KARDÖKMAK’ta Toplu Sözleşme Sevinci - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Ağustos, 2019 09:13 tarihinde yayınlandı
0
0

KARDÖKMAK’ta Toplu Sözleşme Sevinci

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci:   “KARDEMİR, KARÇEL ve KARDÖKMAK altın çağını yaşıyor”

Karabük’te KARDÖKMAK’ta çalışan işçileri kapsayan 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç’in katılımıyla imzalandı.
KARDÖKMAK fabrika sahası içerisinde gerçekleştirilen ve KARDEMİR Yönetimi Kurulu Başkanı Kamil Güleç ile Genel Müdür Hüseyin Soykan’ın da katılım sağladığı törende KARDÖKMAK’ta çalışan işçileri kapsayan 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, KARDEMİR’in ve bağlı şirketleri KARÇEL ve KARDÖKMAK’ın işçilerin gayretli çalışmaları ve yönetim kurulu üyelerinin akılcı hamleleri sayesinde altın çağını yaşadığını ifade ederek üyelerini mutlu eden bir toplu iş sözleşmesi imzaladıktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“İNANIYORUM Kİ KARDEMİR EN KISA SÜREDE YILDA 3 BUÇUK MİLYON TON KAPASİTEYE ULAŞACAK”
Birçok maddi ve sosyal kazanımların yer aldığı toplu iş sözleşmenin üyelerine, KARDÖKMAK’a, KARDEMİR’e ve Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını dileyen Değirmenci, “Üyelerimizin verimli ve fedakarca yaptığı çalışmalar ve KARDEMİR yönetim kurulu ve ekibinin yatırım ve büyüme odaklı çalışmaları sayesinde Kardemir, sadece Türkiye’de değil, dünyada da bir marka haline gelmiştir. Tabii sürecin bir ekip işi olduğunu iyi biliyoruz. İşçisiyle, işvereniyle, yöneticileriyle, sendikasıyla uyum içerisinde, huzur ve barış ortamının tesis edilmesiyle bu işler başarılmıştır. Bu tablo sayesinde KARDÖKMAK’taki üyelerimize birinci yıl için yüzde 41’i aşan zam artışı sağladık. Ortaya çıkan bu başarıya katkı sunan başta üyelerimiz olmak üzere yönetim kurulundaki ailelerimize, bağımsız üyelerimize ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, KARDEMİR en kısa sürede yılda 3 buçuk milyon ton kapasiteye ulaşacak ve bu sayede daha fazla üretim ve istihdam ortamı sağlayacaktır. Böylelikle KARDEMİR, bölge ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sunacaktır” diye konuştu.
“Özellikle son dönemde Kardemir’den her gün yeni yatırım haberleri geldiğini, ürün yelpazesini genişlediğini duymaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diyen Değirmenci, “Demir çelik sektöründe dünyanın sayılı üreticileri arasında yer alan KARDEMİR’in yapmış olduğu milli hamleler gerçekten gurur verici. Demiryolu ray üretiminden tekerine kadar birçok ürünün üretimi için çalışmalar yapılması göğsümüzü kabartıyor. Üretim kapasiteleri ile birlikte ürün çeşitliliğini de artıran Kardemir, inşallah önümüzdeki süreçte savunma sanayinde ve yerli otomobil konusunda üstüne düşen sorumluluk ve kararlılığı ortaya koyacaktır” ifadelerini kullandı.
“SAVUNMA VE OTOMOTİV’DEKİ ÇALIŞMALAR HEYECAN VERİCİ”
KARDEMİR’in ortaya koymuş olduğu hedefe ulaşması için üyeleriyle birlikte canla başla çalıştıklarını kaydeden Değirmenci, “Cumhuriyetimizin ilk entegre demir çelik fabrikası olan ve fabrikalar yapan fabrikalar olarak nam salan KARDEMİR’in hem Karabük ve çevresine, hem de ülkemiz ekonomisine katkı vermeye devam etmesi gibi bir derdimiz var bizim. KARDEMİR’i Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te, bugünden daha güçlü ve daha büyük görmek, en büyük arzumuzdur. Çünkü biz biliyoruz ki KARDEMİR ayakta ve güçlüyse işçiler olarak bizler de güçlüyüz ve dimdik ayaktayız demektir” dedi.
Yerlileşme yolunda özellikle savunma sanayinden otomotiv sektörüne kadar KARDEMİR bünyesinde bir dizi çalışmalar yapılmasını heyecanla takip ettiklerinin altını çizen Değirmenci şunları söyledi: “Savunma sanayimiz ve otomotiv sektörümüz KARDEMİR aracılığıyla inşallah Türk işçisinin, üyelerimizin ellerinde yükselecek. Bu yönde KARDEMİR ‘de yapılan çalışmaları takdirle izliyoruz. Millileşme ve yerlileşme için atılacak her adıma biz işçiler olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız. KARDEMİR aynı zamanda üstlenmiş olduğu misyon ve vizyonla milli bekamızın en önemli yapı taşlarındandır. Bu nedenle zaman KARDEMİR’i daha da büyütme zamanıdır. Gün, KARDEMİR olarak ülkemiz ekonomisine en büyük katkıyı sunma günüdür” dedi.
Tören alanında “İşçi sendika omuz omuza” sloganları atan işçiler ise sözleşmeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2222 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Mart, 2026 09:00 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 18.03.2026 14:31
0
0

