Reklam
Reklam

KASİAD’ın Yaz Kahvaltılarının Üçüncüsü Yapıldı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Haziran, 2014 14:48 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Safranbolu İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen yaz kahvaltılarının bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi.

Safran Konak’ta, Karabük Safranbolu İş Adamları Derneği (KASİAD) tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ‘Yaz Kahvaltısı’nda konuşan dernek Başkanı Ahmet Ramazanoğlu, bu seneki ilk toplantının temasının İş Dünyasında Kadın olarak belirlendiğini söyledi.

Kadının iş dünyasında yer alması için çalışmalar yapıldığını ifade eden Ramazanoğlu, “KASİAD olarak bu kahvaltılarımızı geleneksel olarak yapmaya gayret ediyoruz. İlimizde bugüne kadar bir çok toplantı düzenledik. Bunların iş adamlarımıza ve iş kadınlarımıza büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Kadının toplumsal hayatımızda ve iş hayatında ki yerinin daha da yükselmesi ve başarılarının toplumun refahına değer katması en büyük dileğimiz. Ailemizin temel değeri olan kadınlarımızın gelişen Türkiye’mizin iş dünyasındaki rolü ise yadsınamaz. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaptığımız ve önlerindeki engelleri kaldırdığımız zaman neler yapabildiklerini görüyoruz.

Ancak Türkiye’nin kadın kaynağını değerlendiremediği , eğitim ortalamasının 7 yıl olduğunu gerçeği, gelişmiş ülkelerde eğitim ortalamasının 15 yıla kadar çıktığını, kadınların gerek sosyal yaşamda gerekse iş hayatında yeterince etkin olmayışında eğitim durumunun etkisi olduğunu bir gerçektir. Türkiye’de erkeklerin yüzde 76’sının, kadınlarınsa sadece yüzde 30’unun işgücüne katıldığını göstergesi Türkiye ekonomisini katılım ve fırsat eşitliğinde maalesef 127’nci sırada tutmaktadır” dedi. tutmaktadır” dedi.

Dünya Bankası’nın Türkiye Başkanı Martin Raiser, yayınladığı raporda Türkiye’deki kadınların çalışma hayatına katılma yüzdesinin sadece OİSD ortalamasına erişmesi durumunda Türkiye’nin GSMH büyümesinin yaklaşık 31 oranında artacağını belirttiğini de anlatan Ramazanoğlu, “ Yine aynı raporda Türkiye’de kadınların tam zamanlı çalışma hayatına katılımında yüzde 66‘lık bir artış olursa, fakirlik yüzde 15 oranında azalacak. Bunun dışında bir diğer önemli nokta da kadınların kazandıkları parayı çocuklarının eğitimine harcamaları. Yani çalışan kadınlar direkt olarak toplumun eğitim seviyesini de etkiliyor. Eğitim ortalamasının 7 yıl gibi düşük bir seviyede olan ülkemiz için bunun ne kadar önemli olduğunu bir keza daha görmüş oluruz. Millet olarak annelerimizden başlayarak hayatımızdaki bütün kadınlara verdiğimiz değerin asla azalmaması ve yükseltilmesi gerekir. Bunu toplum olarak hep birlikte başarmalıyız.

Her zaman baş tacı ettiğimiz, toplumsal ve siyasal anlamda değer taşıyan sıfatlarla adlandırdığımız kadınların, tarihte olduğu gibi bugün de önemi açıktır. Bu önemi büyük bir özen ile değerlendirmeli, nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımızın girişimci ruhunu israf etmemeliyiz” dedi.

‘İş Dünyasında Kadın’ konulu toplantısına konuşmacı olarak katılan, Generali Sigorta Genel Müdürü ve Türkiye’deki İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Mine Ayhan ‘İş Hayatında Kadının Rolü ve Önemi, TUSKON Yönetim Kurulu üyesi ve Ada Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Işık Yüksel Nalbant ‘Türkiye’nin Ekonomik ve Kültürel Kalkınmasında  TUSKON ve TUSKON İş Kadınları Derneklerinin Yeri ve Önemi’, Işık Sigorta Genel Müdürü ve Bank Asya Yönetim Kurulu üyesi Recep Koçak ise, ‘Sigortacılığın Ülke Ekonomisi ve İş Hayatındaki Yeri’ konularında katılımcılara sunum yaptı.

Konuşmalarından ardından KASİAD’ın düzenlediği ‘Yaz Kahvaltıları’ toplantısına katılarak destek verdiklerinden dolayı konuşmacılara birer plaket verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

KOF-DER’den müzik şölenine davet

kof derden muzik solenine davet 8JQmheLD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde faaliyet gösteren Kozlu Folklor ve Kültür ve Dayanışma Derneği (KOF-DER), 19 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştireceği konser programıyla sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatmaya hazırlanıyor.

KOF-DER Başkanı Hikmet Sinan, düzenlenecek etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada tüm vatandaşları konsere davet ederek, “Her telden, her türden müzik şöleni ve Darbuka Ritim Show grubu konserimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.

Türk Halk Müziği eserlerinin yanı sıra farklı müzik türlerinden seçkin eserlerin seslendirileceği programda, Darbuka Ritim Show Grubu da sahne alarak izleyicilere görsel ve işitsel bir şölen sunacak.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konser, 19 Haziran 2026 Cuma günü saat 19.45’te başlayacak. Organizasyona Kozlu ve çevre ilçelerden yoğun katılım olması bekleniyor.

KOF-DER yetkilileri, müziğin birleştirici gücünü paylaşmak ve kültürel değerleri yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin