Kardeşini ahıra kilitleyip ateşe verdiği iddia edilen şahsın yargılamasına devam edildi - Karabük Haber Postası
kardesini ahira kilitleyip atese verdigi iddia edilen sahsin yargilamasina devam edildi NE9L3yTs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kardeşini ahıra kilitleyip ateşe verdiği iddia edilen şahsın yargılamasına devam edildi

Kastamonu’nun Cide ilçesinde kardeşini kilitleyip ahırı ateşe verdiği iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanık, mahkemede suçsuz olduğunu öne sürerek suçlamaları reddetti.

Cide ilçesi Başköy köyü Pire Mahallesi’nde 29 Temmuz 2025’te yaşanan olayda Mecit B.’ye ait iki katlı evde çıkan yangın kısa sürede büyüyüp bitişikteki samanlığa sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında iki katlı ev kullanılmaz hale gelirken, Mecit B. (65) ile Mevlüt B. (78) kardeşler yaralandı. Sağlık ekiplerince sevk edildikleri Cide Devlet Hastanesinde tedavileri tamamlanan kardeşlerden Mevlüt B., yangını bilinçli çıkarttığı ve kendisini öldürmeye çalıştığı gerekçesiyle kardeşi Mecit B.’den şikayetçi oldu. Cide Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Mecit B. hakkında “canavarca hisle veya eziyet çektirerek üstsoydan kardeşe karşı kasten öldürme” suçundan dava açıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına sanık, tanıklar, avukatlar hazır bulunurken tanıklar SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

Tanık olarak dinlenen Mecit.B.’nin eşi G.B., sanığın eşiyle aynı bahçeye ev yaptırdığını, bundan dolayı aralarında sorun yaşandığını söyleyerek, “Yangın olduğu gün ben Cide’deydim. Haber ettiler, yangından öyle haberim oldu. Mevlüt bana Mecit’in onu nasıl yaktığını anlattı, sonra komaya girdi. Hastanede Mevlüt’ün videosunu kızım çekti, eğer ölürse elimizde kanıt olsun istedik” dedi.

komşu M.K. ise, “Ben evimde yatıyordum, bağırma seslerini duyunca dışarı çıktım. Mecit’i o an görmedim. Mevlüt evin önündeydi, ‘ambulans, ambulans’ diye bağırıyordu. Ambulansı ben aradım. Mevlüt, ’beni Mecit yaktı’ diye bir şey söylemedi. Karakol komutanı ile olay yerine gittim, her şey yanmıştı” diye konuştu.

Bir diğer tanık F.K. de, “Sabah bağırma sesiyle uyandık. Mevlüt ‘yardım edin, ambulans çağırın’ diyordu. Eşim ambulansı aradı, sonra ambulans geldi. Bizden kıyafet istediler, verdik. Aralarında ne yaşandığını bilmiyorum, yangın yerine gitmedim. Mevlüt’ün, ‘yanıyorum, su tutun’ dediğini duydum. Mecit’in yaktığına dair bir şey duymadım” şeklinde konuştu.

Mecit B. de savunmasında “Tanıklar doğru konuşmuyor. Benim böyle bir suçum yok. Olay miras meselesinden kaynaklanıyor. Yangını ben çıkarmadım, beraatimi ve tahliyemi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Avukat savunmalarını da dinleyen mahkeme heyeti, sanığın tutukluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

zonguldak ve bartin icin firtina uyarisi wOdn9KwB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak ve Bartın için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, Batı Karadeniz’in doğusu için fırtına uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde rüzgârın 17 Nisan 2026 günü öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği, uyarının ise 13.00 ile 23.59 saatleri arasında geçerli olacağı bildirildi.

Meteorolojik değerlendirmede, fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.