Karabük Bayrama Hazır, Bayram Namazı 07.25’de

Karabük’te Ramazan  Bayramı ile ilgili yapılan  hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşların Bayramı huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için  ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alındı. İlgili birimler 24  saat görevinin başında olacak.

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte, 20 Mart Cuma günü Ramazan Bayramı idrak edilecek. Bayram süresince vatandaşların huzur ve güven içinde bir tatil geçirmesi amacıyla Karabük genelinde geniş kapsamlı tedbirler alındı.

Karabük Valiliği koordinesinde; Emniyet, Jandarma, belediye birimleri, sağlık kuruluşları, enerji ve iletişim hizmeti sunan kurumlar tarafından gerekli hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Yapılan açıklamada, vatandaşların bayramı sorunsuz geçirebilmesi için tüm kurumların görev başında olacağı vurgulandı.

TRAFİK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Bayram nedeniyle artması beklenen şehir içi ve şehirlerarası trafik yoğunluğuna karşı il merkezi ile ilçeler arasında ek trafik düzenlemeleri yapılacak. Otobüs terminali ve tren garında da yoğunluğa karşı ilave önlemler alınacak. Emniyet birimleri şehir merkezinde, Jandarma ekipleri ise sorumluluk alanlarında 24 saat esasına göre görev yapacak.

Eğlence mekanları ve umuma açık alanlar, çevreyi rahatsız etmemeleri için sıkı şekilde denetlenecek. Kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapılacak ve gerektiğinde kapanmaları sağlanacak.

SAĞLIK HİZMETLERİ KESİNTİSİZ SÜRECEK

Bayram tatili boyunca hastanelerde nöbetçi doktorlar ve yeterli sağlık personeli görev yapacak. Nöbetçi eczaneler açık tutulurken, ambulans hizmetleri de kesintisiz sürdürülecek. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tüm planlamaların hazırlandığı bildirildi.

BELEDİYE VE DİĞER KURUMLAR HAZIR

Belediye ekipleri; temizlik, zabıta, itfaiye ve su hizmetlerinde kesintisiz çalışacak. Ayrıca fiyat ve kalite denetimleri için esnaf odalarıyla iş birliği yapılacak. Belediye otobüslerinin ise bayram süresince geç saatlere kadar hizmet vermesi planlandı.

Elektrik, doğalgaz ve iletişim hizmetlerinde aksama yaşanmaması için ilgili kurumlar gerekli önlemleri alırken, market, manav ve kasaplarda hijyen denetimleri artırılacak.

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ AKTİF OLACAK

Bayram boyunca tüm acil durumlar için 112 Acil Çağrı Merkezi aktif şekilde hizmet verecek. Vatandaşların, herhangi bir olumsuzluk durumunda 112’yi arayarak ihbarda bulunabilecekleri hatırlatıldı.

Öte yandan, ilçe kaymakamlıklarının da kendi bölgelerinde benzer güvenlik ve hizmet tedbirlerini planladığı ifade edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin