blank
Mustafa Akgün tarafından
31 Mayıs, 2025 12:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KARDÖKMAK A.Ş.’de Toplu Sözleşme Mutabakatı Sağlandı

Kardemir A.Ş.’nin yan kuruluşu olan KARDÖKMAK A.Ş. ile Özçelik İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, hakem heyetine gitmesine üç gün kala anlaşmayla sonuçlandı.

Taraflar arasında sağlanan mutabakat sonucunda işçilerin saat ücretlerine ortalama 53,50 TL zam yapıldı.

Toplu sözleşmeyle ilgili açıklama yapan Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, “İmzalanan sözleşme ile çalışanlarımızın ilk 6 ay için saat ücretlerine ortalama 53,50 TL zam yapıldı. Ayrıca işçilere 120 yevmiye ikramiye ödenecek. Bu süreçte bizlere sabır gösteren KARDÖKMAK emekçilerine teşekkür ediyor, sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

Yılmaz ayrıca, sürece katkı sunan Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’ye, genel başkan yardımcılarına ve KARDÖKMAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir ile şirket yöneticilerine teşekkür etti.

Toplu sözleşme, KARDÖKMAK çalışanlarının ücret ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler sağlayarak iş barışının korunmasına katkı sundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da ayı bal kovanlarını parçaladı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir ayı, bal kovanlarını parçaladı.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir hafta içerisinde ikinci kere ayılar bal kovanlarına saldırdı. Kış uykusundan uyandıktan sonra sık sık yerleşim yerlerine ve yollara inmeye başlayan ayılar, havaların ısınmasıyla bahçelere çıkartılan kovanlara saldırmaya başladı. Tıpkı hafta içerisinde ikinci sefer arı kovanlarına saldıran ayı, 4 adet arı kovanını parçalayarak arıları telef etti.
Cide ilçesi Bağyurdu Mahallesi’ndeki bahçesine geldiğinde kovanların parçalandığını fark ettiğini söyleyen Süleyman Taçkin, birkaç gün evvel ayının ağabeyine ilişkin 6 kovanı da parçaladığını söz eti. Ayı akınlarından ötürü mağdur olduklarını tabir eden Taçkin, "Ayı kovanların kilidini açamayınca altını kırarak parçalamış. Tüm balları ve yumurtalık çerçevelerini parçalamış. Bundan 4 gün evvel de ağabeyimin meskeninin önüne gelmiş. Onun da 6 kovanını parçalamış. Artık biz bundan ötürü mağduruz. Gece gündüz demeden de beklesek bizi ziyadesiyle rahatsız etmeye başladı. Utanmasa meskenin içine girip ekmek isteyecek. Yetkililerden buna bir deva bulunmasını istiyoruz. Geceleri nöbet tutmanın bir manası da yok. Gündüz de işimize bakamıyoruz. Tüm arıcılar mağdur. Kimse bu mağduriyetimizi gidermiyor. TARSİM de ayı saldırısını sigortalamıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.