatih Kırışık’a ziyaret

rizede firtina FD7WQemE

Rize’de fırtına

thorsten fink tarih yazmak bize bagli nuicxm7t
 Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Thorsten Fink: “Tarih yazmak bize bağlı”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Kuzey Makendonya ekibi Shkendija’yı eleyip tarih yazmanın kendi ellerinde olduğunu söyledi.
UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu 2. maçında Kuzey Makendonya ekibi Shkendija ile oynayacakları maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, "İlk defa kendi evimde bir karşılaşmaya çıkacağım. Maçı dört gözle bekliyorum. Son 16’ya kalmak tarihi bir başarı olacaktır. Kısa zaman oldu ben buraya geleli. Takıma biraz enerji getirdiğimi düşünüyorum. İlk maçta bunu çok iyi bir şekilde başardık. Karagümrük maçında topa sahip olan taraftık. Yarınki karşılaşmayı kesinlikle kazanmamız gerekiyor. Yarınki karşılaşmada oynayabilecek farklı oyuncular olabilir. 2 forvet olabilir. Kontra ataklarda ve geçişlerde de iyi oynamak istiyoruz. Sadece kontra oynayan bir takım değiliz. Beklemek istemiyoruz. Kendi oyunumuzu oynamak istiyoruz. Enerjiye ve özgüvene sahip olmamız lazım. Taraftarımıza da ihtiyacımız olacak. Herkesin beklediği bir isim olmayabilir ama kendi evlerinde sadece 1 karşılaşma kaybettiler. Onlara karşı kazandık. Avantajlı bir skor elde ettik ve onu kullanmak istiyoruz" dedi.

"Tarih yazmak bize bağlı"
Shkendija’yı yenerek son 16 turuna kalmak istediklerini sözlerine ekleyen Fink, "Adım adım gitmemiz lazım. Son 16’ya kalmak istiyoruz. Her şeyden önce yarınki karşılaşmayı oynamamız gerekiyor. 2 hafta sonra daha iyi olacağız bunu bilemiyoruz. Tarih yazmak bize bağlı. Kulüpte büyük bir enerji olduğu için her futbolcunun kendisine ait odası var. Kulüp tarafından güzel imkanlar sağlanıyor. İleride de başarılı olmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yarınki maçı kazanmak için iyi şekilde odaklanacağız" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
25
Şubat Çarşamba
1447 HİCRİ Ramazan 7
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
05:59
  Güneş
07:24
  Öğle
13:08
  İkindi
16:10
  Akşam
18:42
  Yatsı
20:01

Çok Okunanlar

karde
Karabük

CHP Milletvekili Akay’dan KARDEMİR’e Çağrı

22222 2
Karabük

PET Şişe Başına 25 Kuruş İade Dönemi Resmen Başladı

ilyas erbay kosesi son hali kopya
Köşe Yazıları

EMEKLİLİK SİSTEMİNİN AYARLARI İLE NEDEN OYNANDI ?

xxxx 2
Safranbolu

Safranbolu’da taşıdığı sularla yangının büyümesini engelledi

ilyas
Köşe Yazıları

BU KADAR ÖNEMLİ BİR KONU BU GÜNE KADAR NASIL İHMAL EDİLİR?

fe 1
Ekonomi

BU İKİSİNDEN KURTULMADAN BİZE KURTULUŞ YOK !

fea 3
Karabük

Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı yeniden başladı

tbbb
Safranbolu

Ortak Hizmet Projesi’nde ilk imza Safranbolu için atıldı

DES 6
Karabük

Ramazan Bereketi Karabük’te Sofralara Taşınıyor

222222222
Karabük

Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor

Video Haberler

thorsten fink tarih yazmak bize bagli nuicxm7t

Thorsten Fink: “Tarih yazmak bize bağlı”

bolu dagi beyaza burundu kar kalinligi 10 santimetreye ulasti lGq84R36

Bolu Dağı beyaza büründü: Kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı

mithat pala cok kaliteli oldugumuz icin 3 puani alacagimizi dusunuyorum UOwIYdz4

Mithat Pala: “Çok kaliteli olduğumuz için 3 puanı alacağımızı düşünüyorum”

kbude q1 yayin yapan akademisyenlerle strateji toplantisi C1Ldd1YV

KBÜ’de Q1 yayın yapan akademisyenlerle strateji toplantısı

gocukte toprak altinda kalan is makinesi operatoru kurtarildi 5yDxPX81

Göçükte toprak altında kalan iş makinesi operatörü kurtarıldı

karabuk bartinlilar derneginden prof dr fatih kirisika ziyaret 15wxwtrz

Karabük Bartınlılar Derneği’nden Prof. Dr. Fatih Kırışık’a ziyaret

rizede firtina FD7WQemE

Rize’de fırtına