Reklam
Reklam
kasemden manevi destek ve finansal okuryazarlik alanlarinda ucretsiz egitim programi Jy9wyw1p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Aralık, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
0

KASEM’den manevi destek ve finansal okuryazarlık alanlarında ücretsiz eğitim programı

Karabük Üniversitesi Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASEM), finansal okuryazarlık ve manevi danışmanlık alanlarında düzenlediği fiyatsız seminerlerle toplumun ömür uzunluğu öğrenme süreçlerine katkı sunmayı sürdürdü.

Her iki seminer de çevrim içi olarak ağır iştirakle gerçekleşti ve program sonunda iştirakçilere e-Devlet üzerinden doğrulanabilir sertifikalar verildi.

Karabük Üniversitesi Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, toplumun farklı alanlardaki bilgi ve hünerlerini geliştirmeye yönelik iki fiyatsız seminer programı daha düzenledi. “Finansal Okuryazarlık” ve “İnanç, Paha ve Rehberlik Ekseninde Manevi Danışmanlık” başlıklı eğitimler çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Finansal okuryazarlık semineri, KBÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa İslamoğlu tarafından yürütüldü. Eğitimde bütçe idaresi, tasarruf stratejileri, yatırım araçlarının temel özellikleri, finansal risk tahlili ve sürdürülebilir finansal planlama üzere bahisler ele alındı. Program, bireylerin finansal karar alma süreçlerinde şuurlu hareket etmelerine yönelik farkındalık oluşturmayı hedefledi.

Aynı kapsamda düzenlenen manevi danışmanlık semineri ise KBÜ İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Uğur Gözel tarafından verildi. Seminerde manevi danışmanlık yaklaşımının temel kavramları, inanç ve kıymet odaklı rehberlik süreçleri, danışanla tesirli bağlantı prensipleri ve etik çerçeve ayrıntılı biçimde aktarıldı. İştirakçiler, örnek hadiseler üzerinden manevi rehberlik uygulamalarının tekniklerini inceleme fırsatı buldu.

Her iki programın sonunda iştirakçilere e-Devlet üzerinden doğrulanabilir sertifika ve iştirak dokümanı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
e2e7dcfb 77d3 42c3 b555 fd98e59fd9e5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
13 Mayıs, 2026 13:31 tarihinde yayınlandı
0

KARÇEL emekçilerine toplu sözleşme ziyareti

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, KARÇEL çalışanlarını ziyaret ederek geçtiğimiz günlerde başarıyla imzalanan 2026-2027 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi’nin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette işçilerle bir araya gelen sendika yöneticileri, sözleşme sürecinde elde edilen kazanımlar hakkında değerlendirmelerde bulunurken, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Emekçilerin gösterdiği dayanışmanın önemine dikkat çeken Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Kenan Yılmaz, imzalanan sözleşmenin çalışanların haklarını koruyan ve çalışma şartlarını iyileştiren önemli kazanımlar içerdiğini ifade etti.

KARÇEL emekçileriyle samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, işçilerin talep ve görüşleri de dinlenirken, sendika yönetimi her zaman çalışanların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Ziyaret sonunda, 2026-2027 Toplu İş Sözleşmesi’nin tüm KARÇEL çalışanlarına ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin