blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Kasım, 2025 12:26 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

“Kaşık 2025 Sempozyumu” Safranbolu’da Başlıyor

Safranbolu Belediyesi ev sahipliğinde, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Karabük Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Kaşık 2025 Sempozyumu”, 7-8 Kasım tarihlerinde Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Turizm ve Gastronomi Bilimleri Araştırmaları Komisyonu (TGBA) koordinasyonunda bu yıl ilki düzenlenen sempozyum, “Kaşığın İzinde: Kültür, Toplum ve Sofralar Arasında” temasıyla yapılacak. Etkinlikte, kaşığın kültürel, sanatsal ve gastronomik yönleri bilimsel oturumlarla ele alınacak.

Açılış konuşmalarını, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Arif Bilgin gerçekleştirecek.

İki gün sürecek programda “Gastronomi ve Kültürün Odağında Kaşık”, “Felsefi ve Sembolik Yaklaşımlarda Kaşık”, “Toplumsal ve Metaforik Açılardan Kaşık” ve “Sanat, Edebiyat ve Mizah’ta Kaşık” başlıklı oturumlarda çok sayıda akademisyen sunum yapacak.

Sempozyum kapsamında ayrıca “Kaşıkta Sanat Var”, “Bir Kaşık Bin Hikâye” ve “Kaşık Hayalleri” temalı sergiler açılacak.

Etkinliğin bilimsel oturumları sadece davetli konuklara açık olacak, halkın katılımına açık bölümler ise sergi alanları olacak.

Safranbolu Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen sempozyum, geleneksel kaşığın tarihsel yolculuğunu, toplum ve sofra kültürü içindeki yerini bilimsel ve sanatsal bir perspektifle ele almayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yüklü araçlar tek tek kontrol edildi

Bolu’da Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, kaçak kesim ve nakliyatın önüne geçmek amacıyla orman emvali taşıyan araçlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, durdurdukları araçların sevk belgelerini ve yüklerini didik didik inceledi.
Bolu Orman İşletme Müdürlüğü, ormanların kanun dışı müdahalelerden korunması ve yasa dışı ticarete engel olunması amacıyla kent genelindeki denetimlerine devam ediyor. Bu kapsamda ekipler, orman yolları ve ana güzergahlar üzerinde oluşturdukları kontrol noktalarında ’emval’ (orman ürünü) nakliyatı yapan araçları denetledi. Farklı tarih ve noktalarda gerçekleştirilen uygulamalarda, tomruk ve orman ürünü yüklü kamyonlar durduruldu. Orman muhafaza memurları tarafından araç sürücülerinin sevk pusulası, nakliye tezkeresi ve taşıma belgeleri kontrol edildi. Denetimlerde, araç kasasındaki emvalin niteliği ile ibraz edilen belgelerin uyumlu olup olmadığına dair detaylı inceleme yapıldı.
Yetkililer, orman varlığının korunması amacıyla benzer önleme ve arama uygulamalarının yıl boyunca aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin