blank
Asuman Doğan tarafından
05 Ağustos, 2025 12:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KASEM’de 86 Bilirkişi Adayına Eğitim Verildi

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASEM) tarafından yürütülen Bilirkişilik Temel Eğitimi’ne 4 grup hâlinde toplam 86 kişi katıldı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar, bilirkişilik başvurusunda bulunabilecek.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), kamu yararına yönelik programlarıyla meslek profesyonellerine katkı sunmayı sürdürüyor. Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASEM) tarafından düzenlenen Bilirkişilik Temel Eğitimi, mesleğinde en az 5 yıllık kıdeme sahip katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu ve ilgili yönetmelik kapsamında yetkilendirilen program kapsamında bugüne kadar 4 grup oluşturuldu. Toplam 86 kişiye yüz yüze eğitim verildi. Eğitimler, 12 saat teorik ve 12 saat uygulamalı olmak üzere toplam 24 saat sürdü. Program sonunda başarılı olan katılımcılar “Bilirkişilik Temel Eğitimi Belgesi” almaya hak kazandı.

Eğitimlerde, Karabük Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Hasan Eker, Dr. Öğr. Üyesi Abdülazim İbrahim, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Karaca Dedeoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Emin Hüseyinoğlu görev aldı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan ve başvuru şartlarını karşılayan katılımcılar, Adli ve İdari Yargı Komisyonlarının ilan edeceği tarihlerde bilirkişilik başvurusunda bulunabilecek. Bu kapsamda Bilirkişilik Temel Eğitimi ile Bilirkişilik Yenileme Eğitimi için kayıtlar devam ederken, yeni eğitim grupları planlanıyor. Karabük Üniversitesi, nitelikli eğitim anlayışı ve uygulamaya dayalı programlarıyla yalnızca öğrencilerine değil, meslek profesyonellerine de katkı sunmayı sürdürüyor. Sürekli eğitim faaliyetleri aracılığıyla bilgi ve deneyimi toplumla buluşturan üniversite, her alanda gelişimi desteklemeyi hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Feci kazada takla atan otomobil sürücüsü araçta sıkıştı

Bartın’da diğer bir araca çarpan araba, takla atarak tali yola düştü. Araçta sıkışan şoför, takımlar tarafından kurtarıldı.
Bartın’ın Arıt Kavşağı’nda meydana gelen kazada, Bartın’dan Amasra istikametine seyir eden R.H. yönetimindeki 34 DD 0336 plakalı araba, önünde seyir eden ve kavşakta yavaşlayan A.K. idaresindeki 74 AR 187 plakalı araca geriden çarptı. Çarpmanın tesiriyle denetimden çıkan araba takla atarak tali yola düştü. Araç içerisinde sıkışan şoförün yardımına birinci evvel öteki araç şoförü A.K., gitti. A.K, yaralı şoföre hareket etmemesini söyleyerek, araç içerisinde beklemesini telkin etti.
Kazanın akabinde olay yerine polis, itfaiye ve sıhhat takımları sevk edildi. Araçta sıkışan şoför takımların yaklaşık 30 dakika süren çalışmasıyla kurtarıldı. Araçtan çıkarılan şoför birinci müdahalesinin akabinde Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Diğer aracın şoförü A.K., kaza anını şöyle anlattı;
"İşten geliyordum. Biraz geride abiyi geçtim. Kavşağa gelince yavaşladım, sinyalimi verdim. Abi bana çarptı. Bir baktım, abi sol taraftan uçuyor. Takla attı. O şoföre yardımcı oldum. Hareket etmemesini söyledim. Beklemesini söyledim" diye konuştu
Tedavi altına alınan yaralının sıhhat durumunun uygun olduğunu öğrenildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin